Samenwerking met Sapje

Sapje, en de naam zegt het al, is een partij die zich specialiseert in het verkopen van lekkere én hele gezonde sapjes. Met Sapje kun je dagelijks genieten van een overheerlijk (groente)sapje en al je dagelijkse vitaminen binnenkrijgen. Ik ben een fan van wat Sapje doet en wie er achter Sapje zitten. De samenwerking is vlot en we houden de communicatielijn open, transparant en snel. Dit heeft geresulteerd in resultaten waar ik persoonlijk erg trots op zijn.

Het begin van de samenwerking

Mijn samenwerking met Sapje duurt al even. Ergens medio 2019 kwam ik in contact met het bedrijf en vroeg Joël (de eigenaar van Sapje) mij om mee te denken in de organische vindbaarheid van de website (sap.je). Het vraagstuk voorhanden was het aantal organische bezoekers te verhogen door de posities van de belangrijkste zoekwoorden te verbeteren.

Wat heb ik voor Sapje gedaan?

Ik heb voor Sapje aan ieder onderdeel van zoekmachine optimalisatie gewerkt. Dit houdt in, technische-SEO, SEO-content en linkbuilding. In het kort heb ik de volgende werkzaamheden voor Sapje uitgevoerd.

  • Ik ben een doorlopend technisch traject aangegaan waarin ik initieel een grondige analyse van de website heb gemaakt en deze gefaseerd hebben verwerkt. Dit heb ik gedaan in overleg en samenwerking met de developer die betrokken is bij Sapje. De website is als resultaat hiervan gebruiksvriendelijker, sneller en kan eenvoudiger door Google worden gecrawled.
  • Op het gebied van SEO-content schrijf ik maandelijks artikelen en landingspagina’s. Hiermee creëer ik kwalitatieve landingspagina’s waarmee ik (top)posities binnen Google bemachtig.

Voor Sapje heb ik kwalitatieve links verkregen van andere websites. In mijn keuze voor deze websites heb ik zoveel mogelijk naar de relevantie hiervan gekeken. Dit heeft een positief effect gehad op de online autoriteit van de website.

Wat was het resultaat van mijn inspanningen?

Het resultaat van onze inspanningen bleef niet onopgemerkt. Met meer dan 100 zoekwoorden in de top-3 (waarvan een aantal met meer dan 10.000 maandelijkse zoekopdrachten) verkrijgen ik inmiddels duizenden organische bezoekers iedere week. Dit resultaat zie ik ook duidelijk in de conversie van de website.


Sapje aan het woord

Joël Goudsmit, eigenaar van Sapje.

“We werken al jaren samen met Ralf van Veen en daardoor is onze website met belangrijke zoekwoorden in de top 3 terecht gekomen. Ook hebben we vele nummer 1 posities. Hij geeft uitstekend advies. Is altijd beschikbaar en denkt met de klant mee. Erg blij met hem en zijn team!”