YouTube

Van kattenfilmpjes naar muziekvideo’s tot kookfilmpjes. Echt alle onderwerpen waar je een filmpje over wilt zien, staan op Youtube. Het is een leuk tijdverdrijf, maar er zit ook daadwerkelijk een strategie en verdienmodel achter Youtube. Ook heeft het een grote impact op je SEO. We leggen uit hoe dit in zijn werking treedt.  

Wat is Youtube?

Veel weten natuurlijk goed wat Youtube is. Het is een videosite. Men kan gratis en onbeperkt video’s bekijken en delen. YouTube is onderdeel van Google en heeft een sterke zoekmachine waaraan dagelijks miljoenen zoekopdrachten worden verleend.

YouTube is de grootste online videosite op het internet. De videosite ontvangt gemiddeld 8 miljoen kijkers per dag. Na Google is het zelfs de grootste zoekmachine ter wereld.

De impact op SEO 

Veel mensen vergeten dat ook YouTube bijdraagt aan de vindbaarheid van je website. Dat komt onder meer doordat YouTube inmiddels eigendom van Google is. 

Dit komt onder andere door de interactie van de volgers met filmpjes. Ook de ondersteuning van je website of uitbreiding van kennis over een specifiek onderwerp, komen tot hun recht in een video. Youtube is om deze reden dan ook belangrijk voor je SEO. 

YouTube | Begrippenlijst

Ons advies

Optimaliseer je SEO door een video te uploaden op je website. Het liefste, mits dit mogelijk is, een filmpje die je zelf op Youtube hebt geplaatst met een gekoppeld account. 

Met een aantal kleine handelingen optimaliseer je deze video, waardoor Google deze gegevens overneemt. 

Let er wel goed op dat de bezoeker op je website blijft en niet, door op het Youtube filmpje te klikken, doorgelinkt wordt naar Youtube zelf. Je wilt de bezoeker niet kwijtraken van je eigen website. Je kunt het filmpje zo instellen dat het te zien is op je eigen website en de bezoeker niet je site hoeft te verlaten. 

Een andere oplossing is om een link naar jouw website weer onder de video te zetten. Echter adviseren we om de eerste optie te verkiezen.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat youtube inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over youtube geschreven?

Het artikel over youtube hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over youtube hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over youtube in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals youtube?

Wij schrijven over begrippen als youtube om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Youtube is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over youtube en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip youtube in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van youtube. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van youtube op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende youtube.

Het voorbeeld dat wij geven van youtube geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over youtube van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z