Ecommerce

E-commerce is al sinds de komst van het internet een zeer populaire term. Maar wat is het precies en wat zijn hierin jouw mogelijkheden als ondernemer? Hier vind je een uitgebreide uitleg van het begrip e-commerce.

Wat is E-commerce?

Onder E-commerce verstaan we de de commerciële activiteiten van een bedrijf via het internet. De verkoop van diensten en producten valt onder deze term: een optimale conversie van bezoeker naar betalende klant is bij een E-commerce website dan ook van groot belang. Het opstellen van een goede strategie helpt bij het behalen van de beste resultaten.

E-commerce en social media

E-commerce is een van de meest invloedrijke verkoopkanalen en dat is niet voor niets: het is mogelijk om producten en diensten te verkopen die normaal gesproken lastiger te distribueren zijn. Denk hierbij aan online cursussen, software of e-books.  Verder is het met e-commerce ook veel eenvoudiger om internationaal handel te drijven zonder dat je een directe representatie in het buitenland hebt. E-commerce biedt aantrekkelijke kansen voor jouw bedrijf.

Een belangrijk aspect van e-commerce is dat het niet alleen gaat om het verkopen van producten. Ook de promotie van producten valt hieronder en dit gebeurt vandaag de dag voornamelijk via social media.

ecommerce

De impact van E-commerce op SEO

E-commerce heeft zeker impact op SEO, maar andersom heeft SEO ook grote impact op e-commerce. Het is van groot belang om jouw e-commerce website goed vindbaar te maken. Hoe beter jouw website vindbaar is, hoe beter de resultaten zijn die jij behaalt. Hoe beter de website, hoe sneller je een bezoeker omzet in een betalende klant. Een goede wisselwerking tussen e-commerce en SEO is onmisbaar voor het behalen van succes.

Ons advies

We raden aan om een e-commerce website zo goed mogelijk in te richten. Er zijn een aantal standaard zaken die niet mogen ontbreken, zoals betaallinks en een bestaand winkelsysteem. Het creëren van een goede strategie maakt het mogelijk om eenvoudig contact te leggen met je doelgroep. Ook zoekmachine optimalisatie is van groot belang voor de vindbaarheid van jouw website. Ons advies is dan ook dat je de SEO optimaliseert en dat je gebruik maakt van zoekmachine advertenties.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat ecommerce inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over ecommerce geschreven?

Het artikel over ecommerce hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over ecommerce hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over ecommerce in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals ecommerce?

Wij schrijven over begrippen als ecommerce om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Ecommerce is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over ecommerce en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip ecommerce in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van ecommerce. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van ecommerce op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende ecommerce.

Het voorbeeld dat wij geven van ecommerce geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over ecommerce van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z