Customer insight

Als bedrijf ben je natuurlijk op zoek naar manieren om het jouw klanten zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken, zodat ze sneller overgaan tot het doen van een aankoop. Customer insight helpt je hierbij. Wat is het en wat heb je eraan? Dat leggen we hier uit!

Wat is customer insight?

Customer insight is een inzicht in het gedrag van een klant. Met dit inzicht is het beter mogelijk om een bedrijf af te stemmen op de behoefte van de klant. Dit heeft betere service als gevolg, maar ook het aantrekken van nieuwe klanten of een verhoogde omzet.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Data analyseren met customer insight

Het gedrag van een klant is van grote waarde voor een bedrijf. Maakt een klant een beslissing en je achterhaalt de reden hiervan, dan ben je in staat om een klant te helpen voortaan betere beslissingen te nemen. Hierdoor verbeter je de service naar de klant toe en is een klant sneller geneigd een aankoop te doen op jouw website.

Via een customer insight model verzamel je interessante data die je vervolgens gaat analyseren. Denk hierbij onder andere aan:

–   Impact Assessment: breng acties vanuit de aanbieder samen met gedrag van de klant met een voorspellende waarde als uitkomst

–   Customer as Asset: breng de lange termijn waarde van een klant in beeld, inclusief de kosten van klantenwerving.

customer insight

De impact van customer insight op SEO

Customer insight heeft zeker impact op de SEO van een website. Hoe beter je de data analyseert, hoe beter je de klant begrijpt en hier op inspeelt. Deze informatie biedt de mogelijkheid om goede service te bieden en om het conversiepercentage te verhogen. Dit alles resulteert in meer relevante traffic op je website. Wanneer customer insight een goede toepassing kent, is het zeker van waarde voor de zoekmachine optimalisatie.

Ons advies

We raden aan goed na te denken voordat je de data vanuit consumer insight gaat analyseren. De voorwaarde voor customer insight is dat het niet alleen van waarde is voor de klant, maar vooral ook voor jou als aanbieder. Het heeft weinig zin als je hier niets uithaalt en dat het je vooral veel tijd en geld gaat kosten.

Het correcte gebruik van customer insight modellen bieden veel interessante informatie waarmee je jouw traffic en conversie nog meer laat toenemen.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Customer Insight?

Customer Insight geeft inzicht in het consumentengedrag van een klant of klantgroep. Hiermee kunnen bedrijven hun productaanbod afstemmen op de behoeften van de klant.

Wat is de impact van Customer Insight op SEO?

De impact van Customer Insight op SEO kan groot zijn. Hoe beter je aangeleverde data analyseert, des te beter je op de klantbehoefte kunt inspelen. Klanten zullen dit zeker waarderen. Hiermee zal je dan ook meer verkeer naar je website genereren en een hogere omzet kunnen realiseren.

Voor wie hebben wij dit artikel over customer insight geschreven?

Het artikel over customer insight hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over customer insight in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals customer insight?

Wij schrijven over begrippen als customer insight om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

customer insight is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over customer insight in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals customer insight, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip customer insight in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van customer insight. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van customer insight op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende customer insight.

Het voorbeeld dat wij geven van customer insight , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over customer insight van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z