Screaming Frog voor SEO: dé gids van 2024

Als SEO-specialist heb ik ervaring met uiteenlopende programma’s die de prestaties van websites verbeteren en organisch verkeer genereren. Screaming Frog is vanwege zijn unieke functionaliteiten en vele voordelen een van de tools die ik het vaakst gebruik. Het is een desktopapplicatie die websites crawlt en data over deze websites verzamelt. Dit geeft inzicht in verschillende technische aspecten van de website, zoals metadata, statuscodes, inkomende en uitgaande links en andere belangrijke informatie (1). 

In deze tekst vergelijk ik Screaming Frog met andere populaire SEO-tools en vertel ik je waarom het een waardevolle aanvulling op de toolkit van een SEO-specialist is. Ik vertel je alles over de voordelen van Screaming Frog ten opzichte van andere tools én uitleggen leg je uit waarom dit een efficiënt en betaalbaar alternatief voor individuele gebruikers of kleinere bedrijven is.

Wat is Screaming Frog?

Voordat ik met mijn uitleg begin, licht ik eerst nog even kort toe wat Screaming Frog precies is. Kort gezegd is het een programma voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) waarmee je websites crawlt. Dit levert je inzicht in de verschillende aspecten van die website op. Screaming Frog is een desktopapplicatie en beschikbaar voor Windows, MacOS en Ubuntu.

Als gebruiker van Screaming Frog crawl je met behulp van deze tool websites en genereer je een lijst met URL’s. Daarbij verzamel je ook metadata, statuscodes, inkomende en uitgaande links en andere belangrijke informatie. Dit crawlen geeft je inzicht in het bestaan van problemen zoals gebroken links, dubbele inhoud, missende metadata en andere technische SEO-problemen die de ranking van je website negatief beïnvloeden.

Daarnaast biedt Screaming Frog ook andere functies. Denk bijvoorbeeld aan het analyseren van de inhoud van pagina’s op basis van zoekwoorden en het genereren van XML-sitemaps. Bovendien kun je de gegevens die Screaming Frog verzamelt ook exporteren en zo integreren met andere SEO-tools.

SEO-professionals maken veelvuldig gebruik van Screaming Frog. Dit is te verklaren door het hoge gebruiksgemak en de uitgebreide mogelijkheden. Screaming Frog helpt je bij het identificeren van technische problemen en zodoende met het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie van je website. Behalve voor SEO-professionals is het ook een waardevolle tool voor websitebeheerders en webontwikkelaars.

De voor-en nadelen van Screaming Frog voor SEO

KanaalInvloed van SEO
Content MarketingSEO-inzichten kunnen helpen bij het identificeren van onderwerpen en zoekwoorden die relevant zijn voor je doelgroep, wat kan helpen bij het vormgeven van je contentstrategie. Goede SEO-praktijken kunnen ook de zichtbaarheid en het bereik van je content vergroten.
Sociale MediaHoewel sociale signalen niet direct bijdragen aan SEO, kan het delen van content op sociale media leiden tot meer zichtbaarheid, verkeer en backlinks, wat uiteindelijk je SEO kan verbeteren.
PRPR-activiteiten kunnen helpen bij het genereren van hoogwaardige backlinks, wat een belangrijke factor is voor SEO. Omgekeerd kunnen SEO-inzichten helpen bij het identificeren van relevante publicaties en influencers voor PR-inspanningen.
E-mailmarketingSEO kan helpen om meer organisch verkeer naar je site te leiden, wat kan resulteren in meer inschrijvingen voor je e-maillijst. Omgekeerd kan e-mailmarketing worden gebruikt om het bereik van je content te vergroten en meer verkeer en backlinks te genereren.
Betaalde Zoekadvertenties (SEM)SEO en SEM kunnen elkaar aanvullen. Bijvoorbeeld, zoekwoorden die goed presteren in SEO kunnen worden gebruikt in betaalde zoekcampagnes, en vice versa. Bovendien kan een gecombineerde SEO/SEM-strategie leiden tot meer zichtbaarheid in de zoekresultaten.

Wat zijn de functionaliteiten van Screaming Frog?

