Interne links

Interne links

Interne links

Een interne link in je content op je website. Deze link verwijst naar een andere pagina binnen hetzelfde domein. Binnen jouw eigen website dus. 

Een interne link herken je meestal aan een ander gekleurd woord of woorden in je content. Wanneer je op deze link klikt, zul je op een andere pagina komen. Meestal is het woord dat de interne link bevat een voorbode of onderwerp van de pagina waarnaar de link verwijst. Dit is erg handig voor bezoekers, want zo kunnen ze heel gemakkelijk binnen de website navigeren naar verschillende pagina’s. Je gebruikt interne links bijvoorbeeld om bij een woord in de tekstuitleg of meer informatie te bieden in een ander artikel of op een andere pagina binnen jouw domein. 

Interne links
Interne links

Net als externe backlinks brengen interne links ook een bepaalde waarde met zich mee. Dit noemen we ‘linkjuice’. Deze waarde wordt meegegeven van de ene naar de andere pagina waar naartoe wordt verwezen. Wanneer meerdere interne links naar een bepaalde pagina verwijzen, is de kans groot dat Google dit als een belangrijke pagina ziet. Het gevolg is dat deze sneller en beter wordt geïndexeerd en uiteindelijk beter vindbaar wordt binnen de zoekresultaten. Interne links zijn dus niet alleen voor bezoekers belangrijk, maar ter bevordering van je SEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *