Customer insight

Als bedrijf ben je natuurlijk op zoek naar manieren om het jouw klanten zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken, zodat ze sneller overgaan tot het doen van een aankoop. Customer insight helpt je hierbij. Wat is het en wat heb je eraan? Dat leggen we hier uit!

Wat is customer insight?

Customer insight is een inzicht in het gedrag van een klant. Met dit inzicht is het beter mogelijk om een bedrijf af te stemmen op de behoefte van de klant. Dit heeft betere service als gevolg, maar ook het aantrekken van nieuwe klanten of een verhoogde omzet.

Data analyseren met customer insight

Het gedrag van een klant is van grote waarde voor een bedrijf. Maakt een klant een beslissing en je achterhaalt de reden hiervan, dan ben je in staat om een klant te helpen voortaan betere beslissingen te nemen. Hierdoor verbeter je de service naar de klant toe en is een klant sneller geneigd een aankoop te doen op jouw website.

Via een customer insight model verzamel je interessante data die je vervolgens gaat analyseren. Denk hierbij onder andere aan:

–   Impact Assessment: breng acties vanuit de aanbieder samen met gedrag van de klant met een voorspellende waarde als uitkomst

–   Customer as Asset: breng de lange termijn waarde van een klant in beeld, inclusief de kosten van klantenwerving.

customer insight

De impact van customer insight op SEO

Customer insight heeft zeker impact op de SEO van een website. Hoe beter je de data analyseert, hoe beter je de klant begrijpt en hier op inspeelt. Deze informatie biedt de mogelijkheid om goede service te bieden en om het conversiepercentage te verhogen. Dit alles resulteert in meer relevante traffic op je website. Wanneer customer insight een goede toepassing kent, is het zeker van waarde voor de zoekmachine optimalisatie.

Mijn advies

We raden aan goed na te denken voordat je de data vanuit consumer insight gaat analyseren. De voorwaarde voor customer insight is dat het niet alleen van waarde is voor de klant, maar vooral ook voor jou als aanbieder. Het heeft weinig zin als je hier niets uithaalt en dat het je vooral veel tijd en geld gaat kosten.

Het correcte gebruik van customer insight modellen bieden veel interessante informatie waarmee je jouw traffic en conversie nog meer laat toenemen.

Veelgestelde vragen

Wat is Customer Insight?

Customer Insight geeft inzicht in het consumentengedrag van een klant of klantgroep. Hiermee kunnen bedrijven hun productaanbod afstemmen op de behoeften van de klant.

Wat is de impact van Customer Insight op SEO?

De impact van Customer Insight op SEO kan groot zijn. Hoe beter je aangeleverde data analyseert, des te beter je op de klantbehoefte kunt inspelen. Klanten zullen dit zeker waarderen. Hiermee zal je dan ook meer verkeer naar je website genereren en een hogere omzet kunnen realiseren.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies