Persbericht

Naamsbekendheid krijgen is voor veel bedrijven erg belangrijk, maar dit opbouwen kost tijd en geld. Gratis naamsbekendheid krijgen is wel mogelijk, onder andere met een persbericht. Wat is een persbericht en wat zijn hier de voordelen van? We bespreken hier het begrip!

Wat is een persbericht?

Een persbericht is een opgesteld bericht van een bedrijf of instelling. Het bedrijf in kwestie deelt dit bericht vervolgens via de media. Een persbericht omvat nieuwe, belangrijke informatie of standaard mededelingen. Ze zijn ook niet altijd interessant voor de media.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De voordelen van een persbericht

Een vermelding in een krant, tijdschrift of op een website is voor ieder bedrijf interessant. 

Bedrijven hebben dan ook de mogelijkheid een persbericht te versturen naar diverse media in de hoop dat het medium in kwestie dit gebruikt. Heeft een parfummerk een nieuwe geurtje? Met een persbericht maken zij dit wereldkundig. Dit is mogelijk interessant voor bepaalde magazines, die deze informatie dan overnemen. 

Een persbericht is een slimme manier om grotendeels de controle te houden over de boodschap die naar buiten komt. Een medium heeft wel de mogelijkheid de informatie qua schrijfstijl aan te passen zodat deze beter aanslaat.

Persbericht _ Begrippenlijst

De impact van een persbericht op de SEO

Een persbericht heeft niet direct veel impact op de SEO van een website of pagina. Wel als het gaat om een digitale publicatie is het mogelijk dat er sprake is van een link naar een de betreffende website. Dit is mogelijk interessant, omdat je hiermee nieuw organisch verkeer naar een website leidt.  

Ons advies

Het schrijven van een persbericht brengt de nodige voordelen met zich mee, maar is niet altijd voor iedereen interessant. Het kost veel tijd en je bent er niet zeker van dat deze publicatie ook daadwerkelijk terug te vinden is in de krant, het tijdschrift of de website. 

We raden aan om alleen een persbericht te maken op het moment dat je de tijd en mogelijkheid hebt dit te doen. Het is mogelijk interessant om gratis naamsbekendheid te krijgen, maar dit is niet altijd het geval.

Veelgestelde vragen

Wat is een Persbericht?

Een persbericht is door een instelling of bedrijf opgesteld bericht dat via de media wordt gedeeld. Het kan nieuwe belangrijke informatie bevatten, maar er zijn ook genoeg minder interessante standaard berichten.

Wat is de impact van Persbericht op SEO?

Op zich is er geen impact op SEO. Dit kan wel zo zijn als het om een digitale berichtgeving gaat waar er een link naar jouw website is opgenomen. Hiermee kan dan eventueel nieuw organisch verkeer naar jouw site worden geleid. Dit zal dan weer een positieve invloed op de SEO hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over persbericht geschreven?

Het artikel over persbericht hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over persbericht in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals persbericht?

Wij schrijven over begrippen als persbericht om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

persbericht is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over persbericht in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals persbericht, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip persbericht in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van persbericht. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van persbericht op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende persbericht.

Het voorbeeld dat wij geven van persbericht , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over persbericht van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z