On page zoekwoorden

Voor een website die goed moet presteren in de zoekmachines moet veel energie worden gestoken in de on page zoekwoorden. Dat zijn de zoekwoorden die in de content van de pagina’s worden verwerkt. Het is een hele kunst om de on page zoekwoorden op de juiste plekken te zetten.

Wat dit extra lastig maakt is, dat je het resultaat van je inspanningen pas een aantal maanden later kunt zien. Want pas dan zie je of de site een hogere ranking in de organische zoekresultaten heeft gekregen.

Wat zijn on page zoekwoorden?

On page zoekwoorden zijn de woorden waarop je wilt dat bezoekers jouw site kunnen vinden. Deze zoekwoorden karakteriseren de oplossingen die je met jouw bedrijf kunt leveren. Omdat het niet mogelijk is om een oplossing in één zoekwoord te zetten, kun je meerdere zoekwoorden gebruiken. Bij on page zoekwoorden is het gebruikelijk om te focussen op één primair zoekwoord en enkele secundaire zoekwoorden.

Voorbeelden van on page zoekwoorden

Bij on page zoekwoorden gaat het niet alleen om de woorden zelf, maar ook om de plaats waar die in de content worden gezet. Het op de juiste plek op de pagina zetten wordt het optimaliseren van de pagina genoemd. Je moet er rekening mee houden dat on page zoekwoorden het meeste effect hebben als ze aan de bovenkant van een pagina worden neergezet.

Je kunt ze in de titel zetten, maar ook in de eerste alinea. Het is altijd goed om de zoekwoorden te herhalen in een aantal subkoppen en alinea’s. Overdrijf het aantal keren dat on page zoekwoorden worden gebruikt niet, want dan beschouwen de zoekmachines je pagina als spam.

On-page zoekwoorden

Het belang van on page zoekwoorden

Het is van levensbelang om voldoende goede on page zoekwoorden op de juiste manier in je website verwerken. Als dat niet gebeurt wordt je website niet gevonden via de zoekmachines en krijg je maar weinig bezoekers op je site.

De impact van on page zoekwoorden

On page zoekwoorden hebben een grote invloed op de ranking van jouw website in de zoekmachines. Je mag ervan uitgaan dat on page zoekwoorden een directe relatie hebben met het aantal bezoekers en dus ook met de conversie.

Mijn advies

On page zoekwoorden zijn het belangrijkste onderdeel van een website als het gaat om de vindbaarheid. Besteed daar voldoende aandacht aan en aarzel niet om deskundige hulp in te roepen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies