SEO migratie

Verhuizen naar een ander domein of nieuw platform? In dit geval is SEO migratie zeer belangrijk. Wat is SEO migratie en hoe belangrijk is dit voor de SEO van een website of pagina? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid en geven we je bruikbaar advies.  

Wat is SEO migratie?

SEO migratie is het verhuizen van een pagina of een hele website. Dit is van groot belang, omdat je veel organisch verkeer verliest wanneer je geen SEO migratie uitvoert. Het uitvoeren van een SEO migratie komt vooral voor wanneer je overgaat naar een ander domein of een ander platform. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De belangrijkste wijzigingen bij SEO migratie

Wanneer je lange tijd een website runt, heb je in verloop van tijd een bepaalde SEO waarde opgebouwd. Deze waarde is groot en bepaalt voor een groot deel de ranking van je website in de zoekmachine. Wanneer je een andere domeinnaam neemt, een nieuwe website lanceert of meerdere domeinen samenvoegt, is het behouden van deze SEO waarde erg belangrijk, anders moet je weer vanaf nul beginnen.

Dit is waar SEO migratie komt kijken. Een goede SEO migratie is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type migratie, de doelstellingen en de KPI’s. Het is belangrijk om zo weinig mogelijk organisch verkeer te verliezen op je website.

SEO Migratie _ Begrippenlijst

De impact van SEO migratie op de SEO

Een SEO migratie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, al is dit wel afhankelijk van de uitvoering. Een goed uitgevoerde migratie heeft positieve gevolgen voor de SEO: de waarde blijft bestaan en je verliest zo min mogelijk organisch verkeer. 

Ons advies

Het uitvoeren van een SEO migratie is altijd aan te raden, omdat je hiermee zo min mogelijk van je zorgvuldig opgebouwde SEO waarde verliest. Wanneer je dit goed aanpakt, hoef je zelfs niets of nauwelijks iets te verliezen.

We raden aan om de SEO migratie op een goede manier aan te pakken. Er zijn niet alleen bruikbare handleidingen online te vinden, maar je hebt ook de mogelijkheid een SEO professional in te schakelen die dit proces helpt in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Wat is een SEO-Migratie?

Een SEO-migratie doe je als je bepaalde pagina’s of jouw complete website gaat verhuizen. Zo kun je overgaan naar een nieuw domein, CMS of platform. Het gaat ook om structurele wijzigingen. Als je geen SEO-Migratie doet zul je veel organisch verkeer verliezen. Het is dus van groot belang dat je dit op adequate wijze doet.

Wat is de impact van Seo-Migratie op SEO?

Een SEO-migratie heeft veel impact op de SEO van jouw website. Of dit positief is hangt af van de uitvoering. Bij een goed uitgevoerde migratie zal de waarde van jouw site blijven en zal je heel weinig organisch verkeer verliezen.

Voor wie hebben wij dit artikel over seo migratie geschreven?

Het artikel over seo migratie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over seo migratie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals seo migratie?

Wij schrijven over begrippen als seo migratie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

seo migratie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over seo migratie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals seo migratie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip seo migratie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van seo migratie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van seo migratie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende seo migratie.

Het voorbeeld dat wij geven van seo migratie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over seo migratie van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z