Big Cartel

Wil jij een webshop beginnen voor je creatieve werk? Gebruik dan Big Cartel. Big Cartel wordt gerund door kunstenaars en is bedoeld voor kunstenaars. In de breedste zin van het woord. Geen grote bedrijven, maar kleine groepjes creatievelingen of juist individuen zijn de doelgroep van Big Cartel. 

Wat is Big Cartel?

Big Cartel is een e-commerce software gericht op de kunsten. Creatieve werken en merchandise worden verkocht via webshops van Big Cartel. Big Cartel vraagt hiervoor geen commissiebedragen. De winst van de verkopen is dus voor jou als verkoper. De kosten zijn relatief laag. Gold is gratis. Platinum en Diamond zijn betaalde opties. Hiervoor betaal je een stuk minder dan voor andere e-commerce software. 

Webshop voor de creatieveling

Een gratis optie geeft je ook minder mogelijkheden. Per product krijg je slechts 1 foto bijvoorbeeld. Voor Platinum of Diamond zijn dit er 5. Platinum heeft meer opties dan Gold. Bijvoorbeeld Google Analytics, inventarisatietracking en de mogelijkheid om in bulk te bewerken. Deze opties zijn er ook voor Diamond. Het verschil tussen Diamond en Platinum is het aantal producten dat je op je webshop kunt aanbieden. Dit zijn er bij Platinum 50 en bij Diamond 500. Voor Gold zijn dit er slechts 5. Het is altijd mogelijk om acties voor je shop te doen en de verzending te tracken. 

Impact op de SEO

Hoewel Big Cartel weinig laat weten over de SEO, is het mogelijk om vanuit je webshop impact te hebben op de SEO. Je zorgt voor een betere positie in zoekresultaten voor je webshop met een aantal punten. Dit zijn onder andere metadata, de URL’s voor je productpagina’s en de snelheid van je pagina. De metadata zorgen voor relevantie. Gemakkelijke en herkenbare URL’s zorgen voor bezoekers. En snelle pagina’s komen over het algemeen al hoger in zoekresultaten. 

Mijn advies

Als kleine ondernemer of kunstenaar is Big Cartel wat je nodig hebt. Gericht op kleinschalige verkopen en bewust van intellectueel eigendom. Grotere e-commerce software is zich niet bewust van de waarden die in de kunst en creatieve sector een rol spelen. Voor een groot bedrijf of verkopen van niet-eigen producten is Big Cartel niet wat je nodig hebt. 


Veelgestelde vragen

Wat is Big Cartel?

Big Cartel is een e-commerce platform dat is gericht op de kunsthandel. Via de webshops van Big Cartel worden onder meer kunstwerken verkocht. Hierbij betaal je als verkoper geen vergoeding voor aan Big Cartel. Er is een geheel gratis versie (Gold) en twee betaalde versies (Diamond en Platinum).

Wat is de impact van Big Cartel op SEO?

Op zich laat Big Cartel weinig los over SEO. Vanuit jouw shop kun je hier wel voor zorgen natuurlijk. Je kunt dit op een aantal manieren doen. Zorg dat jouw webshop snel werkt, zorg voor goede meta data en voor goede pagina’s met productinformatie. Hiermee zorg je voor relevantie en wordt je site goed gevonden. Allemaal zaken die een positieve invloed hebben op de ranking van jouw site in de zoekresultaten.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 19 januari 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 19 januari 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.