SEO migratie

Verhuizen naar een ander domein of nieuw platform? In dit geval is SEO migratie zeer belangrijk. Wat is SEO migratie en hoe belangrijk is dit voor de SEO van een website of pagina? Hier bespreken we dit begrip uitgebreid en geven we je bruikbaar advies.  

Wat is SEO migratie?

SEO migratie is het verhuizen van een pagina of een hele website. Dit is van groot belang, omdat je veel organisch verkeer verliest wanneer je geen SEO migratie uitvoert. Het uitvoeren van een SEO migratie komt vooral voor wanneer je overgaat naar een ander domein of een ander platform. 

De belangrijkste wijzigingen bij SEO migratie

Wanneer je lange tijd een website runt, heb je in verloop van tijd een bepaalde SEO waarde opgebouwd. Deze waarde is groot en bepaalt voor een groot deel de ranking van je website in de zoekmachine. Wanneer je een andere domeinnaam neemt, een nieuwe website lanceert of meerdere domeinen samenvoegt, is het behouden van deze SEO waarde erg belangrijk, anders moet je weer vanaf nul beginnen.

Dit is waar SEO migratie komt kijken. Een goede SEO migratie is afhankelijk van een aantal zaken, zoals het type migratie, de doelstellingen en de KPI’s. Het is belangrijk om zo weinig mogelijk organisch verkeer te verliezen op je website.

SEO Migratie _ Begrippenlijst

De impact van SEO migratie op de SEO

Een SEO migratie heeft zeker impact op de SEO van een website of pagina, al is dit wel afhankelijk van de uitvoering. Een goed uitgevoerde migratie heeft positieve gevolgen voor de SEO: de waarde blijft bestaan en je verliest zo min mogelijk organisch verkeer. 

Mijn advies

Het uitvoeren van een SEO migratie is altijd aan te raden, omdat je hiermee zo min mogelijk van je zorgvuldig opgebouwde SEO waarde verliest. Wanneer je dit goed aanpakt, hoef je zelfs niets of nauwelijks iets te verliezen.

We raden aan om de SEO migratie op een goede manier aan te pakken. Er zijn niet alleen bruikbare handleidingen online te vinden, maar je hebt ook de mogelijkheid een SEO professional in te schakelen die dit proces helpt in goede banen te leiden.

Veelgestelde vragen

Wat is een SEO-Migratie?

Een SEO-migratie doe je als je bepaalde pagina’s of jouw complete website gaat verhuizen. Zo kun je overgaan naar een nieuw domein, CMS of platform. Het gaat ook om structurele wijzigingen. Als je geen SEO-Migratie doet zul je veel organisch verkeer verliezen. Het is dus van groot belang dat je dit op adequate wijze doet.

Wat is de impact van Seo-Migratie op SEO?

Een SEO-migratie heeft veel impact op de SEO van jouw website. Of dit positief is hangt af van de uitvoering. Bij een goed uitgevoerde migratie zal de waarde van jouw site blijven en zal je heel weinig organisch verkeer verliezen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z