YouTube

Van kattenfilmpjes naar muziekvideo’s tot kookfilmpjes. Echt alle onderwerpen waar je een filmpje over wilt zien, staan op Youtube. Het is een leuk tijdverdrijf, maar er zit ook daadwerkelijk een strategie en verdienmodel achter Youtube. Ook heeft het een grote impact op je SEO. We leggen uit hoe dit in zijn werking treedt.  

Wat is Youtube?

Veel weten natuurlijk goed wat Youtube is. Het is een videosite. Men kan gratis en onbeperkt video’s bekijken en delen. YouTube is onderdeel van Google en heeft een sterke zoekmachine waaraan dagelijks miljoenen zoekopdrachten worden verleend.

YouTube is de grootste online videosite op het internet. De videosite ontvangt gemiddeld 8 miljoen kijkers per dag. Na Google is het zelfs de grootste zoekmachine ter wereld.

De impact op SEO 

Veel mensen vergeten dat ook YouTube bijdraagt aan de vindbaarheid van je website. Dat komt onder meer doordat YouTube inmiddels eigendom van Google is. 

Dit komt onder andere door de interactie van de volgers met filmpjes. Ook de ondersteuning van je website of uitbreiding van kennis over een specifiek onderwerp, komen tot hun recht in een video. Youtube is om deze reden dan ook belangrijk voor je SEO. 

YouTube | Begrippenlijst

Mijn advies

Optimaliseer je SEO door een video te uploaden op je website. Het liefste, mits dit mogelijk is, een filmpje die je zelf op Youtube hebt geplaatst met een gekoppeld account. 

Met een aantal kleine handelingen optimaliseer je deze video, waardoor Google deze gegevens overneemt. 

Let er wel goed op dat de bezoeker op je website blijft en niet, door op het Youtube filmpje te klikken, doorgelinkt wordt naar Youtube zelf. Je wilt de bezoeker niet kwijtraken van je eigen website. Je kunt het filmpje zo instellen dat het te zien is op je eigen website en de bezoeker niet je site hoeft te verlaten. 

Een andere oplossing is om een link naar jouw website weer onder de video te zetten. Echter adviseren we om de eerste optie te verkiezen.

Veelgestelde vragen

Youtube, onderdeel van Google, is de grootste online video website. Je kunt er onbeperkt en gratis videofragmenten delen en bekijken. De website heeft, hoe kan het ook anders, een zeer sterke zoekmachine die na Google zelf, de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is.

Wat is de impact van YouTube op SEO?

Bij YouTube denkt iedereen meteen aan videofragmenten. Maar het kan ook zeker bijdragen aan de vindbaarheid van jouw site. YouTube is tegenwoordig eigendom van Google. Goede ondersteunende videofragmenten kunnen jouw site relevanter maken.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

< 2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z