Zoekvolume

Zoekvolume

Zoekvolume

Het zoekvolume geeft weer hoeveel zoekopdrachten er zijn binnen een bepaalde periode van een specifieke zoekterm of zoekwoord. De periode kun je zelf vaststellen door bijvoorbeeld op een week te kijken of voor een maand. 

Zoekvolume
Zoekvolume

Een hoog zoekvolume vind je vooral bij short tail zoekwoorden. Denk aan zoekwoorden als ‘bank’ of ‘reisverzekering’. Er zijn op deze zoekwoorden veel meer zoekopdrachten geweest dan bijvoorbeeld longtail zoekwoorden die veel specifieker zijn. Denk bijvoorbeeld aan ‘paarse bank met bloemen Arnhem’. Hoe langer het zoekwoord, hoe minder zoekvolume er waarschijnlijk op zit. Dit komt omdat het veel specifieker is. 

Een zoekwoord met een veel zoekvolume hoeft trouwens ook niet te betekenen dat het voordelig is. Op een zoekwoord met veel zoekvolume op zit, zit waarschijnlijk ook veel concurrentie. Dit betekent dat veel meer bedrijven deze zoekwoorden zullen gebruiken en hier hoger voor willen komen in de zoekresultaten van de zoekmachine. Het is vaak lastig concurreren als dit hele sterke websites zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *