Hoe schrijf je de perfecte page title?

De page title is het eerste wat bezoekers van een website zien op de zoekresultatenpagina. Het is een van de belangrijkste factoren die Google gebruikt om te bepalen wat het onderwerp van de pagina is. De page title is dan ook essentieel voor SEO. Lees hier hoe je de perfecte page title schrijft. 

De page title op de zoekresultatenpagina

Dit is hoe een page title er op de SERP uitziet.


Let op: de page title is niet de h1. De bezoeker ziet de h1 pas als er op de page title geklikt wordt. Met de page title dien je dus de bezoeker zodanig te triggeren, dat er verder geklikt wordt.

Het SEO-doel van een page-title

Er zijn twee doelen van de page title voor SEO. 

  1. Het zoekwoord staat in de page title, en draagt daarmee bij aan hogerop komen in de ranking voor dát relevante zoekwoord.
  2. De page title triggert de bezoeker tot verder klikken naar een website.

Breedte van de page title

Op de zoekresultatenpagina is de page title gelimiteerd tot een bepaald aantal tekens. Om er zeker van te zijn dat de page title niet afgebroken wordt, houden wij 57 tekens aan. De letter “W” is namelijk al een stuk breder dan de letter “I”.

Breekt Google de page title af? Dan krijgt de bezoeker geen goed beeld van waar de pagina daadwerkelijk over gaat. De kans op doorklikken vermindert hierdoor enorm.

Kenmerken van de perfecte page title

De perfecte page title:

  • geeft een goede indicatie waar de pagina over gaat (aan zowel de bezoeker als Google);
  • is niet langer dan 57 tekens;
  • bevat het relevante zoekwoord;
  • is geschreven in de actieve vorm;
  • overtuigt zodanig dat de bezoeker doorklikt naar de pagina.