Persbericht

Naamsbekendheid krijgen is voor veel bedrijven erg belangrijk, maar dit opbouwen kost tijd en geld. Gratis naamsbekendheid krijgen is wel mogelijk, onder andere met een persbericht. Wat is een persbericht en wat zijn hier de voordelen van? We bespreken hier het begrip!

Wat is een persbericht?

Een persbericht is een opgesteld bericht van een bedrijf of instelling. Het bedrijf in kwestie deelt dit bericht vervolgens via de media. Een persbericht omvat nieuwe, belangrijke informatie of standaard mededelingen. Ze zijn ook niet altijd interessant voor de media.

De voordelen van een persbericht

Een vermelding in een krant, tijdschrift of op een website is voor ieder bedrijf interessant. 

Bedrijven hebben dan ook de mogelijkheid een persbericht te versturen naar diverse media in de hoop dat het medium in kwestie dit gebruikt. Heeft een parfummerk een nieuwe geurtje? Met een persbericht maken zij dit wereldkundig. Dit is mogelijk interessant voor bepaalde magazines, die deze informatie dan overnemen. 

Een persbericht is een slimme manier om grotendeels de controle te houden over de boodschap die naar buiten komt. Een medium heeft wel de mogelijkheid de informatie qua schrijfstijl aan te passen zodat deze beter aanslaat.

Persbericht _ Begrippenlijst

De impact van een persbericht op de SEO

Een persbericht heeft niet direct veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel als het gaat om een digitale publicatie is het mogelijk dat er sprake is van een link naar een de betreffende website. Dit is mogelijk interessant, omdat je hiermee nieuw organisch verkeer naar een website leidt.  

Mijn advies

Het schrijven van een persbericht brengt de nodige voordelen met zich mee, maar is niet altijd voor iedereen interessant. Het kost veel tijd en je bent er niet zeker van dat deze publicatie ook daadwerkelijk terug te vinden is in de krant, het tijdschrift of de website. 

We raden aan om alleen een persbericht te maken op het moment dat je de tijd en mogelijkheid hebt dit te doen. Het is mogelijk interessant om gratis naamsbekendheid te krijgen, maar dit is niet altijd het geval.

Veelgestelde vragen

Wat is een Persbericht?

Een persbericht is door een instelling of bedrijf opgesteld bericht dat via de media wordt gedeeld. Het kan nieuwe belangrijke informatie bevatten, maar er zijn ook genoeg minder interessante standaard berichten.

Wat is de impact van Persbericht op SEO?

Op zich is er geen impact op SEO. Dit kan wel zo zijn als het om een digitale berichtgeving gaat waar er een link naar jouw website is opgenomen. Hiermee kan dan eventueel nieuw organisch verkeer naar jouw site worden geleid. Dit zal dan weer een positieve invloed op de SEO hebben.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z