Opt In

Zoek je naar een manier om meer (potentiële) klanten te bereiken? Opt in is hierbij een van de mogelijkheden. Wat is opt in en wat zijn jouw opties hiermee?  We leggen het begrip hier uitgebreid aan je uit.

Wat is opt in?

Opt in is een moment waarbij een gebruiker er zelf voor kiest informatie te ontvangen van een website of pagina. Denk hierbij aan het inschrijven van een nieuwsbrief. Met opt-in heb je grotere kans om potentiële klanten te bereiken.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Gewillig informatie ontvangen met opt in

Bedrijven die ongevraagd bellen of advertenties die op de mat vallen: het zijn allemaal gevallen waarbij je informatie ontvangt zonder dat je hier om vraagt. Met opt in is het precies omgekeerd: je ontvangt alleen informatie omdat je dit zelf wilt.

Een bezoeker doet een aankoop in je webshop. Bij het afrekenen vinkt de bezoeker aan dat hij of zij berichten wil ontvangen met aanbiedingen. Dit is een voorbeeld van opt in. Een groot voordeel van opt in is dat je hiermee ook niet-relevante leads wegfiltert. Denk hierbij aan het sturen van een mail als ‘Klik hier om uw e-mailadres te bevestigen’. Niet geïnteresseerden gaan hier niet op in en zo blijven de geïnteresseerden over. 

opt in

De impact van opt in op SEO

Opt in zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Wel is er sprake van indirecte impact op de SEO. Hoe meer mensen gebruik maken van deze mogelijkheid, hoe groter de kans is dat je mensen bereikt met mailings om ze zo aan te zetten tot actie. Meer traffic en conversie op de website draagt bij aan de SEO en daardoor ook de ranking in Google.

Ons advies

Wil je zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken via jouw website? Een ontvanger moet volgens de nieuwste regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) specifiek toestemming geven voor het ontvangen van mailings.

We raden aan om gebruik te maken van opt in bij de online strategie. Hiermee bereik je alleen de gebruikers die hun emailadres met toestemming op je site achterlaten. Opt in is een slimme manier om klanten te benaderen met nieuwsbrieven: het toepassen van triggers behoort hierdoor ook tot je mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wat is Opt-In?

Opt in is een bepaalde actie waarbij de bezoeker van de website er zelf voor kiest om op een gegeven moment bepaalde informatie te ontvangen. Hierbij kun je denken aan het inschrijven op een website voor de nieuwsbrief.

Wat is de impact van Opt-In op SEO?

Opt in op zich zal geen directe impact op SEO hebben. Indirect is dit wel het geval. Hoe meer mensen er gebruik van maken, des te groter de kans is dat je potentiële klanten via de mailing tot de gewenste actie kunt aanzetten. Dit zal leiden tot meer verkeer naar jouw website en een hogere conversie. En dat is weer positief voor de SEO van jouw website.

Voor wie hebben wij dit artikel over opt in geschreven?

Het artikel over opt in hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over opt in in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals opt in?

Wij schrijven over begrippen als opt in om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

opt in is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over opt in in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals opt in, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip opt in in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van opt in. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van opt in op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende opt in.

Het voorbeeld dat wij geven van opt in , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over opt in van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z