Mobiele-SEO

Mobiele SEO

Mobiele SEO is het proces van het optimaliseren van een website voor de weergave op een mobiel of tablet. Dit wordt met de dag belangrijker doordat het percentage mobiele zoekers exponentieel groeit. Op dit moment wordt er vaker met een mobiele telefoon op Google gezocht dan met een desktop. Dit is ook door Google opgevangen en daarom hecht het bedrijf steeds meer waarde aan voor mobiel geoptimaliseerde websites.
Een ander feitje is..
95% van alle mobiele zoekopdrachten op het internet wordt op Google gedaan. Dit is meer dan genoeg incentive voor de zoekmachine op mobiele optimalisaties de voorrang te geven in de zoekopdrachten. Wanneer een website bijvoorbeeld een erg trage mobiele website snelheid heeft zal deze niet snel ranken in de zoekopdrachten. Een slechte mobiele optimalisatie van de website kan zelfs een negatieve impact hebben op de resultaten in de desktop zoekresultaten.

Mobile-First Index Google’s “Mobile-First Index” ranks de zoekresultaten enkel gebaseerd op de mobiele versie van een website. Dit kan zelfs gebeuren wanneer je op zoek je desktop op zoek bent. Voor deze update mengde Google de zoekresultaten met een aantal desktop resultaten en een aantal mobiele resultaten. Dus: Wanneer iemand met een mobiele telefoon op zoek was liet Google de mobiele resultaten zien. Wanneer iemand op zoek was op een computer kreeg hij of zij de resultaten voor desktop te zien. Tegenwoordig maakt het niet meer uit waarmee je zoekt. Google laat de resultaten als eerste uit de mobiele index zien.

Een korte checklist
Een korte checklist met de meest belangrijke aspecten van het optimaliseren voor deze “mobile-first index’ van Google. Je website zou hier goed in moeten passen als deze..
– Geen content verbergt op de mobiele versie van de website;
– Een enorm snelle website snelheid heeft;
– Werkende interne links en re-directs bevat;
– Je gebruiker hoeft niet in te zoomen om content te kunnen lezen;
– Een goede user experience geeft aan de mobiele gebruikers
Als dit niet het geval is kun je een drop in je rankings verwachten. Dit zijn de meeste basale criteria vanuit Google voor de mobiele versie van een website.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO consultant die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Analyse

In dit artikel vertel ik meer over het opstellen van een SEO analyse. Daarbij zoom ik in op alle aspecten van SEO: Technische SEO, SEO content en in een later stadium ook linkbuilding en het backlinkprofiel.

SEO Analyse

SEO Betekenis

In mijn artikel over de SEO betekenis leg ik alle aspecten van SEO uit. Ik laat in dit artikel ook gelijk een gedeelte van mijn werkwijze zien. Lees dit artikel wanneer je meer wilt weten over de betekenis van SEO.

SEO Betekenis

SEO & SEA

In dit artikel leg ik de 2 marketinguitingen SEO en SEA naast elkaar. Eerst zoom ik in op SEO, daarna doe ik hetzelfde met SEA. Ik sluit af met verschillende vergelijkingen tussen de twee.

SEO & SEA

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist