Lead

Het vergroten van de omzet en het vinden van nieuwe klanten is voor veel bedrijven de meest belangrijke bezigheid. Voordat je een klant vindt, is het eerst van belang om eventuele leads te verzamelen. Wat is een lead en hoe genereer je deze online? Hier leggen we het begrip aan je uit. 

Wat is een lead?

Een lead is een persoon die interesse heeft in een bepaalde dienst of een specifiek product. Hierbij heeft een bedrijf de contactinformatie van een persoon die interesse heeft getoond in een dienst of product. Er is nog geen sprake van een klant, maar er is wel sprake van potentie. 

De termen lead en prospect lijken in eerste instantie hetzelfde en kennen dan ook vaak dezelfde toepassing. Toch zijn deze twee termen niet hetzelfde. Een prospect is al een potentiële klant die aan belangrijke criteria voldoet. Een lead voldoet mogelijk aan deze criteria, maar daar is nog niet voldoende informatie over. 

Zo genereer je online leads

Online leads genereren gebeurt vaak en is een populaire manier om potentiële klanten binnen te halen. Een bedrijf zoekt toenadering tot een contact om een product of dienst aan te bieden. Mailings zijn hier een voorbeeld van, maar ook zoekmachine adverteren. Een lead leidt mogelijk tot een verkoop. Je bent alleen afhankelijk van het contact: deze moet actie ondernemen om zo een transactie te realiseren. 

Lead _ Begrippenlijst

De impact van een lead op SEO

Een lead zelf heeft nog niet veel invloed op de SEO van een website. Wanneer een lead actie onderneemt en dus een prospect en klant is, heeft dit wel degelijk invloed op de SEO van een website. Het is dan ook goed mogelijk om het aantal bezoekers op je website te vergroten met behulp van leads. 

Ons advies

Een lead genereren biedt veel mogelijkheden voor jouw bedrijf. Om het optimale uit een lead te halen is het belangrijk om een goede doelgroepanalyse uit te voeren. Op deze manier weet je waar je je op moet richten en is de kans ook groter dat een lead uitgroeit tot een prospect en klant.

We raden aan om een doelgroepanalyse uit te voeren of om aan de slag te gaan met het genereren van leads. Het is altijd mogelijk om hiervoor de hulp in te schakelen van een professional. 

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat lead inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over lead geschreven?

Het artikel over lead hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over lead hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over lead in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals lead?

Wij schrijven over begrippen als lead om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Lead is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over lead en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip lead in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van lead. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van lead op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende lead.

Het voorbeeld dat wij geven van lead geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over lead van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z