Onbetaalde bezoekers

Vraag je je af wat het belang van onbetaalde bezoekers is? Je leest er hier meer over. Onbetaalde bezoekers zijn hetzelfde als organische bezoekers. Beide termen worden gebruikt om hetzelfde aan te geven. Het geeft aan hoe bezoekers op je site zijn beland. 

Wat zijn onbetaalde bezoekers?

Er zijn geen bezoekers die geld krijgen om op je website te komen. Althans, dat is niet de tegenstelling van betaalde en onbetaalde bezoekers. Onbetaalde bezoekers hebben jouw site geopend via zoekresultaten die niet geadverteerd zijn. Er is dus voor het zoekresultaat niet betaald. Dat staat los van de bezoeker zelf. 

Het belang van onbetaalde bezoekers

Onbetaalde bezoekers kunnen ook bots zijn. Vanuit een marketingperspectief is dit waarschijnlijk niet wat je wil van je onbetaalde bezoekers. Het meest prettig is als je onbetaalde bezoekers daadwerkelijk mensen zijn.

Mensen met interesse voor wat jij te bieden hebt. Of dit nu een dienst of een product is. Onbetaalde bezoekers zijn klanten of potentiële klanten. Die heb je nodig om te groeien als bedrijf. 

onbetaalde bezoekers _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De onbetaalde bezoekers zorgen voor een sterkere positie in zoekresultaten. Ze zijn dus van belang voor je SEO. Er zijn meer manieren waarop onbetaalde bezoekers op je website terecht kunnen komen dan via een zoekopdracht. De bezoekers die wel via een zoekopdracht op je website belanden, zorgen dat jouw site hoger in de zoekresultaten gevonden wordt door anderen na hen. Dit draagt per onbetaalde bezoeker weinig bij, maar hoe meer onbetaalde bezoekers er op je website komen via de zoekmachine, hoe hoger je resultaat zal verschijnen. 

Mijn advies

Laat je niet geheel leiden door de onbetaalde bezoekers. Het kan geen kwaad om ook betaalde bezoekers op je website te krijgen. Ook dit zijn potentiële klanten. Het voordeel van onbetaalde bezoekers is dat het duidelijk maakt dat je SEO werkt. Het betekent ook dat je niet (meer) per se hoeft te investeren in advertenties. Dat is zolang het aantal onbetaalde bezoekers blijft stijgen. 

Veelgestelde vragen

Wat zijn Onbetaalde bezoekers?

Onbetaalde bezoekers zijn bezoekers die op jouw site terecht zijn gekomen door te klikken op zoekresultaten waar niet voor betaald is zoals bij advertenties wel het geval is. Het heeft dus niets te maken met het betalen van de bezoekers zelf.

Wat is de impact van Onbetaalde bezoekers op SEO?

Onbetaalde bezoekers zijn van groot belang voor jouw SEO. Ze zorgen voor een hoge ranking in de zoekresultaten. Hierbij gaat het om bezoekers die via een zoekopdracht op jouw website terecht komen. Komen zij op andere manieren binnen, dan zal dit niet direct tot een hogere ranking leiden.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 1 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies