Customer insight

Als bedrijf ben je natuurlijk op zoek naar manieren om het jouw klanten zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken, zodat ze sneller overgaan tot het doen van een aankoop. Customer insight helpt je hierbij. Wat is het en wat heb je eraan? Dat leggen we hier uit!

Wat is customer insight?

Customer insight is een inzicht in het gedrag van een klant. Met dit inzicht is het beter mogelijk om een bedrijf af te stemmen op de behoefte van de klant. Dit heeft betere service als gevolg, maar ook het aantrekken van nieuwe klanten of een verhoogde omzet.

Data analyseren met customer insight

Het gedrag van een klant is van grote waarde voor een bedrijf. Maakt een klant een beslissing en je achterhaalt de reden hiervan, dan ben je in staat om een klant te helpen voortaan betere beslissingen te nemen. Hierdoor verbeter je de service naar de klant toe en is een klant sneller geneigd een aankoop te doen op jouw website.

Via een customer insight model verzamel je interessante data die je vervolgens gaat analyseren. Denk hierbij onder andere aan:

–   Impact Assessment: breng acties vanuit de aanbieder samen met gedrag van de klant met een voorspellende waarde als uitkomst

–   Customer as Asset: breng de lange termijn waarde van een klant in beeld, inclusief de kosten van klantenwerving.

customer insight

De impact van customer insight op SEO

Customer insight heeft zeker impact op de SEO van een website. Hoe beter je de data analyseert, hoe beter je de klant begrijpt en hier op inspeelt. Deze informatie biedt de mogelijkheid om goede service te bieden en om het conversiepercentage te verhogen. Dit alles resulteert in meer relevante traffic op je website. Wanneer customer insight een goede toepassing kent, is het zeker van waarde voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

We raden aan goed na te denken voordat je de data vanuit consumer insight gaat analyseren. De voorwaarde voor customer insight is dat het niet alleen van waarde is voor de klant, maar vooral ook voor jou als aanbieder. Het heeft weinig zin als je hier niets uithaalt en dat het je vooral veel tijd en geld gaat kosten.

Het correcte gebruik van customer insight modellen bieden veel interessante informatie waarmee je jouw traffic en conversie nog meer laat toenemen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat customer insight inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over customer insight geschreven?

Het artikel over customer insight hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over customer insight hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over customer insight in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals customer insight?

Wij schrijven over begrippen als customer insight om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Customer insight is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over customer insight en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip customer insight in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van customer insight. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van customer insight op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende customer insight.

Het voorbeeld dat wij geven van customer insight geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over customer insight van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z