E-A-T pagina’s

E-A-T Pagina’s

E-A-T is bedacht door Google om het niveau van de landingspagina’s in de zoekmachines te verhogen. Google wilt altijd op de eerste plaats er zeker van zijn dat een gebruiker vindt wat hij of zij zoekt. Dit kan alleen worden bereikt als de zoekmachine volstaat met kwalitatieve content.

Als SEO consultant adviseer ik mijn klanten hier graag in. Bekijk mijn werk voor meer informatie!

E-A-T is één van de essentiële factoren om een pagina hoog in de zoekresultaten te krijgen. Google heeft daarbij zelfs de statement gemaakt dat dit één van de top 3 factoren zijn om de kwaliteit van een pagina te bepalen. Dus: Wanneer je dit niet gebruikt in jouw SEO strategie geef je je concurrenten een groot voordeel!
E-A-T staat voor “Expertise, Authoritativeness en trustworthiness”.
Dit betekent: Expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Dit gaat vooral om de persoon die de teksten schrijft, de teksten zelf en de website. Dus wanneer je eigenaar bent van een website en informatieve teksten hiervoor schrijft, dan moet je ook aan Google laten zien dat je daadwerkelijk een expert op dit gebied bent. Hieronder licht ik per onderdeel toe hoe je aan Google kunt laten zien dat je dit bent en wat het precies betekent.

Expertise, autoriteit & betrouwbaarheid

Expertise
Het is belangrijk dat wanneer je iets schrijft over een onderwerp, je daadwerkelijk een expert bent op dit gebied. Je wilt je expertise laten zien op een bepaald gebied aan Google. Dit moet terugkomen in je teksten door de kwaliteit hiervan. In sommige branches is dit onderdeel belangrijker dan in andere branches. Bijvoorbeeld in branches zoals de advocatuur, de medische branche of de branche van de online marketing. Hier is het erg belangrijk dat de persoon die de content produceert ook echt weet waar hij of zij het over heeft.
Autoriteit
Bij het schrijven van een pagina en het delen hiervan is het belangrijk dat de schrijver zijn of haar autoriteit laat zien. Wanneer een schrijver zijn of haar autoriteit laat zien zal Google de content hoger waarderen (en dus hoger ranken).

Betrouwbaarheid

Er moet aan de bezoeker van de website worden laten zien dat de website betrouwbaar is. Dit wordt gedaan door de uitstraling van de website en de content zelf. Wanneer een website veel positieve reviews verzameld laat dit zowel aan de gebruiker als de zoekmachines zien dat het betrouwbaar is. Dit is vooral belangrijk bij e-commerce websites die vooraf om creditcard gegevens vragen. Een goede eerste middel om dit te bereiken is het installeren van een SSL certificaat. Dit laat Google zien dat de website veilig te bereiken is voor gebruikers.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist