Big Cartel

Wil jij een webshop beginnen voor je creatieve werk? Gebruik dan Big Cartel. Big Cartel wordt gerund door kunstenaars en is bedoeld voor kunstenaars. In de breedste zin van het woord. Geen grote bedrijven, maar kleine groepjes creatievelingen of juist individuen zijn de doelgroep van Big Cartel. 

Wat is Big Cartel?

Big Cartel is een e-commerce software gericht op de kunsten. Creatieve werken en merchandise worden verkocht via webshops van Big Cartel. Big Cartel vraagt hiervoor geen commissiebedragen. De winst van de verkopen is dus voor jou als verkoper. De kosten zijn relatief laag. Gold is gratis. Platinum en Diamond zijn betaalde opties. Hiervoor betaal je een stuk minder dan voor andere e-commerce software. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Webshop voor de creatieveling

Een gratis optie geeft je ook minder mogelijkheden. Per product krijg je slechts 1 foto bijvoorbeeld. Voor Platinum of Diamond zijn dit er 5. Platinum heeft meer opties dan Gold. Bijvoorbeeld Google Analytics, inventarisatietracking en de mogelijkheid om in bulk te bewerken. Deze opties zijn er ook voor Diamond. Het verschil tussen Diamond en Platinum is het aantal producten dat je op je webshop kunt aanbieden. Dit zijn er bij Platinum 50 en bij Diamond 500. Voor Gold zijn dit er slechts 5. Het is altijd mogelijk om acties voor je shop te doen en de verzending te tracken. 

Big Cartel _ Begrippenlijst

Impact op de SEO

Hoewel Big Cartel weinig laat weten over de SEO, is het mogelijk om vanuit je webshop impact te hebben op de SEO. Je zorgt voor een betere positie in zoekresultaten voor je webshop met een aantal punten. Dit zijn onder andere metadata, de URL’s voor je productpagina’s en de snelheid van je pagina. De metadata zorgen voor relevantie. Gemakkelijke en herkenbare URL’s zorgen voor bezoekers. En snelle pagina’s komen over het algemeen al hoger in zoekresultaten. 

Ons advies

Als kleine ondernemer of kunstenaar is Big Cartel wat je nodig hebt. Gericht op kleinschalige verkopen en bewust van intellectueel eigendom. Grotere e-commerce software is zich niet bewust van de waarden die in de kunst en creatieve sector een rol spelen. Voor een groot bedrijf of verkopen van niet-eigen producten is Big Cartel niet wat je nodig hebt. 

Veelgestelde vragen

Wat is Big Cartel?

Big Cartel is een e-commerce platform dat is gericht op de kunsthandel. Via de webshops van Big Cartel worden onder meer kunstwerken verkocht. Hierbij betaal je als verkoper geen vergoeding voor aan Big Cartel. Er is een geheel gratis versie (Gold) en twee betaalde versies (Diamond en Platinum).

Wat is de impact van Big Cartel op SEO?

Op zich laat Big Cartel weinig los over SEO. Vanuit jouw shop kun je hier wel voor zorgen natuurlijk. Je kunt dit op een aantal manieren doen. Zorg dat jouw webshop snel werkt, zorg voor goede meta data en voor goede pagina’s met productinformatie. Hiermee zorg je voor relevantie en wordt je site goed gevonden. Allemaal zaken die een positieve invloed hebben op de ranking van jouw site in de zoekresultaten.

Voor wie hebben wij dit artikel over big cartel geschreven?

Het artikel over big cartel hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over big cartel in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals big cartel?

Wij schrijven over begrippen als big cartel om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

big cartel is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over big cartel in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals big cartel, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip big cartel in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van big cartel. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van big cartel op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende big cartel.

Het voorbeeld dat wij geven van big cartel , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over big cartel van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 14 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z