Facebook feed

Facebook is een populair social media platform dat tot op de dag van vandaag nog altijd veel gebruikt wordt. Een bekend en populaire onderdeel van Facebook is de Facebook feed. Wat is dit precies en hoe gaat dit in zijn werk? Hier leggen we het begrip graag aan je uit.

Wat is Facebook feed?

Facebook feed is een lijst met berichten op Facebook die zijn afgestemd op de gebruiker. In de feed vind je berichten van vrienden, maar ook informatie die aansluit op je interesses, nieuwsberichten en advertenties. Bij het openen van de Facebook app verschijnt de Facebook feed direct.

De werking van marketing op de Facebook feed

Het bepalen van een Facebook feed is vooral afhankelijk van de vriendenlijst: berichten van vrienden verschijnen op de feed. Hoe meer berichten van vrienden je liket, hoe persoonlijker een feed is. Op basis van jouw profiel en je feed stelt Facebook nieuwe pagina’s voor om een feed nog persoonlijker te maken.

Marketing is een goede manier om als organisatie onder de aandacht te komen van de doelgroep. Door middel van advertenties is dit goed haalbaar. Ook is de Facebook feed voor bedrijven en organisaties een manier om contact te onderhouden met een doelgroep.

Facebook Feed | Begrippenlijst

De impact van Facebook feed op SEO

De Facebook feed heeft niet direct impact op de SEO van een website. Dit komt onder andere omdat de nieuwsfeed van Facebook een specifiek algoritme heeft dat de invulling van de feed bepaalt. Het gebruik van de Facebook feed voor adverteren is mogelijk wel een onderdeel van de algehele online marketingstrategie, maar het is lastig om dit alleen te gebruiken voor het toepassen van SEO strategieën. Wel biedt Facebook feed de mogelijkheid om zeer specifiek te adverteren bij een bepaalde doelgroep.

Ons advies

Hoewel het gebruik van de Facebook feed niet perse invloed heeft op het verbeteren van de SEO, liggen hier wel andere kansen waar je zeker gebruik van kunt maken.

We raden aan om de Facebook feed niet alleen te gebruiken voor adverteren, maar ook om het gesprek aan te gaan met klanten. De facebook feed is een ideale manier om contact te onderhouden met de doelgroep. Zo bouw je een community op!

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat facebook feed inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over facebook feed geschreven?

Het artikel over facebook feed hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over facebook feed hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over facebook feed in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals facebook feed?

Wij schrijven over begrippen als facebook feed om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Facebook feed is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over facebook feed en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip facebook feed in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van facebook feed. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van facebook feed op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende facebook feed.

Het voorbeeld dat wij geven van facebook feed geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over facebook feed van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z