Opt In

Zoek je naar een manier om meer (potentiële) klanten te bereiken? Opt in is hierbij een van de mogelijkheden. Wat is opt in en wat zijn jouw opties hiermee?  We leggen het begrip hier uitgebreid aan je uit.

Wat is opt in?

Opt in is een moment waarbij een gebruiker er zelf voor kiest informatie te ontvangen van een website of pagina. Denk hierbij aan het inschrijven van een nieuwsbrief. Met opt-in heb je grotere kans om potentiële klanten te bereiken.

Gewillig informatie ontvangen met opt in

Bedrijven die ongevraagd bellen of advertenties die op de mat vallen: het zijn allemaal gevallen waarbij je informatie ontvangt zonder dat je hier om vraagt. Met opt in is het precies omgekeerd: je ontvangt alleen informatie omdat je dit zelf wilt.

Een bezoeker doet een aankoop in je webshop. Bij het afrekenen vinkt de bezoeker aan dat hij of zij berichten wil ontvangen met aanbiedingen. Dit is een voorbeeld van opt in. Een groot voordeel van opt in is dat je hiermee ook niet-relevante leads wegfiltert. Denk hierbij aan het sturen van een mail als ‘Klik hier om uw e-mailadres te bevestigen’. Niet geïnteresseerden gaan hier niet op in en zo blijven de geïnteresseerden over. 

opt in

De impact van opt in op SEO

Opt in zelf heeft geen directe impact op de SEO van een website of pagina. Wel is er sprake van indirecte impact op de SEO. Hoe meer mensen gebruik maken van deze mogelijkheid, hoe groter de kans is dat je mensen bereikt met mailings om ze zo aan te zetten tot actie. Meer traffic en conversie op de website draagt bij aan de SEO en daardoor ook de ranking in Google.

Ons advies

Wil je zoveel mogelijk potentiële klanten bereiken via jouw website? Een ontvanger moet volgens de nieuwste regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) specifiek toestemming geven voor het ontvangen van mailings.

We raden aan om gebruik te maken van opt in bij de online strategie. Hiermee bereik je alleen de gebruikers die hun emailadres met toestemming op je site achterlaten. Opt in is een slimme manier om klanten te benaderen met nieuwsbrieven: het toepassen van triggers behoort hierdoor ook tot je mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat opt in inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over opt in geschreven?

Het artikel over opt in hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over opt in hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over opt in in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals opt in?

Wij schrijven over begrippen als opt in om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Opt in is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over opt in en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip opt in in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van opt in. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van opt in op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende opt in.

Het voorbeeld dat wij geven van opt in geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over opt in van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z