Onbetaalde bezoekers

Vraag je je af wat het belang van onbetaalde bezoekers is? Je leest er hier meer over. Onbetaalde bezoekers zijn hetzelfde als organische bezoekers. Beide termen worden gebruikt om hetzelfde aan te geven. Het geeft aan hoe bezoekers op je site zijn beland. 

Wat zijn onbetaalde bezoekers?

Er zijn geen bezoekers die geld krijgen om op je website te komen. Althans, dat is niet de tegenstelling van betaalde en onbetaalde bezoekers. Onbetaalde bezoekers hebben jouw site geopend via zoekresultaten die niet geadverteerd zijn. Er is dus voor het zoekresultaat niet betaald. Dat staat los van de bezoeker zelf. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van onbetaalde bezoekers

Onbetaalde bezoekers kunnen ook bots zijn. Vanuit een marketingperspectief is dit waarschijnlijk niet wat je wil van je onbetaalde bezoekers. Het meest prettig is als je onbetaalde bezoekers daadwerkelijk mensen zijn.

Mensen met interesse voor wat jij te bieden hebt. Of dit nu een dienst of een product is. Onbetaalde bezoekers zijn klanten of potentiële klanten. Die heb je nodig om te groeien als bedrijf. 

onbetaalde bezoekers _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De onbetaalde bezoekers zorgen voor een sterkere positie in zoekresultaten. Ze zijn dus van belang voor je SEO. Er zijn meer manieren waarop onbetaalde bezoekers op je website terecht kunnen komen dan via een zoekopdracht. De bezoekers die wel via een zoekopdracht op je website belanden, zorgen dat jouw site hoger in de zoekresultaten gevonden wordt door anderen na hen. Dit draagt per onbetaalde bezoeker weinig bij, maar hoe meer onbetaalde bezoekers er op je website komen via de zoekmachine, hoe hoger je resultaat zal verschijnen. 

Ons advies

Laat je niet geheel leiden door de onbetaalde bezoekers. Het kan geen kwaad om ook betaalde bezoekers op je website te krijgen. Ook dit zijn potentiële klanten. Het voordeel van onbetaalde bezoekers is dat het duidelijk maakt dat je SEO werkt. Het betekent ook dat je niet (meer) per se hoeft te investeren in advertenties. Dat is zolang het aantal onbetaalde bezoekers blijft stijgen. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat zijn Onbetaalde bezoekers?

Onbetaalde bezoekers zijn bezoekers die op jouw site terecht zijn gekomen door te klikken op zoekresultaten waar niet voor betaald is zoals bij advertenties wel het geval is. Het heeft dus niets te maken met het betalen van de bezoekers zelf.

Wat is de impact van Onbetaalde bezoekers op SEO?

Onbetaalde bezoekers zijn van groot belang voor jouw SEO. Ze zorgen voor een hoge ranking in de zoekresultaten. Hierbij gaat het om bezoekers die via een zoekopdracht op jouw website terecht komen. Komen zij op andere manieren binnen, dan zal dit niet direct tot een hogere ranking leiden.

Voor wie hebben wij dit artikel over onbetaalde bezoekers geschreven?

Het artikel over onbetaalde bezoekers hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over onbetaalde bezoekers in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals onbetaalde bezoekers?

Wij schrijven over begrippen als onbetaalde bezoekers om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

onbetaalde bezoekers is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over onbetaalde bezoekers in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals onbetaalde bezoekers, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip onbetaalde bezoekers in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van onbetaalde bezoekers. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van onbetaalde bezoekers op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende onbetaalde bezoekers.

Het voorbeeld dat wij geven van onbetaalde bezoekers , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over onbetaalde bezoekers van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z