Maak kennis met de meest uitgebreide SEO checklist

Maak kennis met de meest uitgebreide SEO checklist

seo checklist

Heb je een leuke blog geschreven of een pagina voor je website? Dan wil je natuurlijk dat deze het juiste publiek bereikt en ervoor zorgt dat je veel bezoekers op je website hebt. En omdat je rekening moet houden met de SEO-normen kan het best lastig zijn om niets te vergeten. Daarvoor is de SEO checklist in het leven geroepen. Ontdek hier de belangrijkste stappen van de checklist en schrijf een wervende tekst!

seo checklist
seo checklist

Wat is de SEO checklist

De SEO checklist is een lijst met belangrijke aandachtspunten die je door moet nemen wanneer je een blog of pagina schrijft voor op je website. Wanneer je al deze aandachtspunten meeneemt voldoet je tekst aan de SEO normen en heb je meer kans dat deze blog of pagina hoger in de zoekresultaten van Google terecht komt. Met de SEO checklist heb je dus een handig stappenplan tot je beschikking waarmee je een goede tekst schrijft die niet alleen aantrekkelijk is voor de zoekmachine, maar ook voor jouw doelgroep.

Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het SEO stappenplan

Er zijn veel belangrijke onderdelen in het SEO stappenplan. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden, wil je een goede tekst schrijven voor op je website. Een van de belangrijkste punten van de SEO checklist is dat de tekst de nodige zoekwoorden bevat waar jouw doelgroep op zoekt. Is deze informatie nog niet bekend? Dan kun je eerst een zoekwoorden-analyse laten uitvoeren om zo te achterhalen waar jouw doelgroep naar zoekt op Google. Deze zoekwoorden zijn onmisbaar in een tekst.

Wees niet te overdadig met de zoekwoorden. Zogenaamde keyword stuffing maakt een tekst niet echt leesbaar en zal ook voor Google minder aantrekkelijk zijn. Ook is het belangrijk om de tekst zo te schrijven dat de belangrijkste informatie bovenaan staat en dat je tekst niet te lang is. Het is algemeen bekend dat bezoekers van een website sneller afhaken op het moment dat er een lange en onoverzichtelijke tekst staat. Gebruik daarom meerdere tussenkopjes en gebruik aantrekkelijke titels om zo de lezer vast te houden.

Deze SEO basics mag je niet vergeten

Waar moet je altijd rekening mee houden als je een tekst gaat schrijven op je website. Een van de belangrijkste SEO basics is dat je altijd de doelgroep in gedachten moet houden, maar ook rekening moet houden met SEO. Zorg daarom voor een mooie balans tussen een leesbare tekst en een tekst die aantrekkelijk is voor een zoekmachine. Verder is het slim om in een tekst ook gebruik te maken van andere content, zoals video’s en afbeeldingen. Een goede meta-title en meta description zijn ook onmisbaar voor het creëren van goede SEO content.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *