YouTube

Van kattenfilmpjes naar muziekvideo’s tot kookfilmpjes. Echt alle onderwerpen waar je een filmpje over wilt zien, staan op Youtube. Het is een leuk tijdverdrijf, maar er zit ook daadwerkelijk een strategie en verdienmodel achter Youtube. Ook heeft het een grote impact op je SEO. We leggen uit hoe dit in zijn werking treedt.  

Wat is Youtube?

Veel weten natuurlijk goed wat Youtube is. Het is een videosite. Men kan gratis en onbeperkt video’s bekijken en delen. YouTube is onderdeel van Google en heeft een sterke zoekmachine waaraan dagelijks miljoenen zoekopdrachten worden verleend.

YouTube is de grootste online videosite op het internet. De videosite ontvangt gemiddeld 8 miljoen kijkers per dag. Na Google is het zelfs de grootste zoekmachine ter wereld.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De impact op SEO 

Veel mensen vergeten dat ook YouTube bijdraagt aan de vindbaarheid van je website. Dat komt onder meer doordat YouTube inmiddels eigendom van Google is. 

Dit komt onder andere door de interactie van de volgers met filmpjes. Ook de ondersteuning van je website of uitbreiding van kennis over een specifiek onderwerp, komen tot hun recht in een video. Youtube is om deze reden dan ook belangrijk voor je SEO. 

YouTube | Begrippenlijst

Ons advies

Optimaliseer je SEO door een video te uploaden op je website. Het liefste, mits dit mogelijk is, een filmpje die je zelf op Youtube hebt geplaatst met een gekoppeld account. 

Met een aantal kleine handelingen optimaliseer je deze video, waardoor Google deze gegevens overneemt. 

Let er wel goed op dat de bezoeker op je website blijft en niet, door op het Youtube filmpje te klikken, doorgelinkt wordt naar Youtube zelf. Je wilt de bezoeker niet kwijtraken van je eigen website. Je kunt het filmpje zo instellen dat het te zien is op je eigen website en de bezoeker niet je site hoeft te verlaten. 

Een andere oplossing is om een link naar jouw website weer onder de video te zetten. Echter adviseren we om de eerste optie te verkiezen.

Veelgestelde vragen

Youtube, onderdeel van Google, is de grootste online video website. Je kunt er onbeperkt en gratis videofragmenten delen en bekijken. De website heeft, hoe kan het ook anders, een zeer sterke zoekmachine die na Google zelf, de meest gebruikte zoekmachine ter wereld is.

Wat is de impact van YouTube op SEO?

Bij YouTube denkt iedereen meteen aan videofragmenten. Maar het kan ook zeker bijdragen aan de vindbaarheid van jouw site. YouTube is tegenwoordig eigendom van Google. Goede ondersteunende videofragmenten kunnen jouw site relevanter maken.

Voor wie hebben wij dit artikel over youtube geschreven?

Het artikel over youtube hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over youtube in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals youtube?

Wij schrijven over begrippen als youtube om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

youtube is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over youtube in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals youtube, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip youtube in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van youtube. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van youtube op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende youtube.

Het voorbeeld dat wij geven van youtube , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over youtube van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z