Editorial

Wil je jouw doelgroep voorzien van kwalitatieve content? Het plaatsen van een editorial is dan een van je mogelijkheden. Hier lees je meer over de term editorial en welke impact dit heeft op de SEO.

Wat is een editorial?

Een editorial is een tekst waarbij de kwaliteit hoger ligt dan bij commerciële teksten. In traditionele printmedia komen editorials veel voor, maar ook online zijn dit type teksten vaker te vinden.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Een editorial schrijven: de aandachtspunten

Een editorial heeft geen commercieel karakter en is dan ook vooral bedoeld om een lezer te voorzien van belangrijke informatie. Zorg ervoor dat de tone of voice van een editorial past bij jouw merk of bedrijf. De opmaak en structuur van een tekst spelen ook een belangrijke rol.

Veel bedrijven schakelen een externe partij in voor het schrijven van een editorial. Op deze manier zijn ze verzekerd van kwaliteit en zijn de teksten ook geschreven volgens de voorwaarden van SEO content.

editorial

De impact van een editorial op SEO

Een editorial heeft potentie om van positieve invloed te zijn op de SEO van een website. Wanneer er relevante en kwalitatieve content op de site staat, blijft dit ook bij Google niet onopgemerkt.  Een goede editorial die aan de belangrijkste SEO voorwaarden voldoet, is dan ook sneller geneigd voor positieve resultaten te zorgen.

De content op een website dient van goede kwaliteit te zijn: omdat een editorial is gebaseerd op feitelijke informatie is er geen sprake van commercieel belang. Een relevante editorial voor jouw doelgroep biedt wellicht een positieve impact op de SEO.

Ons advies

Het plaatsen van een editorial op een website is aantrekkelijk wanneer een website zich als betrouwbaar wil typeren. Met goede en kwalitatieve content is het mogelijk je te onderscheiden van concurrenten.

We raden aan om een editorial te plaatsen wanneer je jouw site wilt voorzien van hoogwaardige content. Bedenk vooraf wel of dit bij jouw boodschap past en ook de doelgroep aanspreekt. Schakel een content creator in om verzekerd te zijn van een kwalitatieve editorial.

Veelgestelde vragen

Wat is Editorial?

Een editorial is een bepaalde tekst van zeer hoge kwaliteit. We zien deze veel terug in media zoals magazines maar tegenwoordig zien we ze ook steeds vaker online.

Wat is de impact van Editorial op SEO?

Een editorial kan een positieve invloed hebben op de SEO van jouw website. Relevante en kwalitatief goede content zorgt voor een goede ranking in de Google zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over editorial geschreven?

Het artikel over editorial hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over editorial in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals editorial?

Wij schrijven over begrippen als editorial om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

editorial is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over editorial in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals editorial, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip editorial in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van editorial. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van editorial op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende editorial.

Het voorbeeld dat wij geven van editorial , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over editorial van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z