SEO kosten bepalen

Wil je hulp van een SEO tekstschrijver of wil je gebruik maken van een SEO consultant om zo de resultaten van jouw website te verbeteren? Dan is het logisch dat je een goed beeld wilt hebben van het kostenplaatje van desbetreffende werkzaamheden. 

Hoe de zoekmachine optimalisatie kosten zijn opgebouwd en wat je ongeveer kunt verwachten lees je hier. Als SEO agency zijn wij dagelijks bezig met de SEO voor verschillende bedrijven en schetsen wij een realistisch kostenplaatje van SEO werkzaamheden.

Wat zijn de kosten van SEO?

De kosten van SEO hangen van een aantal zaken af. Zo heeft iedereen andere vraagstukken en zijn er heel wat verschillende vormen van hoe wij SEO inzetten. In sommige gevallen regelen wij de SEO van A tot Z bij een bedrijf en in andere gevallen vinden er kleinere aanpassingen plaats.

Daarnaast kent SEO heel wat facetten die niet altijd allemaal toegepast worden. De ene keer kijken wij alleen naar de technische SEO en de andere keer schrijven wij kwalitatieve SEO content voor een website. Dit is dan ook de reden waarom je van te voren nog geen compleet beeld hebt van de SEO kosten.

Zoekmachine optimalisatie kosten lopen sterk uiteen. De prijs voor SEO hangt meestal af van de moeilijkheidsgraad van het project, de grootte van het project en de kennis en ervaring die een SEO specialist of SEO bureau heeft. Deze zaken bepalen samen de SEO kosten. 

Ons tarief? Als ervaren SEO bureau vragen wij een vast uurtarief van €75,- (excl. BTW). Je kunt bij ons terecht voor onder andere het schrijven van SEO content en het implementeren van SEO strategieën op de website voor jouw onderneming.

seo kosten

Hoe bespaar je op SEO kosten?

Een manier om op SEO kosten te besparen is door zelf aan de slag te gaan met bepaalde werkzaamheden. Zo kun je aan de hand van een SEO check vaak zelf achterhalen waar de verbeterpunten op je website zitten. Verder is het mogelijk om een SEO training of cursus te volgen waarin je duidelijke handvatten krijgt voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines.

Aan de hand hiervan schrijf je zelf teksten met de zoekwoorden die uit de zoekwoorden analyse naar voren zijn gekomen. Het is van te voren belangrijk om te weten wat je wilt bereiken met SEO. SEO maak je gemakkelijker wanneer je van te voren een concrete SEO strategie uitdenkt.

Wat is het belang van SEO?

SEO is vandaag de dag onmisbaar voor iedere website. Of je nu een freelancer bent, een ondernemer of een medewerker bij een bedrijf met een website of webshop: met de juiste toepassing van SEO heb je op termijn mooie resultaten. 

Tijdens de corona crisis is online vindbaarheid nóg belangrijker geworden. Laat de klant naar jou vinden in plaats van jij de klant. Organische resultaten genereren significant meer klikken dan betaalde zoekresultaten. Meer klikken betekent meer omzet voor jouw onderneming.

Profiteer dagelijks van meer bezoekers en een hogere omzet. Een ervaren SEO specialist nodig? Wij staan graag voor je klaar.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 mei 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus