Sociale media voor SEO

Sociale media voor SEO

Een SEO specialist die een bedrijf niet aanraadt om bezig te zijn met sociale media is vaak geen goede..

Sociale media speelt een steeds grotere rol in het bepalen van de kwaliteit van een website. Wanneer een website enorm veel volgers heeft op verschillende sociale media kanalen wordt deze beloont. Het is voor Google een indicatie dat dit een bedrijf is met een hoge naamsbekendheid.

Daarnaast is de interactie erg belangrijk die het bedrijf met zijn volgers aangaat. Wanneer een bedrijf veel interactie heeft met volgers wordt dit als positief gezien. In dit artikel neem ik je mee in een aantal best practices voor sociale media.. Maar dan vanuit een SEO perspectief.

Consistent posten
Het is, om de interactie met de volgers te maximaliseren, belangrijk dat er frequent en consistent wordt gepost. Om het aantal volgers te groeien moet er wekelijks (of dagelijks) een post worden geplaatst. Daarbij moet wel worden bedacht: Het is belangrijker dat de kwaliteit van de posts hoog is dan de kwantiteit. Zorg ervoor dat je de volger informeert over je branche, bedrijf en best practices voor wat je verkoopt.

Koppel de sociale media met de website
Zorg ervoor dat de sociale media op de correcte manier is gekoppeld aan de website. Hiermee vertel je Google in feite dat je de eigenaar bent van de sociale media. Dus: plaats in de footer of header van de website een link naar de verschillende sociale media.
Ook moet er op de profielen van de sociale media kanalen een link naar de website staan. Op deze manier kunnen bezoekers gemakkelijk via deze kanalen de website bekijken.

Gebruik je budget slim
Heb je, zoals veel ondernemers, een gelimiteerd budget? Focus dan op één kanaal! Het creëren van één kanaal met een groter aantal volgers is belangrijk dan 3 kanalen met een klein aantal volgers.

Ga de interactie aan binnen jouw branche
Met de interactie binnen jouw branche aangaan bedoel ik niet enkel met de volgers van jouw kanaal. Volg relevante andere profielen en plaats comments en likes. Deze activiteiten zullen op de lange termijn voor meer activiteit op je eigen profiel zorgen. Ook kan het voor een stijging in het aantal volgers zorgen waardoor je SEO ook weer een boost krijgt.. ☺

Dus: Laat social media niet links liggen wanneer je met SEO bezig bent. Het heeft wel degelijk een impact op je vindbaarheid en kan je het voordeel op je concurrent geven.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO consultant die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis en vrijblijvend een SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Analyse

In dit artikel vertel ik meer over het opstellen van een SEO analyse. Daarbij zoom ik in op alle aspecten van SEO: Technische SEO, SEO content en in een later stadium ook linkbuilding en het backlinkprofiel.

SEO Analyse

SEO Betekenis

In mijn artikel over de SEO betekenis leg ik alle aspecten van SEO uit. Ik laat in dit artikel ook gelijk een gedeelte van mijn werkwijze zien. Lees dit artikel wanneer je meer wilt weten over de betekenis van SEO.

SEO Betekenis

SEO & SEA

In dit artikel leg ik de 2 marketinguitingen SEO en SEA naast elkaar. Eerst zoom ik in op SEO, daarna doe ik hetzelfde met SEA. Ik sluit af met verschillende vergelijkingen tussen de twee.

SEO & SEA

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist