DNS check

DNS check

Het DNS is een dienst die gebruikersvriendelijke domeinnamen zoals ralfvanveen.com converteert naar een computervriendelijk IP-adres, bijvoorbeeld 32.655.180.0. 

Doordat het IP-adres wel leesbaar is voor de browser (een domeinnaam namelijk niet), kan de browser de server met de gevraagde inhoud vinden. 

DNS check
DNS check

Het koppelen van de hostnaam (ralfvanveen.com) en het IP-adres (32.655.180.0) wordt een ‘namespace’ genoemd. Door je DNS records te monitoren (checken), weet  zeker dat het Domain Name System traffic correct blijft doorsturen naar jouw websites, diensten en elektronische communicatie. Je weet dus zeker dat de juiste inhoud wordt opgehaald. 

Het proces van het gebruik van een hostnaam (bijvoorbeeld ralfvanveen.com) om een IP-adres te krijgen (bijvoorbeeld 64.233.160.0) wordt ‘resolving’ genoemd. Het omzetten van een hostnaam is niet zichtbaar voor de gebruiker. Echter gedurende die paar microseconden tussen het intypen van de domeinnaam en het omzetten naar een IP adres, gebeurt er van alles waarbij een DNS-server nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *