Verborgen content

Verborgen Content

Verborgen content is een veelgebruikte methode binnen de SEO branche. Althans, rond 2005 was dit een veelgebruikte methode. Als SEO consultant zou ik niet nooit aanraden. Verborgen content is content dat in dezelfde kleur als de achtergrond van een website wordt geplaatst. Een reden dat marketeers dit doen is om zoveel mogelijk content op een pagina te krijgen. Wanneer er teveel content op een pagina wordt geschreven kan dit hinderlijk zijn.

Bijvoorbeeld op een e-commerce site waar het doel het verkopen van producten is. Wanneer er op een e-commerce site teveel content staat kan dit de bezoeker afleiden van het doen van een aankoop. Een andere reden is dat marketeers in de “goede oude” tijd zo vaak mogelijk het zoekwoord in de tekst wilde krijgen.

Wanneer de tekst zichtbaar was voor de gebruiker bestond de kans dat dit deze af zou schrikken (wat logisch is). De oplossing hiervoor was dus het onzichtbaar maken van de content. Hierdoor kon de marketeer naar verlangen zoveel mogelijk het zoekwoord in de tekst plaatsen.

Doordat de zoekmachines een stuk slimmer zijn geworden kunnen deze vrijwel alle gevallen van verborgen content herkennen. Hierdoor is het anno 2018 nutteloos om deze truc nog uit te halen. Wanneer Google herkent dat een website deze methode probeert zal de waarde van de website achteruit gaan. Wanneer deze methode veel wordt gebruikt zal Google hier zelfs een penalty voor kunnen geven.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis een vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

IIn dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist