E-mail campagne

In een e-mail campagne stuur je een serie mails naar een bepaalde groep klanten of contacten met een duidelijk doel. Je kunt dit type marketingcampagne gebruiken om informatie over een product of dienst te geven, of om kennis te delen of om een klant aan te zetten tot een actie.

Wat is een e-mail campagne?

In een goede email marketing campagne bereik je je doelgroep door middel van een serie goed geformuleerde mails. Het is belangrijk dat de inhoud van de verschillende mails goed op elkaar aansluit en zo de lezer als het ware naar een einddoel leidt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Opbouw e-mail campagne

Als je een mail campagne opzet zul je goed moeten nadenken over welke informatie je in de mails zet en hoe je deze formuleert en met welke frequentie je de mails stuurt. Een mailcampagne bestaat uit diverse stappen. Niet iedere potentiële klant zal zich direct tot een aankoop laten verleiden. Sommige lezers gaan direct tot actie over. Dan volstaat één bericht. Andere ontvangers zullen meer berichten ontvangen waarbij je steeds een stukje extra uitnodigende informatie geeft. Een goede mail heeft in ieder geval een aantrekkelijke titel. In de mail ben je het best specifiek en concreet. Ook zorg je voor een ‘call to action’ om de interactie tot stand te brengen.

E-mail Campagne _ Begrippenlijst

E-mail marketing campagne en SEO

Je vraagt je wellicht af wat de relatie is tussen een email campagne en SEO. Een goede e-mail marketing campagne kan wel degelijk van invloed zijn op de positionering van jouw webpagina in een zoekmachine. Sinds 2015 heeft Google een octrooi met als doel om de betrouwbaarheid van een verkoper te relateren aan het feit of zijn mails door spamfilters worden geweerd. Dit is dus zeker iets om in de gaten te houden. Komt jouw e-mail campagne ook daadwerkelijk in de inbox terecht, dan is dat zeker goed voor de reputatie van jouw merk.

Ons advies

Een goede email marketing campagne valt of staat met de inhoud en de opeenvolging van de mails. Net als in het geval van SEO is relevantie van groot belang. Een gebruiker die meer dan 50 e-mails op een dag krijgt, leest alleen de meest interessante. Daarom moet je goed je target kennen en je inhoud daar zeer goed op afstemmen. Een andere tip voor dit type marketingcampagne is het gebruik van speciale email marketing diensten. Deze kunnen je veel werk uit handen nemen doordat er templates of automatische verzendingen voorzien zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is E-Mail Campagne?

Bij een e-mail campagne verstuur je een reeks aan e-mailberichten naar een vooraf bepaalde klantengroep of contactpersonen met een bepaalde doelstelling. Hierbij kan je denken aan een marketingcampagne waarin je productinformatie verstuurd of klanten wil verleiden tot het doen van een aankoop.

Wat is de impact van E-Mail Campagne op SEO?

Een goed opgezette e-mail marketingcampagne kan zeker invloed op SEO hebben. Google let er wel op of jouw e-mail niet door de spamfilters worden afgevangen. Let hier dus goed op, want als dat het geval is, kan het een negatieve uitwerking hebben.

Voor wie hebben wij dit artikel over e-mail campagne geschreven?

Het artikel over e-mail campagne hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over e-mail campagne in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals e-mail campagne?

Wij schrijven over begrippen als e-mail campagne om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

e-mail campagne is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over e-mail campagne in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals e-mail campagne, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip e-mail campagne in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van e-mail campagne. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van e-mail campagne op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende e-mail campagne.

Het voorbeeld dat wij geven van e-mail campagne , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over e-mail campagne van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z