Thought leadership

Er zijn heel veel verschillende vormen van marketing die zorgen voor de optimalisatie van een website. Een hiervan is thought leadership. Wat is thought leadership en wat is hier de toepassing van? We bespreken het begrip op deze pagina. 

Wat is thought leadership?

Thought leadership is een term dat vooral toepassing kent in marketing. Het is een vorm van content marketing waarbij een persoon zich presenteert als autoriteit, met betrekking tot een specifieke onderwerp. Hierbij geeft een kanaal antwoord op relevante en diepgaande vragen van de doelgroep.

De toepassing van thought leadership

Je kunt thought leadership zien als een vorm van profiling met een commercieel doel. Het is een manier om een product, dienst, merk of bedrijf als een autoriteit te positioneren.

Thought leadership laat naar buiten communiceren dat een persoon of organisatie een autoriteit heeft binnen een sector of binnen een specifiek onderwerp of ander gebied. Is een persoon vervolgens interesseert in meer informatie, dan gaat deze persoon op zoek naar de thought leader voor het stellen van vragen.

Thought Leadership _ Begrippenlijst

De impact van thought leadership op SEO

Het is zeker mogelijk om thought leadership te zien als SEO kenmerk: Google houdt binnen het zoekalgoritme rekening met uniek perspectief in de ranking van webpagina’s. Het valt te concluderen dat thought leadership hieronder valt. In dit geval heeft thought leadership zeker een impact op de SEO van een website of pagina. 

Mijn advies

Een marketinginstrument als thought leadership is zeer interessant. Je zet je bedrijf hiermee op een unieke wijze op de kaart en daarnaast is het ook nog eens goed voor de SEO.

We raden aan om gebruik te maken van thought leadership: dit heeft mogelijk positieve gevolgen voor je SEO, mits er sprake is van goede uitvoering. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met een ervaren marketing bureau die jou hier graag bij helpt.

Veelgestelde vragen

Wat is Thought Leadership?

Thought leadership is een marketing term. Je moet het zien als een marketingvorm waarbij een bepaald persoon zich presenteer als een autoriteit op het vlak van het betreffende onderwerp van de campagne en via een bepaald kanaal antwoord geeft op relevante vragen die door de doelgroep worden gesteld.

Wat is de impact van Thought Leadership op SEO?

Google kijkt bij de ranking zeker naar de uniekheid van een website. Thougth Leadership behoort hier ook zeker toe en zodoende heeft dus wel degelijk een bepaalde invloed op de SEO van je website.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z