Pull strategie

Zodra jouw bedrijf meer bekendheid heeft vergaard, is het goed mogelijk om gebruik te maken van een pull strategie voor het aantrekken van klanten. Wat is een pull strategie en hoe behaal je hiermee de grootste successen? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is een pull strategie?

Een pull strategie is een manier om klanten naar de aanbieder te trekken. Deze strategie is onderdeel van de marketing. Een potentiële klant neemt bij een pull strategie zelf het initiatief om een product te kopen. Dit gebeurt meestal als gevolg van veel adverteren.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Voorwaarden voor de werking van een pull strategie

Het toepassen van een pull strategie klinkt waarschijnlijk erg aantrekkelijk, maar er zitten een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden. Waar dien je op te letten bij het gebruik van deze strategie?

–   Bekendheid is een vereiste: dit creëer je via advertenties in de zoekmachine, banners op websites of met videoadvertenties;

–   Social media inzetten is belangrijk: hiermee kom je in contact met potentiële klanten;

–   Een ruim marketing budget is nodig: je hebt flink wat geld nodig om te adverteren en de bekendheid te creëren die je wilt om deze strategie te laten werken.

pull strategie

De impact van pull strategie op SEO

Pull strategie zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website. Andersom is goede SEO wel belangrijk om zo aantrekkelijker te zijn voor klanten. Een goed werkende en snelle website draagt bij aan de user experience.

Een manier waarop de pull strategie wel indirecte invloed heeft op SEO is door het aantal bezoekers dat door de advertenties op zoek gaat naar jouw product of dienst. Het gebruik van specifieke zoekwoorden die uitkomen op jouw website zorgt voor een verbetering van de SEO.

Ons advies

Het is bewezen dat de pull strategie werkt: deze methode geeft de consument de totale controle. Onder andere recensies en beoordelingen van anderen beïnvloeden een de gebruiker in het maken van een beslissing en het overwegen over een product of dienst.

We raden dan ook aan dat je, wanneer je gebruik maakt van de pull strategie, een duidelijk plan moet hebben. Vaak is eerst veel adverteren nodig om uiteindelijk het gewenste resultaat te krijgen. In dit geval is geduld een schone zaak.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Pull Strategie?

Een pull strategie is een marketingstrategie waarbij je de klanten naar de aanbieder van bepaalde producten of diensten trekt. Een potentiële klant zal zelf het initiatief nemen om tot een koop over te gaan. Veelal is dit naar aanleiding van een advertentie.

Wat is de impact van Pull Strategie op SEO?

Pull strategie heeft geen directe impact op de SEO van jouw website. Andersom werkt het echter wel zo. Een goede SEO maakt jouw website aantrekkelijk voor klanten die dan eerder tot een aankoop zullen overgaan.

Voor wie hebben wij dit artikel over pull strategie geschreven?

Het artikel over pull strategie hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over pull strategie in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals pull strategie?

Wij schrijven over begrippen als pull strategie om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

pull strategie is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over pull strategie in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals pull strategie, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip pull strategie in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van pull strategie. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van pull strategie op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende pull strategie.

Het voorbeeld dat wij geven van pull strategie , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over pull strategie van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z