Kwaliteit

Consumenten die tevreden zijn en jouw producten en/of diensten aanprijzen: dit de wens van iedere ondernemer. Een van de manieren waarop je dit bereikt is door het aanbieden van kwaliteit. Wat is kwaliteit precies en welke invloed heeft de consument hierop? Dat lees je hier! 

Wat is kwaliteit?

Kwaliteit is een term voor het aanduiden van de eigenschappen die een product of dienst heeft. Er is zowel een objectieve als een persoonlijke kwaliteit. Consumenten hechten veel waarde aan de prijs-kwaliteitverhouding, vaak meer dan aan de kwaliteit zelf.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Consument en kwaliteit

Er zijn een aantal manieren waarop consumenten de kwaliteit van een product of dienst bepalen. Biedt een bedrijf goede service wanneer een product of dienst niet goed werkt? Dit is mogelijk van grote invloed op de kwaliteit van een product of dienst. 

Staat er ‘Made in China’ op de verpakking van een product? Dan interpreteren consumenten dit vaak als slechte kwaliteit. 

Er bestaat zowel objectieve als persoonlijke kwaliteit. Men meet de objectieve kwaliteit door middel van controleerbare eigenschappen: er is sprake van een objectieve kwaliteitsmeting. Persoonlijke kwaliteit is de mogelijkheden voor consumenten om hun eigen eisen te stellen aan een product of dienst. 

Kwaliteit _ Begrippenlijst

De impact van kwaliteit op SEO

Kwaliteit heeft in zekere zin een impact op de SEO van een website of pagina. Enerzijds is kwaliteit iets subjectiefs, maar anderzijds heb je hier als bedrijf, net als bij Action, een mogelijkheid hier op in te spelen. Action profileert zich als een budgetwinkel; mensen brengen daardoor veel minder snel defecte producten terug. Goede kwaliteit van producten of diensten zorgt voor goede reviews van klanten. Dit zorgt er mogelijk weer voor meer bezoekers op je website en daardoor ook meer conversie

Ons advies

Het bieden van kwaliteit is belangrijk, maar vooral de perceptie die de consument over kwaliteit van jouw producten of diensten heeft is belangrijk. Hier kun je onder andere op inspelen door een goed merkimago op te bouwen. 

We raden aan om marketing op een slimme manier in te zetten, zodat je een sterk merkimago opbouwt. Dit is onder andere mogelijk met het inzetten van een gespecialiseerd marketingbureau.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Kwaliteit?

Kwaliteit is een benaming waar de eigenschappen van een dienst of product worden aangeduid. Er zijn verschillende varianten. Zo kun je spreken van een persoonlijke of een objectieve kwaliteit. Kijken we naar het consumentengedrag, dan hechten zij vooral waarde aan de prijs-kwaliteitverhouding. De kwaliteit zelf volgt vaak daarna pas.

Wat is de impact van Kwaliteit op SEO?

Kwaliteit heeft wel zeker enige impact op SEO. Als jij kwalitatief goede producten of diensten levert, zullen jouw klanten goede reviews geven. Deze reviews zullen waarschijnlijk weer nieuwe potentiële klanten naar jouw website leiden. Je conversie zal hierdoor ook zeer waarschijnlijk verbeteren.

Voor wie hebben wij dit artikel over kwaliteit geschreven?

Het artikel over kwaliteit hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over kwaliteit in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals kwaliteit?

Wij schrijven over begrippen als kwaliteit om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

kwaliteit is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over kwaliteit in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals kwaliteit, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip kwaliteit in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van kwaliteit. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van kwaliteit op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende kwaliteit.

Het voorbeeld dat wij geven van kwaliteit , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over kwaliteit van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z