Als je Screaming Frog gebruikt, kun je profiteren van verschillende functionaliteiten. Deze helpen je stuk voor stuk met het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Met Screaming Frog kun je onder andere:

 • Je website crawlen en een lijst genereren van alle URL’s, metadata en andere technische aspecten van de website.
 • Dubbele inhoud op je website identificeren en oplossen. Dubbele inhoud heeft een lagere ranking in de organische zoekresultaten tot gevolg. Daarmee reken je dan ook het liefst zo snel mogelijk af.
 • Gebroken links op je website snel vinden en deze oplossen. Dat verbetert niet alleen de gebruikerservaring van de bezoekers, maar verbetert ook de SEO-prestaties van je website.
 • Metadata op je website optimaliseren om zo de zichtbaarheid van je website in zoekmachines te verbeteren. Onder metadata vallen ook titels, koppen en beschrijvingen.
 • Een XML-sitemap genereren die je kunt indienen bij Google Search Console om je website beter te laten indexeren (2).
 • Pagina’s op je website op basis van zoekwoorden en andere relevante parameters analyseren om de inhoud ervan te optimaliseren.
 • Door Screaming Frog verzamelde gegevens exporteren naar andere SEO-tools, zoals Google Analytics en Google Search Console.
 • Robots.txt- en htaccess-bestanden beheren om de toegang tot je website te beperken en de SEO-prestaties te verbeteren (3).

Starten met Screaming Frog

Wil je Screaming Frog gaan gebruiken? Volg dan de onderstaande stappen:

 1. Ga naar de website van Screaming Frog en download de software.
 1. Installeer de software op je computer en open het programma.
 1. Voer de URL van jouw website in het zoekvak in en klik vervolgens op ‘Start’.
 1. Screaming Frog gaat je website nu crawlen. Wacht altijd tot de software aangeeft dat het proces is voltooid.
 1. Bekijk de gegevens die Screaming Frog voor je heeft verzameld. Je kunt verschillende tabbladen raadplegen om informatie te krijgen over de pagina’s van je website. Je kunt hierbij denken aan paginatitels, meta-beschrijvingen, H1-tags en meer.
 1. Met de verschillende functionaliteiten van Screaming Frog identificeer je problemen en los je deze op. Voorbeelden daarvan zijn het vinden en herstellen van gebroken links, dubbele inhoud en metadata-problemen.
 1. Exporteer de gegevens die Screaming Frog heeft verzameld naar andere SEO-tools, zoals Google Analytics en Google Search Console (4).

Wanneer je pas net begint met het gebruiken van Screaming Frog, kan het lastig zijn om te bepalen waar je moet beginnen. Ook ben je nog niet bekend met alle functies die de software je te bieden heeft. Om je op weg te helpen, biedt Screaming Frog op zijn website echter verschillende tutorials en documenten aan. Deze helpen je om het maximale uit de tool te halen. Daarnaast kun je ook veel tutorials en handleidingen over het gebruik van Screaming Frog op het internet vinden.

Voor welk soort websites is Screaming Frog geschikt?

Screaming Frog is te gebruiken voor verschillende soorten websites, waaronder:

 1. Kleine en grote websites: Screaming Frog is geschikt voor zowel kleine als grote websites. Of je nu een eenvoudige blog bijhoudt of een grote-commerce website runt, met Screaming Frog identificeer je technische problemen en los je deze op.
 1. Dynamische websites: Screaming Frog is ook geschikt voor dynamische websites. Hierbij kun je denken aan websites die door een CMS (Content Management System) zoals WordPress of Drupal worden aangestuurd. Ook binnen deze dynamische websites is Screaming Frog in staat om technische problemen die invloed hebben op je zoekmachineoptimalisatie (SEO) op te sporen.
 1. Websites van verschillende branches: Screaming Frog is geschikt voor websites die tot verschillende branches en sectoren behoren, waaronder e-commerce, reizen, gezondheid, technologie en meer. De tool helpt je met het verbeteren van de SEO-prestaties van je website, maar ook met het identificeren van knelpunten die specifiek zijn voor jouw branche.

Kortom, Screaming Frog is geschikt voor websites van uiteenlopende aard en grootte en behorend tot verschillende branches. Met de tool identificeer je technische problemen en verbeter je de zoekmachineoptimalisatie van je website.

Screaming Frog inzetten bij een websitemigratie

Verhuist jouw website of webpagina naar een andere plek? Ook bij een zogeheten websitemigratie komt Screaming Frog van pas. Bij een websitemigratie is het immers belangrijk om de technische aspecten van de website goed te blijven monitoren. Zo voorkom je dat er problemen ontstaan die een negatieve invloed hebben op de SEO van je website. Screaming Frog biedt je inzicht in de technische aspecten van je website en brengt eventuele problemen die tijdens een migratie zijn ontstaan voor je in kaart.

Alvorens je met de website migratie aanvangt, voer je met Screaming Frog een crawl van je oude website uit. Zo kom je erachter hoe het met de technische aspecten staat. Aan de hand daarvan identificeer je problemen zoals gebroken links, dubbele inhoud en missende metadata en los je deze voorafgaand aan de migratie op. Zo verbeter je direct de SEO-prestaties van je nieuwe website.

Ook tijdens het migratieproces gebruik je Screaming Frog. Met de tool verkrijg je snel antwoord op de vraag of zich tijdens het proces technische problemen hebben voorgedaan die de SEO van je website beïnvloeden. Door deze snel op te lossen, voorkom je dat je ranking in de organische resultaten van zoekmachines en het verkeer naar je website hieronder lijden.

Behalve voorafgaand aan en tijdens de migratie voor je ook na het migratieproces opnieuw een crawl uit met Screaming Frog. Je doet dit om jezelf ervan te verzekeren dat alle problemen zijn verholpen. Is dat het geval, dan weet je dat zoekmachines je website goed kunnen indexeren. Gebruik Screaming Frog ook daarna nog regelmatig om de SEO-prestaties van je website te blijven monitoren en te optimaliseren. De heldere inzichten van deze tool vertellen je wat je moet doen om je website te laten groeien.

Crawlfouten ontdekken

Crawlen is niets meer dan het verkennen van een website om deze te indexeren. Crawlfouten ontstaan door gebroken links en maken het voor een zoekmachine niet mogelijk om zijn bezoek af te ronden. Dat kan er onder andere toe leiden dat je linkwaarde verliest. Om crawlfouten te ontdekken, voer je met Screaming Frog een crawl van je website uit. Dit doe je door, zoals ik eerder al had beschreven, het webadres van de website in te voeren in het zoekveld en vervolgens op de knop “Start” te klikken. Screaming Frog begint dat met crawlen van je website en genereert aan de hand daarvan rapporten over verschillende aspecten, waaronder crawlfouten.

Voor inzicht in je crawlfouten bekijk je de “Crawl Errors” rapportage in Screaming Frog. Dit rapport bevat informatie over de HTTP-statuscodes die door de website worden geretourneerd. Ook vind je er eventuele fouten die tijdens het crawlproces zijn geïdentificeerd. Het rapport is te filteren op verschillende statuscodes, waaronder 404-fouten, 500-fouten en 301-verwijzingen. Zo verkrijg je snel inzicht in de fouten die bepaalde pagina’s bevatten.

Heeft Screaming Frog crawlfouten vastgesteld? Dan is het belangrijk om deze te onderzoeken en op te lossen. Doe je dat niet, dan wordt de zoekmachineoptimalisatie negatief beïnvloedt en functioneert je website niet optimaal. Fouten oplossen doe je bijvoorbeeld door de inhoud van de pagina te wijzigen, de URL te wijzigen of de fout in de code van de website op te lossen.

Door regelmatig te crawlen met Screaming Frog en crawlfouten op te lossen, kun je de SEO-prestaties van de website verbeteren. Je waarborgt op die manier dat zoekmachines de website goed kunnen indexeren en rangschikken (5).

Is de Screaming Frog API interessant?

De Screaming Frog API (Application Programming Interface) is interessant voor bedrijven en SEO-experts die regelmatig geavanceerde analyses en rapporten moeten genereren. Een API maakt het mogelijk dat twee apps met elkaar kunnen communiceren. De Screaming Frog API stelt gebruikers in staat om de functies en gegevens van deze tool te integreren in andere tools en software. Omdat je op deze manier meer processen automatiseert, lukt het je nog beter om de workflow van je onderneming te stroomlijnen. Dit levert je een beduidende tijdsbesparing op.

Met de Screaming Frog API kun je op afstand verbinding maken met de Screaming Frog-crawler. Je kunt zo specifieke gegevens en rapporten exporteren naar aangepaste dashboards, rapportagetools of andere softwaretoepassingen. Als gebruiker kun je zo gepersonaliseerde workflows maken voor geavanceerde SEO-analyses, website-audits en monitoring van websites.

Je kunt de Screaming Frog API ook gebruiken om aangepaste integraties en oplossingen te ontwikkelen die aan de specifieke behoeften van je bedrijf zijn aangepast. Met de functies van Screaming Frog kun je zo nog beter voldoen aan de unieke vereisten van je workflow.

Hoe verhoudt Screaming Frog zich tot andere SEO tools?

Screaming Frog behoort tot de populairste hulpprogramma’s voor zoekmachineoptimalisatie. Men vergelijkt de tool vaak met andere SEO-tools zoals Google Search Console, Ahrefs en SEMrush. Alhoewel iedere tool zijn eigen functies en voordelen heeft, is Screaming Frog een waardevolle aanvulling op je SEO-toolkit.

Wanneer je de tool met Google Search Console vergelijkt, biedt Screaming Frog meer gedetailleerde informatie over technische aspecten van een website. Tot deze aspecten behoren onder andere metadata, statuscodes, inkomende en uitgaande links. Ook kun je Screaming Frog gebruiken om rapporten te exporteren en gegevens te gebruiken in andere tools.

In vergelijking met Ahrefs richt Screaming Frog zich veel meer op technische SEO-aspecten van een website. Ahrefs focust zich op zijn beurt meer op linkbuilding en concurrentieanalyse. Ook biedt Ahrefs gedetailleerde informatie over backlink-profielen en ondersteunt het bij het identificeren van nieuwe zoekwoorden en het analyseren van de inhoud van concurrenten.

Vergelijk je Screaming Frog met SEMrush? Ook dan kun je concluderen dat de eerstgenoemde zich veel meer op de technische aspecten van websites richt. SEMrush heeft daarentegen een sterkere focus op concurrentieanalyse en keywordonderzoek. Daarnaast biedt SEMrush ook functies voor sociale media-analyse en PPC (pay-per-click) advertentieanalyse.

Kortom, hoewel Screaming Frog en andere SEO-tools verschillende functies en voordelen hebben, is Screaming Frog een waardevolle aanvulling zijn op de SEO-toolkit. Dit is te verklaren door de focus op de technische aspecten van een website, net als de mogelijkheid om gedetailleerde rapporten te exporteren en gegevens te gebruiken in andere tools. Bepalen welke tools het beste zijn, doe je door uit te gaan van de specifieke behoeften van jouw onderneming. Gebruik Screaming Frog altijd in combinatie met andere tools. Zo krijg je een volledig beeld van de prestaties van je website in zoekmachines.

Screaming Frog en de Google Search Console

Screaming Frog en Google Search Console (voorheen bekend als Google Webmaster Tools) zijn allebei hulpprogramma’s voor zoekmachineoptimalisatie. Wat betreft hun functionaliteiten en het type gegevens dat ze verstrekken, zijn echter duidelijke verschillen te benoemen.

 1. Screaming Frog is een desktop-applicatie waarmee je je website kunt crawlen. Dit levert inzicht in de verschillende technische aspecten van je website op. Daarbij kun je denken aan metadata, statuscodes, inkomende en uitgaande links. Screaming Frog gebruik je om problemen zoals gebroken links, dubbele inhoud en ontbrekende metadata te identificeren. Al deze problemen zijn van invloed op de zoekmachineoptimalisatie van jouw website.
 1. Google Search Console is een gratis tool van Google. Websitebeheerders kunnen hun website hiermee monitoren en rapporten ontvangen over de prestaties ervan in de Google zoekresultaten. Met Google Search Console kun je onder andere zien met welke zoekwoorden gebruikers jouw website vinden, hoeveel verkeer je website ontvangt van zoekmachines en welke pagina’s de hoogste ranking hebben.
 1. Het belangrijkste verschil tussen Screaming Frog en Google Search Console? Screaming Frog focust zich op het identificeren van technische problemen op je website, terwijl Google Search Console gericht is op het monitoren van de prestaties van je website in de zoekresultaten van Google. Ook zet je Google Search Console in voor het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Beide tools zijn echter waardevol voor zoekmachineoptimalisatie. Door ze in combinatie met elkaar te gebruiken, krijg je een gedetailleerd beeld van de prestaties van je website.

De voordelen van Screaming Frog ten opzichte van Google Search Console

Screaming Frog en Google Search Console (voorheen bekend als Google Webmaster Tools) dragen beide in belangrijke mate bij aan zoekmachine-optimalisatie (SEO). Wat zijn echter de voordelen van Screaming Frog ten opzichte van Google Search Console? Ik zet het hieronder op een rijtje:

 1. Een van de belangrijkste voordelen van Screaming Frog ten opzichte van Google Search Console is het uitgebreid kunnen crawlen van een website. De desktopapplicatie geeft je inzicht in diverse technische aspecten van je website, zoals metadata, statuscodes, inkomende en uitgaande links. Met Screaming Frog kun je problemen als gebroken links, dubbele inhoud en missende metadata identificeren. Deze zijn van invloed op de zoekmachineoptimalisatie van je website.
 1. Een ander voordeel van Screaming Frog is dat je deze tool volledig in eigen beheer hebt. Met andere woorden: je hebt de volledige controle over de data die je verzamelt en de manier waarop je deze gebruikt. Met Google Search Console daarentegen, verzamelt Google de gegevens en bepaalt de zoekmachine zelf hoe het deze weergeeft.
 1. Een derde voordeel van Screaming Frog is het kunnen exporteren van rapporten, waardoor je de gegevens ook in andere tools kunt gebruiken. Met Google Search Console is dat een stuk lastiger.

Kortom, Screaming Frog geeft je in tegenstelling tot Google Search Console de volledige controle over de gegenereerde gegevens en rapporten. Ook biedt het meer gedetailleerde informatie over de technische aspecten van een website. Dit helpt je met het identificeren en oplossen van problemen die een negatieve impact op de zoekmachineoptimalisatie van je website hebben.

Screaming Frog en Ahrefs

Ook Ahrefs is een populair hulpprogramma voor zoekmachineoptimalisatie. Net als tussen Google Search Console en Screaming Fros bestaan er ook tussen Ahrefs en Screaming Frog enkele belangrijke verschillen.

 1. Screaming Frog is, zoals hierboven al eerder genoemd, een desktopapplicatie waarmee je een website crawlt om inzicht te krijgen in de technische aspecten daarvan. Je identificeert er problemen zoals gebroken links, dubbele inhoud en missende metadata mee.
 1. Ahrefs is een online tool voor concurrentieanalyse en linkbuilding. Het biedt gedetailleerde informatie over de backlink-profielen van websites. Daartoe behoren ook de hoeveelheid links, de kwaliteit van de links en de landingspagina’s waar de links naartoe leiden. Met Ahrefs kun je ook nieuwe zoekwoorden identificeren en de inhoud van concurrenten analyseren.
 1. Screaming Frog richt zich dus op de technische aspecten van een website, terwijl Ahrefs zich meer richt op linkbuilding en concurrentieanalyse. Beide tools zijn echter waardevol voor zoekmachineoptimalisatie. SEO-experts en website-eigenaren gebruiken ze vaak in combinatie met elkaar. Op die manier verkrijgen zij een uitgebreid beeld van de prestaties van een website. Ahrefs kun je het beste beschrijven als een all-in-one tool voor SEO. Screaming Frog richt zich meer op het identificeren van technische problemen op een website.

De voordelen van Screaming Frog ten opzichte van Ahrefs

Screaming Frog en Ahrefs zijn beide populaire hulpprogramma’s voor zoekmachineoptimalisatie en hebben elk hun eigen voordelen. Op welke punten biedt Screaming Frog je echter meerwaarde ten opzichte van Ahrefs?

 1. Met Screaming Frog, een applicatie die je website crawlt en inzicht geeft in de technische aspecten ervan, kun je technische problemen identificeren die de zoekmachineoptimalisatie van je website negatief beïnvloeden. Alhoewel ook Ahrefs op technisch vlak van dienst kan zijn, zijn de mogelijkheden van die tool beperkter.
 1. Een ander voordeel van Screaming Frog is dat de tool goedkoper is dan Ahrefs. Vooral voor kleinere bedrijven of individuele gebruikers is dat een belangrijk aspect. Screaming Frog heeft daarnaast ook een gratis versie met beperkte functionaliteiten. Beschik je over een klein budget? Dan kan dit een goed alternatief voor je zijn.
 1. Screaming Frog biedt groot gebruikersgemak en levert vlot resultaten op. Ook biedt het gedetailleerde rapporten en kun je het in combinatie met andere tools gebruiken om een vollediger beeld te krijgen van de SEO-prestaties van je website.

Kortom, het belangrijkste voordeel van Screaming Frog ten opzichte van Ahrefs is de focus op de technische aspecten en de betaalbaarheid van de tool.

Screaming Frog en SEMrush

Ook SEMrush is een veelvuldig gebruikt hulpprogramma voor zoekmachineoptimalisatie. Wat zijn de verschillen tussen Screaming Frog en SEMrush?

 1. Screaming Frog is een analyseprogramma waarmee je jouw website handig en snel analyseert op fouten. De website crawler helpt je met het verbeteren van je SEO door veelvuldig voorkomende problemen met zoekmachineoptimalisatie te identificeren. Screaming Frog geeft je inzicht in verschillende technische aspecten van je website.
 1. SEMrush is een online tool die je gebruikt voor concurrentieanalyse en keyword research. Deze tool biedt je gedetailleerde informatie over onder andere zoekwoordvolume, concurrentie, zoekwoord gerelateerde advertenties, backlinks en websiteverkeer.
 1. Een belangrijk verschil tussen Screaming Frog en SEMrush is dat Screaming Frog zich meer richt op technische aspecten van een website. SEMrush focust zich juist meer op concurrentieanalyse en keyword research. Daarnaast biedt SEMrush ook functies voor sociale media-analyse en PPC (pay-per-click) advertentieanalyse. Dat is voor Screaming Frog niet het geval; die tool richt zich voornamelijk op SEO.

Kort samengevat kun je zeggen dat SEMrush meer een all-in-one tool is voor SEO. Screaming Frog richt zich op zijn beurt juist meer op het identificeren van technische problemen op je website. Beide tools zijn echter waardevol voor zoekmachine-optimalisatie. Voor een uitgebreid beeld van de prestaties van je website gebruik je ze in combinatie met elkaar.

Het voordeel van Screaming Frog ten opzichte van SEMrush

Screaming Frog en SEMrush worden beide veelvuldig gebruikt en hebben ieder hun eigen voordelen. In welke opzichten is Screaming Frog echter waardevoller dan SEMrush?

 1. Veel meer dan SEMrush geeft Screaming Frog je inzicht in de technische aspecten van een website, zoals metadata, statuscodes, inkomende en uitgaande links. SEMrush is vooral gespecialiseerd in zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse.
 1. Screaming Frog is een desktop-applicatie waarmee je een website kunt crawlen. Dit betekent dat het snel en efficiënt werkt. Bovendien kun je Screaming Frog gebruiken in combinatie met andere tools voor een volledig beeld van de SEO-prestaties van je website.
 1. Een ander voordeel van Screaming Frog is dat het, vergeleken met SEMrush, een veel betaalbaardere tool is. Dat is vooral voor kleinere bedrijven en individuele gebruikers een belangrijk gegeven. Screaming Frog heeft daarnaast ook een gratis versie met beperkte functionaliteit.

Screaming Frog richt zich ten opzichte van SEMrush dus meer op de technische aspecten van je website, is snel en efficiënt én betaalbaar -ook voor kleinere ondernemers.

Conclusie

Als SEO-expert kan ik zeggen dat Screaming Frog een waardevolle tool is voor het optimaliseren van websites voor zoekmachines. Alhoewel andere SEO-tools zoals Google Search Console, Ahrefs en SEMrush ook verschillende voordelen bieden, is Screaming Frog uniek te noemen. Dit is te verklaren door zijn focus op technische aspecten van een website en de mogelijkheid om gedetailleerde rapporten te exporteren. Bovendien kun je de gegevens die Screaming Frog genereert ook in andere tools gebruiken.

Screaming Frog is een efficiënte en betaalbare tool, wat vooral een voordeel oplevert voor geïnteresseerden die beperkte middelen voor zoekmachineoptimalisatie tot hun beschikking hebben. Wel raad ik je aan om Screaming Frog in combinatie met andere tools te gebruiken. Zo verkrijg je het meest volledige beeld van de SEO-prestaties van je website. Problemen die je organische ranking en verkeer naar je website negatief beïnvloeden, pak je zo nog vlotter en efficiënter aan.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 maart 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 maart 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.