Facebook feed

Facebook is een populair social media platform dat tot op de dag van vandaag nog altijd veel gebruikt wordt. Een bekend en populaire onderdeel van Facebook is de Facebook feed. Wat is dit precies en hoe gaat dit in zijn werk? Hier leggen we het begrip graag aan je uit.

Wat is Facebook feed?

Facebook feed is een lijst met berichten op Facebook die zijn afgestemd op de gebruiker. In de feed vind je berichten van vrienden, maar ook informatie die aansluit op je interesses, nieuwsberichten en advertenties. Bij het openen van de Facebook app verschijnt de Facebook feed direct.

De werking van marketing op de Facebook feed

Het bepalen van een Facebook feed is vooral afhankelijk van de vriendenlijst: berichten van vrienden verschijnen op de feed. Hoe meer berichten van vrienden je liket, hoe persoonlijker een feed is. Op basis van jouw profiel en je feed stelt Facebook nieuwe pagina’s voor om een feed nog persoonlijker te maken.

Marketing is een goede manier om als organisatie onder de aandacht te komen van de doelgroep. Door middel van advertenties is dit goed haalbaar. Ook is de Facebook feed voor bedrijven en organisaties een manier om contact te onderhouden met een doelgroep.

Facebook Feed | Begrippenlijst

De impact van Facebook feed op SEO

De Facebook feed heeft niet direct impact op de SEO van een website. Dit komt onder andere omdat de nieuwsfeed van Facebook een specifiek algoritme heeft dat de invulling van de feed bepaalt. Het gebruik van de Facebook feed voor adverteren is mogelijk wel een onderdeel van de algehele online marketingstrategie, maar het is lastig om dit alleen te gebruiken voor het toepassen van SEO strategieën. Wel biedt Facebook feed de mogelijkheid om zeer specifiek te adverteren bij een bepaalde doelgroep.

Mijn advies

Hoewel het gebruik van de Facebook feed niet perse invloed heeft op het verbeteren van de SEO, liggen hier wel andere kansen waar je zeker gebruik van kunt maken.

We raden aan om de Facebook feed niet alleen te gebruiken voor adverteren, maar ook om het gesprek aan te gaan met klanten. De facebook feed is een ideale manier om contact te onderhouden met de doelgroep. Zo bouw je een community op!

Veelgestelde vragen

Wat is de Facebook Feed?

De Facebook feed is een overzicht op Facebook met berichten op de gebruiker afgestemde berichten. Dit kan zijn op basis van je interesses, bepaalde nieuwsrubrieken of berichten van Facebookvrienden. Zodra je Facebook opent, wordt de Facebook Feed getoond.

Wat is de impact van Facebook Feed op SEO?

De Facebook feed heeft geen directe impact op de SEO van jouw site omdat Facebook een eigen algoritme gebruikt. Je kunt het wel onderdeel uit laten maken van je marketingstrategie. Zo kan je bijvoorbeeld heel gericht adverteren bij een specifieke doelgroep.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z