Title Tag

De title tag is een belangrijk onderdeel voor zoekmachines en internetgebruikers. De inhoud kun je zelf bepalen. In de zoekmachines wordt de tekst in de title tag gebruikt als zoekresultaat, meestal in blauwe letters. Als je de website bezoekt staat de tekst in de title tag in het tabblad van je browser. Dit is dus een tekst die op meerdere plekken wordt gebruikt. Hij speelt ook een rol bij de ranking van je website in de zoekmachines.

Wat is een title tag?

De title tag is een tekst op iedere pagina van een website, die op de plaats van de puntjes in de coderingen <title> … </title> staat. Je kunt die tekst zelf invoeren. Over het algemeen wordt aanbevolen om een tekst van 60 karakters te gebruiken.

Maak hem niet langer, want dan wordt de tekst genegeerd. Maak hem ook niet veel korter, want dan zal de zoekmachine er zelf iets achter zetten. Je kunt de title tag zien als een reclamebord, waar in elk geval het belangrijkste zoekwoord van de betreffende webpagina in staat.

Title tag | Begrippenlijst

Voorbeelden van title tag

De title tag is zowel voor de zoekmachines als internetbezoekers belangrijk. De tekst tussen de tags is de tekst in de zoekresultaten van de zoekmachines. Kies daarom voor een wervende en originele tekst, waar ook het belangrijkste zoekwoord van de pagina deel van uitmaakt.

Zo’n tekst zal bij degene die de zoekopdracht heeft ingevuld meteen in het oog springen, zodat hij jouw website als eerste bezoekt. Met een goede title tag kun je de concurrentie dus te slim af zijn, zelfs als jouw ranking wat minder hoog is.

Het belang van title tag

De title tag is een onderschat element bij veel eigenaren van websites. Onterecht, want het is een soort uithangbord, waarop je een goede wervende tekst kunt plaatsen. Dat kan leiden tot een aanzienlijk hoger aantal bezoekers op je website.

De impact van title tag

De title tag zorgt ervoor dat je website beter opvalt, zowel in de zoekmachines als tijdens het bezoek aan je website. Doordat de bezoeker voortdurende de tekst in de title tag in het tabblad ziet staan, wordt de naam van je website als het ware in zijn geheugen gegrift.

Mijn advies

De title tag is een belangrijk onderdeel van een website. Besteed er ruimschoots tijd aan om een goede wervende tekst voor de title tag te verzinnen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies