Pull strategie

Zodra jouw bedrijf meer bekendheid heeft vergaard, is het goed mogelijk om gebruik te maken van een pull strategie voor het aantrekken van klanten. Wat is een pull strategie en hoe behaal je hiermee de grootste successen? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is een pull strategie?

Een pull strategie is een manier om klanten naar de aanbieder te trekken. Deze strategie is onderdeel van de marketing. Een potentiële klant neemt bij een pull strategie zelf het initiatief om een product te kopen. Dit gebeurt meestal als gevolg van veel adverteren.

Voorwaarden voor de werking van een pull strategie

Het toepassen van een pull strategie klinkt waarschijnlijk erg aantrekkelijk, maar er zitten een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden. Waar dien je op te letten bij het gebruik van deze strategie?

–   Bekendheid is een vereiste: dit creëer je via advertenties in de zoekmachine, banners op websites of met videoadvertenties;

–   Social media inzetten is belangrijk: hiermee kom je in contact met potentiële klanten;

–   Een ruim marketing budget is nodig: je hebt flink wat geld nodig om te adverteren en de bekendheid te creëren die je wilt om deze strategie te laten werken.

pull strategie

De impact van pull strategie op SEO

Pull strategie zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website. Andersom is goede SEO wel belangrijk om zo aantrekkelijker te zijn voor klanten. Een goed werkende en snelle website draagt bij aan de user experience.

Een manier waarop de pull strategie wel indirecte invloed heeft op SEO is door het aantal bezoekers dat door de advertenties op zoek gaat naar jouw product of dienst. Het gebruik van specifieke zoekwoorden die uitkomen op jouw website zorgt voor een verbetering van de SEO.

Ons advies

Het is bewezen dat de pull strategie werkt: deze methode geeft de consument de totale controle. Onder andere recensies en beoordelingen van anderen beïnvloeden een de gebruiker in het maken van een beslissing en het overwegen over een product of dienst.

We raden dan ook aan dat je, wanneer je gebruik maakt van de pull strategie, een duidelijk plan moet hebben. Vaak is eerst veel adverteren nodig om uiteindelijk het gewenste resultaat te krijgen. In dit geval is geduld een schone zaak.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat pull strategie inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over pull strategie geschreven?

Het artikel over pull strategie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over pull strategie hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over pull strategie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pull strategie?

Wij schrijven over begrippen als pull strategie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Pull strategie is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pull strategie en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip pull strategie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pull strategie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pull strategie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pull strategie.

Het voorbeeld dat wij geven van pull strategie geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over pull strategie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z