Editorial

Wil je jouw doelgroep voorzien van kwalitatieve content? Het plaatsen van een editorial is dan een van je mogelijkheden. Hier lees je meer over de term editorial en welke impact dit heeft op de SEO.

Wat is een editorial?

Een editorial is een tekst waarbij de kwaliteit hoger ligt dan bij commerciële teksten. In traditionele printmedia komen editorials veel voor, maar ook online zijn dit type teksten vaker te vinden.

Een editorial schrijven: de aandachtspunten

Een editorial heeft geen commercieel karakter en is dan ook vooral bedoeld om een lezer te voorzien van belangrijke informatie. Zorg ervoor dat de tone of voice van een editorial past bij jouw merk of bedrijf. De opmaak en structuur van een tekst spelen ook een belangrijke rol.

Veel bedrijven schakelen een externe partij in voor het schrijven van een editorial. Op deze manier zijn ze verzekerd van kwaliteit en zijn de teksten ook geschreven volgens de voorwaarden van SEO content.

editorial

De impact van een editorial op SEO

Een editorial heeft potentie om van positieve invloed te zijn op de SEO van een website. Wanneer er relevante en kwalitatieve content op de site staat, blijft dit ook bij Google niet onopgemerkt.  Een goede editorial die aan de belangrijkste SEO voorwaarden voldoet, is dan ook sneller geneigd voor positieve resultaten te zorgen.

De content op een website dient van goede kwaliteit te zijn: omdat een editorial is gebaseerd op feitelijke informatie is er geen sprake van commercieel belang. Een relevante editorial voor jouw doelgroep biedt wellicht een positieve impact op de SEO.

Ons advies

Het plaatsen van een editorial op een website is aantrekkelijk wanneer een website zich als betrouwbaar wil typeren. Met goede en kwalitatieve content is het mogelijk je te onderscheiden van concurrenten.

We raden aan om een editorial te plaatsen wanneer je jouw site wilt voorzien van hoogwaardige content. Bedenk vooraf wel of dit bij jouw boodschap past en ook de doelgroep aanspreekt. Schakel een content creator in om verzekerd te zijn van een kwalitatieve editorial.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat editorial inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over editorial geschreven?

Het artikel over editorial hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over editorial hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over editorial in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals editorial?

Wij schrijven over begrippen als editorial om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Editorial is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over editorial en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip editorial in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van editorial. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van editorial op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende editorial.

Het voorbeeld dat wij geven van editorial geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over editorial van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z