SEO SEA: een duidelijke uitleg

SEO SEA: een duidelijke uitleg

seo sea

In de online wereld kom je heel wat termen tegen die van belang zijn voor het verbeteren van je website. Twee belangrijke termen die je veel tegenkomt zijn SEO en SEA. Beide termen lijken qua schrijfwijze veel op elkaar, maar toch zijn er wel degelijk belangrijke verschillen. Omdat het lastig is om deze twee termen uit elkaar te halen, vind je hier een duidelijke uitleg van beide termen. Zo weet je niet alleen waar welke term belangrijk voor is, maar ook wat jij eraan hebt.

seo sea
seo sea

Wat is SEO en SEA?

SEO SEA zijn twee belangrijke termen in de wereld van online marketing. Ze zorgen beide voor verbeteringen aan je website en bieden de mogelijkheid om te groeien. Toch zijn SEO en SEA voor andere zaken van belang. Hier vind je een definitie van beide termen:

SEO: Search Engine Optimalization

SEO staat voor Search Engine Optimalization: het gaat hier om het optimaliseren van een website om zo hoog mogelijk in de Google ranking te staan. SEO maakt het mogelijk om jouw website beter vindbaar te maken voor je doelgroep. Er zijn veel manieren waarop je SEO toepast. Zo kun je de technische kant van de website verbeteren om aantrekkelijker te zijn voor Google, maar ook voor de bezoekers. Verder speelt ook de content van de website een grote rol.

SEA: Search Engine Advertising

SEA staat voor Search Engine Advertising: het gaat hier om het adverteren in zoekmachines als Google. Zoek je in Google naar een onderwerp? Dan krijg je vaak als eerst advertenties te zien. Dit zijn betaalde advertenties en ook wel bekend als SEA links. Met SEA heb je snel een advertentie hoog in Google: het is de eerste link die voor mensen zichtbaar is en de kans is dan ook groot dat hierop geklikt wordt. Je zichtbaarheid stopt wel direct wanneer je stopt met betalen voor de advertentie.

Verschil SEO en SEA

Het belangrijkste verschil tussen SEO en SEA is dat SEO draait om optimalisatie van de website en SEA om het plaatsen van advertenties. Je kunt SEO zien als een lange termijn strategie, terwijl SEA vaak maar tijdelijk successen biedt. Een ander verschil tussen beide termen is dat het resultaat van SEO lastiger meetbaar is. Hoewel het aantrekkelijk lijkt om volop te investeren in SEA, is het wellicht belangrijker om aandacht te besteden aan SEO. Een hogere positie in onbetaalde zoekresultaten is vaak blijvend: dit is bij SEA niet het geval. Zoals eerder aangegeven is SEO beter om in te zetten wanneer je een langere termijn resultaat wilt behalen. SEO/SEA zijn beide belangrijk om in te zetten om zo je website beter vindbaar te maken en meer bezoekers op je website te krijgen. Gebruik jij advertenties of kies je voor de algehele optimalisatie van je website?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *