Technische SEO uitbesteden

Technische SEO uitbesteden bij een specialist

Je hebt een eigen website, maar ben jij er tevreden over? Misschien wil je wel graag de technische SEO uitbesteden bij een specialist. Dit is alleen maar een zeer bewuste en verantwoorde keuze. Technische SEO wordt namelijk gezien als een onderdeel van de online marketing. Maar hierbij ligt de focus op het verbeteren van technische aspecten van je website of webshop.

Weet je wat hier allemaal onder valt? Bij technische SEO moet je denken aan de snelheid van je website, de structuur van je website, duidelijkheid en leesbaarheid van je website, een veilige website door een SSL certificaat en leesbare URL’s.

Hoe gaat technische SEO uitbesteden in zijn werk?

Interessant is het zeker om meer te weten te komen over hoe technische SEO uitbesteden in zijn werk gaat. Er wordt om te beginnen gekeken naar je huidige website, er wordt geluisterd naar je wensen en dan wordt er samen gekeken welke mogelijkheden er zijn om werk uit te besteden.

Een SEO-specialist verbetert voor jou graag de organische vindbaarheid van je bedrijf en dat allemaal op een transparante en duurzame manier. Google zal de snelheid van je website ook meten, dus een goede reden om hier ook aan te werken.

Als je website namelijk snel  genoeg is, dan wordt ook de gebruiksvriendelijkheid voor je bezoekers alleen maar beter. Hierbij geldt hoe sneller jouw website, hoe hoger je ranking in de zoekmachine. De snelheid van je website kan verbeterd worden door:

  • Afbeeldingen comprimeren. Waarom? Omdat grote afbeeldingen een obstakel zijn voor de snelheid van je website. Als je een hele grote afbeelding hebt, duurt het laden ook langer.
  • Optimaliseren van HTML, CSS en JavaScript. Achter je website bevindt zich een bepaalde structuur, hiermee bedoelen we HTML als huis, je interieur is CSS en de functionaliteiten worden aangeboden door JavaScript.

Een term die je ook regelmatig tegen gaat komen is cache opslag, maar wat is dit? Caching wil eigenlijk zeggen dat je browser een kopie van je website opslaat in het cache-geheugen. Hierdoor kan de website ook sneller laden (de bezoeker krijgt een kopie te zien). Als je WordPress gebruikt, dan zijn er diverse plugins die cache opslag activeren. Echter speelt cache geheugen hierin ook een belangrijke rol.

Technische SEO uitbesteden

Structuur van je website

Je hebt nog een ander belangrijk onderdeel wat hoort bij technische SEO en dat is de structuur van je website. Het gaat dan over de manier hoe content op je website is georganiseerd. De goede structuur is voor de zoekmachine van belang, maar ook voor je bezoekers.

Het gaat er dan onder andere om dat je genoeg content toe blijft voegen aan je website, maar je moet het dan wel goed kunnen en blijven organiseren. Content moet altijd geordend zijn op je website. Hoe kun je dit doen?

De top-10 technische SEO-tips                 

Speciaal voor jou de top 10 technische SEO-tips:

  • De eerste tip is, SEO uitbesteden aan een SEO-specialist. Waarom? Omdat de specialist alle ins en outs kent op dit gebied.
  • Laat de snelheid van de website verbeteren, zodat je er het maximale uit kunt halen.
  • Afbeeldingen comprimeren met bijvoorbeeld WordPress Smush. Dit is een plug-in die ervoor zorgt dat afbeeldingen gecomprimeerd worden en de kwaliteit van de afbeelding blijft dan gewoon goed.
  • Het aantal redirects verminderen is ook een echte tip. Het doel van redirects is bezoekers naar de juiste webpagina leiden. Door de redirects krijgt een bezoeker relevante informatie te zien.
  • SEO-tools gebruiken om zo het optimale uit je website te halen. SEO-tools zijn namelijk beschikbare handvatten die jij weer kunt gebruiken om de website beter vindbaar te maken in Google.
  • Interne linkstructuur is belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat de meest kwalitatieve content gelinkt staat op je webpagina. Google en andere zoekmachines kunnen de content dan eenvoudiger vinden, maar bezoekers natuurlijk ook. De interne links zijn dan links die naar content binnen je eigen website verwijzen.
  • Breadcrumbs, dit zijn website links die de bezoeker laten zien hoe zij op een pagina terecht is gekomen.
  • XML en HTML sitemap, dit is eigenlijk de plattegrond van je website. De XML sitemap is bedoeld voor Google en de HTML sitemap is er voor de bezoekers. Het gaat om een plattegrond met alle links die je op je website kunt vinden. Google kan eenvoudiger crawlen dankzij de XML sitemap. Daarnaast kunnen bezoekers eenvoudiger navigeren door de content op je website dankzij de HTML sitemap.
  • Wat ook van belang is, is de duidelijkheid en de leesbaarheid van je eigen website/webshop. Je moet niet teveel onnodige teksten gebruiken. Gebruik daarom alleen goede tekst (werk bijvoorbeeld samen met een SEO-tekstschrijver) en plaats niet dubbel (duplicate).
  • Samenwerken met een SEO-tekstschrijver, waarom? Omdat de schrijver alle regels kent rondom SEO-eisen en zo je website kan optimaliseren en kan voorzien van de beste teksten.

Samenwerken met een technische SEO-specialist        

Het beste wat je eigenlijk kunt doen is de samenwerking aangaan met een SEO-specialist. De SEO-specialist kent namelijk de laatste eisen, SEO-tools en ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat het maximale uit je website/webshop gehaald kan worden. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan direct contact op zodat we samen kunnen kijken wat we aan jouw website kunnen verbeteren.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 4 april 2024. De laatste update van dit artikel vond plaats op 4 april 2024. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.