Wat is off-page SEO?

Wat is off-page SEO?

Off-page SEO

Off-page SEO zijn alle zaken die buiten jouw site ondernomen worden om jouw site hoger in de zoekresultaten te laten komen in de zoekmachines. In dit artikel leg ik meer uit over off-page SEO. 

Off-page SEO
Off-page SEO

Off-page SEO bestaat vooral uit veel linkbuilden. Linkbuilding is het verkrijgen van relevante links op andere sites, die naar je eigen site verwijzen. Linkbuilding heeft als doel om meer bezoekers op de website te krijgen. Doordat andere sites naar jouw site linken, krijg je ‘’waardering’’ van Google. Dit laat namelijk aan Google zien dat jouw content relevant en informatief is voor bepaalde onderwerpen. Deze waardering zorgt ervoor dat je website beter scoort in zoekmachines dan websites die weinig backlinks hebben.

Het vinden van goede sites om backlinks van te verkrijgen is lastig. Welke sites zijn relevant en welke minder? Je moet op een aantal punten letten bij het kiezen van een goede site. Ik zet ze voor je op een rij.

  • Bepaal eerst op welke zoekwoorden jij graag gevonden wilt worden.
  • Vul deze zoekwoorden in in Google en bekijk welke hoog naar voren komen in de zoekresultaten. Dit zijn jouw concurrenten.
  • Zoek uit welke sites links vergeven naar jouw concurrenten. Gebruik hiervoor een backlink checker
  • Maak een lijst met deze backlink checker welke sites relevant zijn voor jouw business. 
  • Schrijf goede motivaties waarom deze sites naar jouw site zouden moeten verwijzen. 

Niet alleen linkbuilding is belangrijk voor je off page SEO. Ook het posten van interessante berichten en blogs via social media is hier relevant voor. Het is een goede manier voor een call-to-action, maar ook zeker voor je naamsbekendheid. Jouw posts kunnen namelijk gedeeld en verspreid worden. Zo bereiken ze in een korte tijd heel veel mensen. Dit zal een positief effect hebben voor de vindbaarheid van je site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *