Dit zijn de 3 belangrijkste elementen van onpage SEO

Dit zijn de 3 belangrijkste elementen van onpage SEO

onpage seo

De zoekmachine optimalisatie van jouw website kan worden verdeeld in twee categorieën: onpage SEO en off page SEO. Allebei zijn ze erg belangrijk binnen een SEO strategie, maar ze verschillen ook enorm van elkaar. Waar het bij off-page SEO draait om de autoriteit en populariteit van de website, gaat het bij on-page SEO juist om de  inhoud van de website.

onpage seo
onpage seo

On page SEO: hoe werkt dit?

On page SEO is het proces waarbij verschillende onderdelen van een website geoptimaliseerd worden. Dit proces draagt onder andere bij aan de vindbaarheid en ranking in de zoekmachine. On-page SEO heeft verschillende onderdelen die bijdragen aan het effect op de zoekmachine optimalisatie. Onder andere de titel, meta description, headings, URL structuren, keyword optimalisatie, pagina snelheid, content en interne links dragen hieraan bij.  De belangrijkste elementen vind je hieronder uitgelegd:

1: Content en keyword optimalisatie

Het is een van de belangrijkste onderdelen van SEO en daarmee ook van on-page SEO: goede content. Denk hierbij aan het gebruik van de juiste zoekwoorden en de correcte toepassing hiervan. Update en ververs regelmatig de content op je website. Dit staat garant voor succes op je website.

2: Pagina snelheid

Ook de snelheid waarmee je pagina laadt speelt een zeer grote rol in het bereiken van zoekmachine optimalisatie. Hoe sneller je website laadt, hoe minder bezoekers en potentiële klanten verloren gaan. Een trage website heeft daarnaast ook een negatieve invloed op de beoordeling van Google. Het is dan ook belangrijk om altijd te zorgen voor een geoptimaliseerde website die binnen 1 seconde geladen is.

3: Title tags en meta description

De meta title en meta description zijn ook erg belangrijk in het creëren van een goed vindbare en gebruiksvriendelijke website. Kies voor een korte maar beschrijvende meta title met het belangrijkste zoekwoord hierin verwerkt. De meta description is belangrijk om zoveel mogelijk bezoekers door te laten klikken naar je website. De description moet beschrijvend zijn en een zogenaamde Call To Action bevatten. Ook vele andere onderdelen zoals interne links en goede titels op je website dragen bij aan het verbeteren van jouw positie in Google. De voordelen van on page SEO zijn zeer uitgebreid. Een belangrijk voordeel is dat het je helpt om een hogere ranking in Google te krijgen. Daarnaast spelen andere zaken een rol in het aantal bezoekers dat op je website komen en hier ook blijven, waaronder de snelheid waarmee de pagina laadt en de aantrekkelijke meta-description. Goede on-page SEO kan tot verrassende resultaten leiden. Benieuwd naar je opties? Neem contact op voor meer informatie over on-page SEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *