Thought leadership

Er zijn heel veel verschillende vormen van marketing die zorgen voor de optimalisatie van een website. Een hiervan is thought leadership. Wat is thought leadership en wat is hier de toepassing van? We bespreken het begrip op deze pagina. 

Wat is thought leadership?

Thought leadership is een term dat vooral toepassing kent in marketing. Het is een vorm van content marketing waarbij een persoon zich presenteert als autoriteit, met betrekking tot een specifieke onderwerp. Hierbij geeft een kanaal antwoord op relevante en diepgaande vragen van de doelgroep.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De toepassing van thought leadership

Je kunt thought leadership zien als een vorm van profiling met een commercieel doel. Het is een manier om een product, dienst, merk of bedrijf als een autoriteit te positioneren.

Thought leadership laat naar buiten communiceren dat een persoon of organisatie een autoriteit heeft binnen een sector of binnen een specifiek onderwerp of ander gebied. Is een persoon vervolgens interesseert in meer informatie, dan gaat deze persoon op zoek naar de thought leader voor het stellen van vragen.

Thought Leadership _ Begrippenlijst

De impact van thought leadership op SEO

Het is zeker mogelijk om thought leadership te zien als SEO kenmerk: Google houdt binnen het zoekalgoritme rekening met uniek perspectief in de ranking van webpagina’s. Het valt te concluderen dat thought leadership hieronder valt. In dit geval heeft thought leadership zeker een impact op de SEO van een website of pagina. 

Ons advies

Een marketinginstrument als thought leadership is zeer interessant. Je zet je bedrijf hiermee op een unieke wijze op de kaart en daarnaast is het ook nog eens goed voor de SEO.

We raden aan om gebruik te maken van thought leadership: dit heeft mogelijk positieve gevolgen voor je SEO, mits er sprake is van goede uitvoering. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen met een ervaren marketing bureau die jou hier graag bij helpt.

Veelgestelde vragen

Wat is Thought Leadership?

Thought leadership is een marketing term. Je moet het zien als een marketingvorm waarbij een bepaald persoon zich presenteer als een autoriteit op het vlak van het betreffende onderwerp van de campagne en via een bepaald kanaal antwoord geeft op relevante vragen die door de doelgroep worden gesteld.

Wat is de impact van Thought Leadership op SEO?

Google kijkt bij de ranking zeker naar de uniekheid van een website. Thougth Leadership behoort hier ook zeker toe en zodoende heeft dus wel degelijk een bepaalde invloed op de SEO van je website.

Voor wie hebben wij dit artikel over thought leadership geschreven?

Het artikel over thought leadership hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over thought leadership in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals thought leadership?

Wij schrijven over begrippen als thought leadership om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

thought leadership is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over thought leadership in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals thought leadership, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip thought leadership in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van thought leadership. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van thought leadership op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende thought leadership.

Het voorbeeld dat wij geven van thought leadership , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over thought leadership van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z