Omnichannel

Als bedrijf is het logisch dat je jouw klant de best mogelijke service aanbiedt, om zo de dienstverlening te optimaliseren. Het gebruik van omnichannel is hier een voorbeeld van. Hier lees je meer informatie over de term omnichannel. 

Wat is omnichannel?

Omnichannel is een vorm van marketing. Het is een verkoopstrategie waarbij de klant optimale dienstverlening krijgt. Er is hierbij sprake van een wisselwerking tussen meerdere kanalen die ervoor zorgen dat de dienstverlening optimaal is voor de klant. Benadering, ervaring en aanbod overlappen elkaar volledig en zorgen voor een goede ervaring voor de klant. 

De werking van omnichannel in de praktijk

Omnichannel is een goede strategie om een klantervaring zo aangenaam mogelijk te maken. In de praktijk werkt de omnichannel strategie als volgt. Een klant wil graag een product kopen maar is niet thuis voor de ontvangst van het pakket. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om alsnog de bestelling te plaatsen, maar om deze producten bij een winkel locatie in de buurt op te halen. 

Ook de term multichannel komt vaak voor, maar dit is niet hetzelfde als omnichannel. Bij een multichannel strategie werken de verschillende kanalen juist niet goed samen, waardoor er niet altijd sprake is van een goede service naar de klant toe.

Omnichannel _ Begrippenlijst

De impact van omnichannel op SEO

Omnichannel heeft geen direct impact op de SEO van een website. Wel zorgt een goed uitgevoerde omnichannel strategie ervoor dat bezoekers sneller opnieuw bij jou bestellen, omdat ze een goede klantervaring hebben gekregen. Hoe meer bezoekers opnieuw bestellen, hoe relevanter jouw website is en hoe hoger je in de ranking van een zoekmachine komt te staan. 

Ons advies

Met het uitvoeren van de omnichannel strategie kies je voor het gebruik van meerdere kanalen om de klant een goede ervaring te bieden. Dit is een slimme manier om klanten terug te laten komen voor een nieuwe aankoop.

We raden aan om de omnichannel strategie te gebruiken. Het is wel belangrijk om van tevoren te bepalen in hoeverre dit voor jouw bedrijf aantrekkelijk is. Het is altijd mogelijk om in gesprek te gaan met een expert over het opstellen van een goede strategie. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat omnichannel inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over omnichannel geschreven?

Het artikel over omnichannel hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over omnichannel hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over omnichannel in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals omnichannel?

Wij schrijven over begrippen als omnichannel om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Omnichannel is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over omnichannel en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip omnichannel in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van omnichannel. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van omnichannel op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende omnichannel.

Het voorbeeld dat wij geven van omnichannel geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over omnichannel van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z