Imago

Als bedrijf, merk of persoon is het belangrijk om een goed imago te hebben: dit versterkt immers je betrouwbaarheid. Wat is een imago precies en in hoeverre heb je zelf invloed op het imago dat je krijgt? Hier vind je alle informatie over het begrip ‘imago’.

Wat is imago?

Imago is een term om de uitstraling of reputatie van een persoon of bedrijf te benadrukken. Als persoon of bedrijf heb je enigszins invloed op jouw imago. Een bepaald imago is wellicht het gevolg zijn van activiteiten, maar ook van bewuste marketing voor het beïnvloeden van de beeldvorming.

Het imago van een bedrijf klopt niet altijd

Een imago is een subjectieve waarneming: het betreft de mening van een ander over jou of je bedrijf. Het hebben van een imago biedt voordeel, maar mogelijk ook nadelen. Heeft een merk of bedrijf een slecht imago? Dan heeft dit meestal geen goede invloed op de verkoop. Het imago is altijd een perceptie van de buitenstaanders en gebeurtenissen of activiteiten hebben de kracht om een imago te versterken of juist te beschadigen.

In de praktijk werkt het zo: een bedrijf of merk kan het imago hebben bezig te zijn met duurzaamheid, maar in werkelijkheid slecht scoren op dit gebied. Het imago van een bedrijf of merk klopt dus niet altijd.

imago

De impact van het imago op SEO

Het imago heeft geen directe invloed op de SEO van een pagina of website. Wel heeft het imago een indirecte invloed op SEO. Je website of webshop krijgt meer bezoekers wanneer er sprake is van een goed imago. Heeft jouw website of webshop een slecht imago? Dan heeft dit juist negatieve gevolgen voor het aantal bezoekers en het conversiepercentage.

Ons advies

Het is voor een merk of bedrijf belangrijk om een goed imago op te bouwen. We raden aan om het imago onderdeel uit te laten maken van de marketing strategie. Het is onder andere slim om een marketing expert in te schakelen voor het bepalen van een goede strategie. Kijk hierbij goed naar wat je als bedrijf wilt uitstralen en welke doelgroep je wilt aanspreken. Een marketing expert inschakelen na een incident helpt wellicht om een imago te behouden of door hier juist op voort te bouwen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat imago inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over imago geschreven?

Het artikel over imago hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over imago hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over imago in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals imago?

Wij schrijven over begrippen als imago om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Imago is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over imago en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip imago in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van imago. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van imago op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende imago.

Het voorbeeld dat wij geven van imago geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over imago van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z