Verborgen content

Verborgen Content

Verborgen content is een veelgebruikte methode binnen de SEO branche. Althans, rond 2005 was dit een veelgebruikte methode. Verborgen content is content dat in dezelfde kleur als de achtergrond van een website wordt geplaatst. Een reden dat marketeers dit doen is om zoveel mogelijk content op een pagina te krijgen. Wanneer er teveel content op een pagina wordt geschreven kan dit hinderlijk zijn.

Bijvoorbeeld op een e-commerce site waar het doel het verkopen van producten is. Wanneer er op een e-commerce site teveel content staat kan dit de bezoeker afleiden van het doen van een aankoop. Een andere reden is dat marketeers in de “goede oude” tijd zo vaak mogelijk het zoekwoord in de tekst wilde krijgen.

Wanneer de tekst zichtbaar was voor de gebruiker bestond de kans dat dit deze af zou schrikken (wat logisch is). De oplossing hiervoor was dus het onzichtbaar maken van de content. Hierdoor kon de marketeer naar verlangen zoveel mogelijk het zoekwoord in de tekst plaatsen.

Doordat de zoekmachines een stuk slimmer zijn geworden kunnen deze vrijwel alle gevallen van verborgen content herkennen. Hierdoor is het anno 2018 nutteloos om deze truc nog uit te halen. Wanneer Google herkent dat een website deze methode probeert zal de waarde van de website achteruit gaan. Wanneer deze methode veel wordt gebruikt zal Google hier zelfs een penalty voor kunnen geven.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO consultant die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis een vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Analyse

In dit artikel vertel ik meer over het opstellen van een SEO analyse. Daarbij zoom ik in op alle aspecten van SEO: Technische SEO, SEO content en in een later stadium ook linkbuilding en het backlinkprofiel.

SEO Analyse

SEO Betekenis

In mijn artikel over de SEO betekenis leg ik alle aspecten van SEO uit. Ik laat in dit artikel ook gelijk een gedeelte van mijn werkwijze zien. Lees dit artikel wanneer je meer wilt weten over de betekenis van SEO.

SEO Betekenis

SEO & SEA

In dit artikel leg ik de 2 marketinguitingen SEO en SEA naast elkaar. Eerst zoom ik in op SEO, daarna doe ik hetzelfde met SEA. Ik sluit af met verschillende vergelijkingen tussen de twee.

SEO & SEA

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist