User intent

User intent met zoekopdrachten

User intent is niet de letterlijke zoekopdracht van een gebruiker van Google. Het is de intentie hiervan: Wat bedoelde de gebruiker met zijn of haar zoekopdracht. Het is van belang om hier als SEO consultant rekening mee te houden. Dit is anno 2018 een groot onderdeel van SEO. Dit heeft meerdere redenen.

Één van deze redenen is dat Google, wanneer de zoekmachine denkt dat iemand iets anders bedoeld dan de letterlijke zoekopdracht, ook de resultaten hiervoor laat zien. Jij moet dus met jouw pagina optimaliseren voor hetgene wat de zoeker bedoelt, niet voor wat deze intypt.

In de eerste jaren kon Google dit niet. Het algoritme van Google was niet ontwikkeld genoeg om erachter te komen wat de zoekers intentie was. Nu wordt Google met de dag slimmer en sneller. Hierdoor kan er steeds beter worden ontdekt wat er wordt bedoeld met een zoekopdracht.

Rekening houden met user intent
Het rekening houden met de user intent moet al in de beginfase van het SEO traject beginnen. Bij het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek bijvoorbeeld. Tijdens dit onderzoek worden de zoekwoorden bepaald waarop de website wilt worden gevonden. Bij het bepalen van deze zoekwoorden moet de marketeer rekening houden met de bedoeling van een bepaalde zoekopdracht. De marketeer kan niet altijd de letterlijke betekenis van een opdracht aannemen en gebruiken.

De makkelijkste manier om hier rekening mee te houden is door de zoekopdracht zelf in Google te voeren. Hierdoor kun je gelijk zien wat Google denkt dat je bedoelt met een bepaalde zoekopdracht. Bekijk de eerste 5 resultaten van de zoekopdracht in kwestie. Bepaal voor jezelf of jouw landingspagina een vergelijkbaar onderwerp bevat. Als jouw landingspagina hetzelfde onderwerp gaat bevatten kun je deze koppelen aan dit zoekwoord. Daarnaast moet je jezelf afvragen of de content op jouw pagina de content in de top 5 kan overtreffen in kwaliteit. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de zoekopdracht aan de juiste landingspagina koppelen.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 30 november, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer een gratis en vrijblijvende SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO Specialist