Backlink checker: gebruik hem voor je website

Backlink checker: gebruik hem voor je website

backlink checker

Een backlink checker is de ideale manier om de ontwikkeling van je linkprofiel nauwkeurig te monitoren. Door middel van deze tool zie je exact welke domeinen naar jouw website linken en hoeveel externe links je in totaal hebt opgebouwd. Ook kun je op deze manier achterhalen of je backlinks hebt op websites van lage kwaliteit. 

backlink checker
backlink checker

Waarom moet ik een backlink checker gebruiken?

Linkbuilding kost ontzettend veel tijd. Je werkt erg hard om een goed backlink profiel te verkrijgen. Juist daarom is het belangrijk dit ook te monitoren. Het gebruik van een backlink checker is hier een handige tool voor. 

Welke tool kan ik het beste gebruiken?

Er zijn verschillende tools die je kunt gebruiken om je backlink profiel te monitoren. We zetten vier heel bekende en goede backlink checkers voor je op een rij. En mooi meegenomen: je kunt alle vier deze backlink checkers gratis (voor een deel) gebruiken!  

  • Ahrefs. Ahrefs is een betaalde tool die vol zit met handige features voor je SEO, waaronder de backlink checker. Je kunt voor het checken van backlinks eerst een gratis proefversie gebruiken. Wanneer je er meer wilt checken, zal je de betaalde versie moeten nemen. 
  • Google search console. Google Search Console is een tool van Google die je op je website kunt installeren en gaat hand in hand met Google Analytics. Het wordt veel gebruikt om de zoekwoorden van je website in kaart te brengen, maar je kunt er ook je backlinks mee controleren. Deze kun je gemakkelijk uitdraaien in een Excelletje of spreadsheet. 
  • Moz link explorer. Moz is een van de grootste aanbieders van SEO tools. De Moz link explorer is tot een beperkte hoeveelheid zoekopdrachten gratis te gebruiken.
  • Ubersuggest. Met deze tool kun je inzicht krijgen in je backlinks en er wordt onderscheid gemaakt tussen follow en no-follow links. 

Houd je concurrenten in de gaten

Naast dat je met een backlink checker goed je links kunt monitoren, is het ook een heel handige tool om je concurrenten in de gaten te houden. 

Je ziet bijvoorbeeld welke links jouw concurrenten heeft en jij nog niet. Ook kun je bijhouden hoeveel (nieuwe) links jouw concurrent regelt en hierop inspelen. 

Houd je links bij

Met een backlink checker houdt je ook goed bij wanneer een link, om wat voor reden dan ook, wegvalt. Dit kan bijvoorbeeld komen door een typefout of als de pagina waar de link op staat wordt verwijderd. Door het gebruik van een backlink checker zie je direct welke links er weg zijn gevallen en wie je dus moet benaderen om het te herstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *