Semantisch zoeken in Google

Semantisch zoeken in Google

semantisch zoeken

Semantisch zoeken in Google is letterlijk zoeken met de betekenis van de woorden die je invoert. Vroeger (voor 2013) zocht Google enkel similaire woorden in de zoekresultaten om een antwoord op jouw zoekvraag te geven. Tegenwoordig is Google zo gegroeid, dat ze meer kijken naar de betekenis van je zoekterm, om zo een beter ‘antwoord’ te kunnen geven. Semantisch zoeken doet een poging ‘natuurlijk menselijk taalgebruik’ te begrijpen. 

semantisch zoeken
semantisch zoeken

Semantisch zoeken en SEO

Sinds de update van Google in 2013 kun je niet meer lukraak de zoekterm in je content verwerken en backlinks toevoegen. De content op je website moet betekenis hebben en de betekenis van de zoekterm van de zoeker écht beantwoorden. 

Helemaal met de opkomst van bijvoorbeeld Voice Search. Dit verandert namelijk de ‘enkele zoekterm’ naar gesproken termen die vaak een stuk langer zijn. 

Het is dan ook belangrijk om je webpagina’s te optimaliseren voor een bepaald onderwerp en niet meer voor een specifieke zoekopdracht of -term. De zoekintentie van de gebruiker voor een bepaalde zoekterm wordt steeds belangrijker.

Mensen die zoeken naar ‘wat zijn de beste hardloopschoenen?’ hebben duidelijk een andere intentie dan mensen die zoeken naar ‘tweedehands hardloopschoenen’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *