Featured Snippets

Featured Snippets (SEO)

Anno 2019 zijn featured snippets niet meer weg te denken uit de zoekresultatenpagina. Over de loop der jaren is Google altijd bezig geweest met het toevoegen van featured snippets van allerlei formaten. Dit is dan ook de reden dat ik hier een artikel over schrijf. Wanneer een bedrijf correct kan inspelen op de featured snippets kan dit bedrijf hier enorm veel profijt uithalen, naast de normale zoekresultaten. Als SEO consultant adviseer ik mijn klanten hier graag in.

Featured snippets zijn stukken onroerend goed op de zoekresultatenpagina buiten de organische en Adwords resultaten. Ze zijn bedoeld om de gebruiker zo snel mogelijk een antwoord op een vraag te kunnen geven. Vaak wordt dit antwoord gegeven zonder dat de gebruiker hoeft door te klikken naar de website. Vaak worden featured snippets getoond op zoekopdrachten die beginnen met “wat is”. Dit is voor Google een duidelijk indicatie dat de gebruiker op zoek is naar informatie over een bepaald onderwerp.

Google neemt dan automatisch een stukje tekst van de meest relevante website over. Dit stukje tekst wordt getoond aan de gebruiker waardoor deze niet meer door hoeft te klikken naar een website. De featured snippet wordt veelal onder de Adwords resultaten maar boven de organische resultaten getoond. Hierdoor wordt het zelfs nog belangrijker om hier te worden getoond. Wanneer je alleen in de organische resultaten wordt getoond moet de gebruiker ver naar beneden scrollen om je website te vinden. Als SEO specialist probeer ik hier altijd rekening mee te houden

Welke Featured snippets zijn er?

Er zijn veel verschillende featured snippets beschikbaar. Hieronder ga ik verder in op een aantal hiervan.

Tekst Snippets

Tekst snippets zijn stukjes tekst die Google automatisch van een website overneemt. Dit wordt gedaan om zo snel mogelijk de vraag van een gebruiker te beantwoorden.

Video Snippets

Video snippets worden getoond wanneer Google de indicatie krijgt dat een gebruiker op zoek is naar een video. In dit geval denkt Google dat een video je vraag sneller beantwoordt dan een stuk tekst.

Lijst Snippets

Met een lijst snippet wordt een lijst met bijvoorbeeld de beste atleten ooit getoond.

Tabel Snippets

Met een tabel snippet wordt er in de vorm van een tabel de informatie getoond.

Over de auteur

Dit artikel is geschreven door mij, Ralf van Veen. Ik ben een ervaren freelance SEO specialist die zich bezighoudt met het verbeteren van de vindbaarheid voor bedrijven in veel verschillende branches. Ik schrijf graag artikelen over mijn vakgebied en ben benieuwd naar wat je van dit artikel vond.

Dit artikel is geschreven op 4 december, 2018.

Benieuwd naar jouw kansen binnen Google? Ik voer gratis en vrijblijvend een SEO scan voor je uit!

SEO scan aanvragen

Uitgelichte Artikelen

SEO Specialist Breda

Voor mijn klanten rondom Breda fungeer ik als ervaren SEO specialist. In mijn vakgebied adviseer ik mijn klanten rondom de organische vindbaarheid in Google. Lees hier meer over SEO specialist Breda.

SEO Specialist Breda

SEO Specialist Zwolle

Ik ben als SEO specialist werkzaam voor klanten uit allerlei branches en van allerlei formaten. Op deze pagina vertel ik meer over mijn werkzaamheden voor de klanten als SEO specialist Zwolle.

SEO Specialist Zwolle

SEO Specialist Gouda

In dit artikel vertel ik meer over mijn werkzaamheden als SEO specialist gouda. Wil je meer weten over mijn vakgebied en wat ik voor mijn klanten doe? Lees dan het artikel SEO specialist Gouda.

SEO Specialist Gouda

SEO Specialist

Een uitgebreid artikel over het uitkiezen van de juiste SEO specialist voor een bedrijf. Het is belangrijk dat de SEO specialist aan een aantal criteria voldoet. In dit artikel vertel ik wat deze zijn.

SEO specialist