Whitepapers

De aandacht van een (potentiële) klant trekken en vasthouden: dit is moeilijker dan je denkt. Onder andere het inzetten van whitepapers is een van de manieren waarop dit mogelijk is. Wat zijn whitepapers en hoe past men dit toe in marketing? We leggen het hier aan je uit.

Wat zijn whitepapers?

Whitepapers zijn documenten die bestaan uit informatie over onderwerpen, zoals de producten in het assortiment van een webshop. Hiermee is het mogelijk om meer duidelijkheid over een onderwerp te krijgen. Binnen (online) marketing zijn whitepapers interessant voor verschillende toepassingen.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Toepassing in marketing

Het is goed mogelijk om whitepapers toe te passen binnen marketing. Whitepapers bestaan vrijwel altijd uit feitelijke informatie. Het is wel mogelijk om een subjectieve interpretatie toe te passen: dit is gunstig voor de verspreider van de informatie. Het is dan een vorm van inbound marketing.

Het inzetten van whitepapers biedt een mogelijkheid om feitelijke informatie met een subjectieve argumentatie te lezen. Een whitepaper is een vorm van content marketing dat bezoekers van een website sneller aanzet tot actie. 

Whitepapers _ Begrippenlijst

De impact van whitepapers op SEO

Whitepapers hebben mogelijk impact op de SEO van een website of pagina. Het is een vorm van online marketing waarbij je gebruik maakt van verschillende manieren om de klantervaring te verbeteren, onder andere door het gebruik van meerdere kanalen. Whitepapers zorgen eventueel voor een toename van verkoop aan klanten. Dit heeft positieve invloed op de zoekmachine optimalisatie

Ons advies

We raden aan om op een slimme manier gebruik te maken van whitepapers. Dit is een slimme manier om een band op te bouwen met de klant en om ervoor te zorgen dat een klant sneller een aankoop doet. Je maakt geen gebruik van ongevraagde advertenties, maar je laat de klant zelf de weg vinden naar een product of dienst, simpelweg door het bieden van informatie.

Veelgestelde vragen

Wat zijn Whitepapers?

Een whitepaper is een document waarin wordt beschreven op welke wijze een bepaalde technologie of overheidsbeleid specifieke problemen oplost. Ze verstekken de lezer heel objectieve en relevante informatie, zodat deze een onderbouwde beslissing kan nemen. Whitepapers worden zowel in het bedrijfsleven als in de politiek gebruikt en worden veelal als een betrouwbare informatiebron gezien.

Wat is de impact van Whitepapers op SEO?

Whitepapers kunnen een bepaalde invloed op SEO hebben. Door gebruik te maken van whitepapres kun je de klant van betrouwbare informatie voorzien waardoor de klantervaring zal verbeteren en deze eerder tot conversie zal overgaan. Dit is natuurlijk weer heel positief voor jouw SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over whitepapers geschreven?

Het artikel over whitepapers hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over whitepapers in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals whitepapers?

Wij schrijven over begrippen als whitepapers om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

whitepapers is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over whitepapers in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals whitepapers, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip whitepapers in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van whitepapers. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van whitepapers op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende whitepapers.

Het voorbeeld dat wij geven van whitepapers , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over whitepapers van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z