Verwijzende pagina

Wil je meer details weten over je verwijzende websites? Dat kan met de verwijzende pagina. Dit is een extra stap die je neemt in Google Analytics als je verwijzende websites wil bekijken. In plaats van de algemene site, zie je dan de specifieke pagina die mensen op jouw site heeft gebracht.

Wat is een verwijzende pagina?

Het gaat dus om de pagina die tot jouw site geleid heeft. Niet om hoe je bezoekers op een specifieke pagina op jouw website komen. De verwijzende pagina geeft zinvolle informatie, omdat een verwijzende website soms weinig zegt. Bijvoorbeeld als de verwijzende website een social media platform is. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Het belang van de verwijzende pagina

De verwijzende pagina geeft dan aan wat de precieze pagina of URL is van waar je bezoeker op je site is beland. Zo zie je welke post of groep op Facebook of Instagram bijvoorbeeld zorgt voor verkeer dat naar jouw site komt. Deze informatie is specifieker dan enkel weten dat je bezoekers via een social media platform binnenkrijgt. Hiermee kun je gerichter te werk gaan met je online marketing

De extra stap die nodig is om de verwijzende pagina te vinden is heel simpel. Je voegt de optie verwijzingspad toe in Google Analytics als je een rapport op laat maken. Zo zie je de verwijzende website onder het kopje bron en de precieze URL onder verwijzingspad.

Verwijzende pagina _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

De verwijzende pagina heeft niet per se invloed op de SEO. Het inzicht dat je krijgt door te weten via welke specifieke URL je publiek op je site komt, draagt vooral bij aan je online marketing. Je krijgt een beter beeld van je bezoekers. Daarmee kun je je online marketingstrategie gerichter aanpakken. Dit zou indirect wel weer positieve invloed kunnen hebben op de SEO. Maar op de langere termijn. 

Ons advies

Wie de verwijzende website checkt, doet er verstandig aan om ook de verwijzende pagina te checken. Juist voor de grote verwijzende websites. Het zegt bijna niets als je weet dat bezoekers via Facebook op je site komen. Je hebt meer aan de URL die je informeert over de pagina waar ze precies vandaan komen. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Verwijzende pagina?

De verwijzende pagina is de specifieke webpagina, dus niet website, die een bezoeker naar jouw website heeft doorgeleid. Wil je hier inzicht in krijgen, kan je een tool als Google Analytics gebruiken. Dit inzicht kan zeer nuttig zijn voor het bepalen van je marketingstrategie.

Wat is de impact van Verwijzenpagina op SEO?

Een verwijzende pagina heeft op zich niet direct invloed op SEO. De inzichten in wie je bezoekers zijn en op welke manier ze op jouw site komen, kun je goed gebruiken voor het aanpassen van je marketingstrategie. Dit kan op langere termijn dan wel weer positief uitwerken voor SEO.

Voor wie hebben wij dit artikel over verwijzende pagina geschreven?

Het artikel over verwijzende pagina hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over verwijzende pagina in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals verwijzende pagina?

Wij schrijven over begrippen als verwijzende pagina om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

verwijzende pagina is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over verwijzende pagina in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals verwijzende pagina, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip verwijzende pagina in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van verwijzende pagina. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van verwijzende pagina op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende verwijzende pagina.

Het voorbeeld dat wij geven van verwijzende pagina , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over verwijzende pagina van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z