Technical SEO: de beste tools om je website te optimaliseren

Technical SEO: de beste tools om je website te optimaliseren

technical seo

Het is een van de belangrijkste onderdelen van online marketing: technical SEO, ook wel bekend als technische SEO. Naast het schrijven van goede teksten en het toevoegen van kwalitatieve backlinks is technical SEO een onmisbare schakel in het optimaliseren van een website voor de zoekmachine. Hier lees je niet alleen wat technische SEO precies inhoudt, maar ook hoe dit gerealiseerd kan worden en zo een bijdrage levert aan betere online resultaten.

technical seo
technical seo

De inhoud van technische SEO

Technische SEO is een onderdeel van online marketing waarin de focus ligt op het verbeteren van de technische aspecten van een website. Er zijn een aantal zaken die vallen onder technical SEO:

  • Snelheid van de website
  • Structuur van de website
  • Duidelijkheid en leesbaarheid van de website

Snelheid van de website

Wist je dat 53% van de bezoekers van een website vertrekken wanneer de website niet binnen 3 seconden geladen is? DIt betekent dat er veel winst te behalen valt in het versnellen van de laadtijd. Wanneer jouw website binnen één of twee seconden geladen is, verlies je dus minder klanten. De snelheid van je website wordt daarnaast ook door Google gemeten. Hoe sneller je website, hoe hoger de ranking in de zoekmachine.

Structuur van de website

Een tweede belangrijk onderdeel van de technische SEO is de structuur van een website. Hierbij is het belangrijk dat er een goede koppelingstructuur is binnen de website. Op deze manier is duidelijk wat de inhoud van een website is. Goede structuur op een website is niet alleen belangrijk voor de zoekmachine, maar ook voor je bezoeker.

Duidelijkheid en leesbaarheid van de website

Gebruik niet teveel onnodige teksten, maar gebruik alleen goede teksten die jouw bezoeker duidelijkheid geven over wat er op de website te vinden is. Vermijd daarnaast ook duplicate informatie op de website (meerdere pagina’s met dezelfde inhoud). Ook belangrijk: een veilige website. Zo kun je HTTPS implementeren, maar een SSL-certificaat zorgt ook voor betrouwbaarheid en veiligheid op de website. Met technische SEO zorg je er niet alleen voor dat je website aantrekkelijk en duidelijk is voor de zoekmachine, maar ook voor bezoekers. Het is dan ook van belang om aandacht te schenken aan de technische kant van SEO. Je bent hierdoor beter vindbaar en daarnaast is ook je website een stuk sneller, beter leesbaar en een stuk meer gestructureerd. Dat zijn de voordelen die technical SEO met zich mee brengt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *