Doelgroepsegmentatie

Je wilt een succesvolle onderneming en goede communicatie met jouw doelgroep is hierbij van groot belang. Met behulp van doelgroepsegmentatie behaal je de beste resultaten. Benieuwd naar de betekenis van deze term en hoe dit jou als ondernemer helpt? Dat lees je hier!

Wat is doelgroepsegmentatie?

Doelgroepsegmentatie is het verdelen van een grotere doelgroep in meerdere kleine subgroepen. Dit maakt het onder andere mogelijk om een boodschap op maat te creëren: zo is de impact groter. Is er sprake van een grote doelgroep? Doelgroepsegmentatie is dan een goede toepassing: als bedrijf benader je mensen op deze manier een stuk beter.

Communicatie met de doelgroep

In een grotere doelgroep is er niet één manier van communiceren die bij iedereen werkt. Wil jij als bedrijf jouw doelgroep aanspreken, dan is doelgroepsegmentatie nodig. Hierbij deel je de groep op in kleinere subgroepen. Voor iedere subgroep zoek je de beste vorm van communicatie. Ook kies je de juiste kanalen voor communicatie met deze subgroepen. Zo lever je content op maat aan. Bij doelgroepsegmentatie gaat het echt om het communiceren met de doelgroep en niet direct om het verkoop van een product aan een doelgroep: dit is marktsegmentatie.

doelgroepsegmentatie

De impact van doelgroepsegmentatie op SEO

Het is als ondernemer erg belangrijk om je doelgroep te kennen. Hoe beter je jouw doelgroep kent, hoe beter je hier op in kunt spelen. Dit heeft weer als gevolg dat je profiteert van betere resultaten: jouw doelgroep vindt jouw website tenslotte beter en gaat sneller over op conversie. Een goed uitgevoerde doelgroepsegmentatie zorgt ervoor dat jij als bedrijf betere en meer gerichte resultaten behaalt. Doelgroepsegmentatie heeft daardoor zeker impact op SEO.

Ons advies

Doelgroepsegmentatie is een belangrijk onderdeel van een succesvolle online marketing strategie. We raden wel aan om eerst te ontdekken of het nodig is om een doelgroepsegmentatie te doen. Bepaal als bedrijf wanneer doelgroepsegmentatie waardevol is en wanneer niet. In sommige gevallen zijn de kosten hoger dan de resultaten die je hieruit haalt. Heb je een specifieke en kleine doelgroep? Dan is het niet nodig. Is doelgroepsegmentatie wel interessant? In dit geval haal je hier als bedrijf veel voordeel uit!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat doelgroepsegmentatie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over doelgroepsegmentatie geschreven?

Het artikel over doelgroepsegmentatie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over doelgroepsegmentatie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over doelgroepsegmentatie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals doelgroepsegmentatie?

Wij schrijven over begrippen als doelgroepsegmentatie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Doelgroepsegmentatie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over doelgroepsegmentatie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip doelgroepsegmentatie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van doelgroepsegmentatie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van doelgroepsegmentatie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende doelgroepsegmentatie.

Het voorbeeld dat wij geven van doelgroepsegmentatie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over doelgroepsegmentatie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z