Lead

Het vergroten van de omzet en het vinden van nieuwe klanten is voor veel bedrijven de meest belangrijke bezigheid. Voordat je een klant vindt, is het eerst van belang om eventuele leads te verzamelen. Wat is een lead en hoe genereer je deze online? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is een lead?

Een lead is een persoon die interesse heeft in een bepaalde dienst of een specifiek product. Hierbij heeft een bedrijf de contactinformatie van een persoon die interesse heeft getoond in een dienst of product. Er is nog geen sprake van een klant, maar er is wel sprake van potentie. 

De termen lead en prospect lijken in eerste instantie hetzelfde en kennen dan ook vaak dezelfde toepassing. Toch zijn deze twee termen niet hetzelfde. Een prospect is al een potentiële klant die aan belangrijke criteria voldoet. Een lead voldoet mogelijk aan deze criteria, maar daar is nog niet voldoende informatie over. 

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Zo genereer je online leads

Online leads genereren gebeurt vaak en is een populaire manier om potentiële klanten binnen te halen. Een bedrijf zoekt toenadering tot een contact om een product of dienst aan te bieden. Mailings zijn hier een voorbeeld van, maar ook zoekmachine adverteren. Een lead leidt mogelijk tot een verkoop. Je bent alleen afhankelijk van het contact: deze moet actie ondernemen om zo een transactie te realiseren. 

Lead _ Begrippenlijst

De impact van een lead op SEO

Een lead zelf heeft nog niet veel invloed op de SEO van een website. Wanneer een lead actie onderneemt en dus een prospect en klant is, heeft dit wel degelijk invloed op de SEO van een website. Het is dan ook goed mogelijk om het aantal bezoekers op je website te vergroten met behulp van leads. 

Ons advies

Een lead genereren biedt veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. Om het optimale uit een lead te halen is het belangrijk om een goede doelgroepanalyse uit te voeren. Op deze manier weet je waar je je op moet richten en is de kans ook groter dat een lead uitgroeit tot een prospect en klant.

We raden aan om een doelgroepanalyse uit te voeren of om aan de slag te gaan met het genereren van leads. Het is altijd mogelijk om hiervoor de hulp in te schakelen van een professional. 

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is een Lead?

Een lead is iemand met interesse in een bepaalde producten of diensten. Het is in feite een potentiële klant waarvan de contactgegevens bekend zijn bij de leverancier.

Wat is de impact van Lead op SEO?

Op zich heeft een lead maar heel weinig invloed op de SEO van een site. Dit is wel het geval als de lead tot actie overgaat en hij dus een prospect en klant van het bedrijf wordt. Dit zorgt voor meer verkeer naar jouw site en zal ook de conversie doen toenemen.

Voor wie hebben wij dit artikel over lead geschreven?

Het artikel over lead hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over lead in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals lead?

Wij schrijven over begrippen als lead om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

lead is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over lead in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals lead, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip lead in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van lead. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van lead op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende lead.

Het voorbeeld dat wij geven van lead , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over lead van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z