SEO-analyse

Om de website van een bedrijf met klanten in contact te brengen is de hulp van een zoekmachine nodig. Een SEO-analyse laat zien of de zoekmachine succesvol kan bepalen of de producten en diensten van een bedrijf de oplossing zijn op vragen die door een klant worden gesteld.

Simpel gezegd: een SEO-analyse laat zien of de website zoekmachine vriendelijk is. Dat is nuttig om te weten, vooral bij een gevoel dat niet het maximale rendement uit de website wordt gehaald.

Wat is een SEO-analyse?

Een SEO-analyse is een stappenplan, waarmee wordt onderzocht of een website goed door een zoekmachine kan worden geïndexeerd. Dat wordt gedaan op drie hoofdonderwerpen: de SEO-optimalisatie, de technische kwaliteit van de website en de links naar je website.

Dat er links van andere websites naar de content op een website staan draagt bij aan de autoriteit van een website. Als de SEO-analyse is voltooid kan vervolgens een gericht plan worden gemaakt voor een SEO-campagne.

Voorbeelden van SEO-analyse

Bij de SEO-analyse van de inhoud van de webpagina’s wordt gekeken of de juiste zoekwoorden worden gebruikt en of die op de juiste manier in de content staan. Zoals de titel van de pagina’s, de structuur en inhoud, de betrouwbaarheid van de informatie, en het gemak waarmee kan worden genavigeerd.

De SEO-analyse van het linkprofiel geeft antwoord op de vraag of je voldoende autoriteit krijgt door links van andere websites. Bij de SEO-analyse van de techniek gaat het over de toegankelijkheid voor zoekmachines om de inhoud van je website te doorgronden.

SEO-analyse | Begrippenlijst

Het belang van SEO-analyse

Het belang van een SEO-analyse is, dat je een duidelijk antwoord krijgt op de vraag of je het maximale uit de informatie uit de website hebt gehaald. Als dat het geval is, is de maximale ranking bereikt. Zo niet, dan kan er het nodige worden gedaan om de ranking te verhogen.

De impact van een SEO-analyse

Als uit een SEO-analyse blijkt dat er veel fouten in de website zitten kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Op basis van zo’n analyse kan worden besloten om de hele website aan te passen of een nieuwe website te bouwen.

Mijn advies

Een SEO-analyse is alleen nodig als je niet tevreden bent over de prestaties van de website. Een SEO-analyse kan een duidelijk antwoord verschaffen wat daarvan de reden is, en je op ideeën brengen hoe dat kan worden verbeterd.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies