Pull strategie

Zodra jouw bedrijf meer bekendheid heeft vergaard, is het goed mogelijk om gebruik te maken van een pull strategie voor het aantrekken van klanten. Wat is een pull strategie en hoe behaal je hiermee de grootste successen? Hier lees je alles over dit begrip.

Wat is een pull strategie?

Een pull strategie is een manier om klanten naar de aanbieder te trekken. Deze strategie is onderdeel van de marketing. Een potentiële klant neemt bij een pull strategie zelf het initiatief om een product te kopen. Dit gebeurt meestal als gevolg van veel adverteren.

Voorwaarden voor de werking van een pull strategie

Het toepassen van een pull strategie klinkt waarschijnlijk erg aantrekkelijk, maar er zitten een aantal belangrijke voorwaarden aan verbonden. Waar dien je op te letten bij het gebruik van deze strategie?

–   Bekendheid is een vereiste: dit creëer je via advertenties in de zoekmachine, banners op websites of met videoadvertenties;

–   Social media inzetten is belangrijk: hiermee kom je in contact met potentiële klanten;

–   Een ruim marketing budget is nodig: je hebt flink wat geld nodig om te adverteren en de bekendheid te creëren die je wilt om deze strategie te laten werken.

pull strategie

De impact van pull strategie op SEO

Pull strategie zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website. Andersom is goede SEO wel belangrijk om zo aantrekkelijker te zijn voor klanten. Een goed werkende en snelle website draagt bij aan de user experience.

Een manier waarop de pull strategie wel indirecte invloed heeft op SEO is door het aantal bezoekers dat door de advertenties op zoek gaat naar jouw product of dienst. Het gebruik van specifieke zoekwoorden die uitkomen op jouw website zorgt voor een verbetering van de SEO.

Mijn advies

Het is bewezen dat de pull strategie werkt: deze methode geeft de consument de totale controle. Onder andere recensies en beoordelingen van anderen beïnvloeden een de gebruiker in het maken van een beslissing en het overwegen over een product of dienst.

We raden dan ook aan dat je, wanneer je gebruik maakt van de pull strategie, een duidelijk plan moet hebben. Vaak is eerst veel adverteren nodig om uiteindelijk het gewenste resultaat te krijgen. In dit geval is geduld een schone zaak.

Veelgestelde vragen

Wat is een Pull Strategie?

Een pull strategie is een marketingstrategie waarbij je de klanten naar de aanbieder van bepaalde producten of diensten trekt. Een potentiële klant zal zelf het initiatief nemen om tot een koop over te gaan. Veelal is dit naar aanleiding van een advertentie.

Wat is de impact van Pull Strategie op SEO?

Pull strategie heeft geen directe impact op de SEO van jouw website. Andersom werkt het echter wel zo. Een goede SEO maakt jouw website aantrekkelijk voor klanten die dan eerder tot een aankoop zullen overgaan.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies