Imago

Als bedrijf, merk of persoon is het belangrijk om een goed imago te hebben: dit versterkt immers je betrouwbaarheid. Wat is een imago precies en in hoeverre heb je zelf invloed op het imago dat je krijgt? Hier vind je alle informatie over het begrip ‘imago’.

Wat is imago?

Imago is een term om de uitstraling of reputatie van een persoon of bedrijf te benadrukken. Als persoon of bedrijf heb je enigszins invloed op jouw imago. Een bepaald imago is wellicht het gevolg zijn van activiteiten, maar ook van bewuste marketing voor het beïnvloeden van de beeldvorming.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het imago van een bedrijf klopt niet altijd

Een imago is een subjectieve waarneming: het betreft de mening van een ander over jou of je bedrijf. Het hebben van een imago biedt voordeel, maar mogelijk ook nadelen. Heeft een merk of bedrijf een slecht imago? Dan heeft dit meestal geen goede invloed op de verkoop. Het imago is altijd een perceptie van de buitenstaanders en gebeurtenissen of activiteiten hebben de kracht om een imago te versterken of juist te beschadigen.

In de praktijk werkt het zo: een bedrijf of merk kan het imago hebben bezig te zijn met duurzaamheid, maar in werkelijkheid slecht scoren op dit gebied. Het imago van een bedrijf of merk klopt dus niet altijd.

imago

De impact van het imago op SEO

Het imago heeft geen directe invloed op de SEO van een pagina of website. Wel heeft het imago een indirecte invloed op SEO. Je website of webshop krijgt meer bezoekers wanneer er sprake is van een goed imago. Heeft jouw website of webshop een slecht imago? Dan heeft dit juist negatieve gevolgen voor het aantal bezoekers en het conversiepercentage.

Ons advies

Het is voor een merk of bedrijf belangrijk om een goed imago op te bouwen. We raden aan om het imago onderdeel uit te laten maken van de marketing strategie. Het is onder andere slim om een marketing expert in te schakelen voor het bepalen van een goede strategie. Kijk hierbij goed naar wat je als bedrijf wilt uitstralen en welke doelgroep je wilt aanspreken. Een marketing expert inschakelen na een incident helpt wellicht om een imago te behouden of door hier juist op voort te bouwen.

Veelgestelde vragen

Wat is een Imago?

Met imago bedoelen we de reputatie en uitstraling van een bedrijf of persoon. Het imago kun je beïnvloeden door onder andere bepaalde activiteiten wel of juist niet te doen. Je kunt een imago ook beïnvloeden met behulp van gerichte marketingactiviteiten.

Wat is de impact van Imago op SEO?

Indirect heeft het imago wel een zekere invloed op SEO. Als jouw bedrijf of merk een goed imago heeft, zal dit veel bezoekers trekken en zal je omzet ook stijgen. Andersom is de werking vaak nog sterker. Een slecht imago weerhoudt mensen ervan op jouw website te bezoeken en zal jouw omzet ook sterk dalen.

Voor wie hebben wij dit artikel over imago geschreven?

Het artikel over imago hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over imago in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals imago?

Wij schrijven over begrippen als imago om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

imago is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over imago in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals imago, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip imago in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van imago. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van imago op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende imago.

Het voorbeeld dat wij geven van imago , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over imago van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z