Inbound marketing

Een marketingstrategie die op internet veel worden toegepast is inbound marketing. Daarbij zijn klanten die een probleem willen oplossen het doelwit. Je probeert dus niet bij een breed publiek onder de aandacht te komen, zoals bij outbound marketing, maar om klanten die al op zoek zijn naar een oplossing met informatie te helpen. Bij inbound marketing wordt niet geadverteerd, maar gebruik gemaakt van de ranking in de zoekmachines.

Wat is inbound marketing?

Inbound marketing gaat uit van klanten, die weten dat ze een probleem hebben waarvoor een oplossing moet worden bedacht. Deze klanten zijn al bezig om zelf naar een oplossing te zoeken. Daarbij wordt meestal gebruik gemaakt van een zoekmachine.

Bij inbound marketing wordt geprobeerd om die zoekende klant het perfecte antwoord te geven. Als dat lukt zal die klant voor de oplossing bij jouw bedrijf terecht komen.

Inbound marketing | Begrippenlijst

Voorbeelden van inbound marketing

Inbound marketing kan op allerlei manieren worden gebruikt om de producten en diensten van jouw bedrijf aan te bieden. Als je een hoveniersbedrijf hebt, heb je oplossingen voor mensen die op zoek zijn naar tuinonderhoud.

Bij inbound marketing zorg je ervoor dat je website veel goede content bevat over tuinonderhoud. In deze content worden zorgvuldig gekozen zoektermen met behulp van SEO optimalisatie geplaatst. De kans is dan groot dat die zoekende klant op jouw website terecht komt.

Het belang van inbound marketing

Inbound marketing wordt veel toegepast en is erg succesvol. Je kunt klanten met een probleem een pasklare oplossing bieden. Omdat ze weten dat ze een probleem hebben zijn ze al bereid om voor een oplossing te betalen.

Bij inbound marketing is het dus minder moeilijk om klanten over te halen een product of dienst aan te schaffen. Inbound marketing is voor bedrijven kostentechnisch ook erg interessant, want een inbound marketing campagne is veel goedkoper dan een outbound marketing campagne.

De impact van inbound marketing

Inbound marketing kan zorgen voor een gestage toename van de omzet. Als het lukt om de goede content aan te bieden en daarbij de juiste zoekwoorden te gebruiken, is er een bijna 100 procent match tussen de klant die een probleem heeft en een bedrijf met een oplossing mogelijk.

Mijn advies

Inbound marketing is een investering in de toekomst, want het kan zorgen voor een stabiele omzet voor de lange termijn. Soms heeft een combinatie van inbound en outbound marketing echter meer effect.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies