Wat is een banner?

Wat is een banner?

wat is een banner

Op een website zie je vaak aan de zijkanten een advertentie staan. Deze advertentie heeft de vorm van een strook. Dit heet een banner. Deze advertentie valt op omdat je naar het midden van het scherm kijkt en de banners langs de zijkant bewegen. De zoekgeschiedenis van een gebruiker heeft effect op wat te zien is op de banner. In dit artikel vertel ik wat een banner is en hoe het ingezet wordt als advertentie.

Wat is het?

Een banner is een vorm van een advertentie op het internet. Het is een strook waarbij meestal bewegend beeld bij te zien is. Wanneer er op de banner geklikt wordt, verwijst een link je door naar de desbetreffende pagina met meer informatie. De webmaster van de website krijgt een vergoeding per klik. De banner moet zo aantrekkelijk mogelijk zijn voor de bezoeker. Hoe aantrekkelijker de banner, hoe groter de kans is dat er op wordt geklikt. Dan zal de bezoeker namelijk doorklikken. Dit kan bereikt worden door een aanbieding te laten zien met een duidelijke call-to-action.

Voordelen van banners

Er zijn twee voordelen van adverteren via banners.

  1. Banner advertenties zijn gepersonaliseerd. Op basis van de browsegeschiedenis wordt de zichtbare advertentie persoonlijk gemaakt. Dit vergroot de kans dat een bezoeker op de advertentie klikt.
  2. Banners werken goed voor brand building. Merken laten vooral hun logo en  bedrijfsnaam zien om de eigen naamsbekendheid te vergroten. Dit vergroot de merkzichtbaarheid en is bevorderend voor de geloofwaardigheid van het merk.

Kiezen voor een banner of SEO

Het gebruik maken van banners is minder duurzaam dan SEO. Banners vergen meerdere investeringen achter elkaar. Daarnaast drogen de inkomsten uit banners direct op wanneer de investering stop gezet wordt. Van SEO heb je voor de lange termijn profijt. Het hoog ranken in de zoekresultaten is niet voor korte tijd. Dit bouw je geleidelijk op. Google vindt jouw website dan relevant en autoritair. Op het moment dat je de website geoptimaliseerd hebt, pluk je daar voor lange tijd de vruchten van. Ik raad aan om SEO uit te voeren. Het scheelt advertentiekosten en genereert significant meer organisch verkeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *