YMYL pagina’s

YMYL Pagina’s 

YMYL staat letterlijk voor “Your money your life” en is volgens Google toepasselijk op een aantal branches. Als SEO consultant is het erg belangrijk om direct te weten welke websites hieronder vallen. Wanneer een pagina op een website impact kan hebben op iemands gezondheid of geld dan is het een YMYL pagina. Voorbeelden hiervan zijn websites van ziekenhuizen, banken of apothekers.

Hieronder leg ik een aantal punten uit die direct vanuit Google komen:
– YMYL pagina’s kunnen shop of financiële pagina’s zijn: Websites die het mogelijk voor gebruikers maken om dingen aan te schaffen, geld te verplaatsen of rekeningen te betalen. Online winkels en online banken passen hier ook bij.
– Financiële informatie websites: Websites die advies of informatie over investeringen, belasting, pensioen of verzekeringen geven vallen hier ook onder.
– Websites die medische informatie verspreiden vallen hier ook onder.
– Websites die informatie over de wet geven of advocaten websites vallen hieronder. Ook wanneer nieuwssites informatie verspreiden over dit onderwerp worden deze beschouwd als YMYL pagina’s.

Wat heeft dit voor impact op jouw website?
Wanneer jouw websites hieronder valt heeft dit natuurlijk impact op jouw rankings. Websites die hieronder vallen moeten nog betrouwbaarder zijn dan andere websites. Dit is omdat, wanneer de informatie niet correct is, het mensen kan schaden. YMYL en E-A-T E-A-T staat voor expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Per pagina controleert Google deze 3 aspecten om de kwaliteit hiervan te bepalen. Het vlakgebied waar  
overeenkomsten hebben is dat de E-A-T ook wordt toegepast op YMYL pagina’s. Sterker nog: De YMYL pagina’s worden een stuk strenger gecontroleerd of ze wel voldoen aan deze voorwaarden. Doordat deze pagina’s invloed kan hebben op iemands geld of gezondheid moet dit ook. Google wilt altijd op de eerste plaats zijn gebruikers bedienen. Dit zijn de “klanten” van Google en daarom wilt Google de hoogste kwaliteit bieden. Wanneer je het E-A-T principe streng aanhoudt voor deze pagina’s zal Google je hiervoor willen belonen.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist