Conversie marketing

Merk je dat de bezoekers op je website niet overgaan tot actie? Het inzetten van conversie marketing biedt mogelijk uitkomst. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op SEO? We bespreken het in dit begrip.

Wat is conversie marketing?

Conversie marketing is een vorm van marketing met het doel de conversie te verhogen. Hiermee zorg je ervoor dat klanten sneller en vaker overgaan tot het doen van een aankoop, waardoor je als bedrijf meer omzet behaalt.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

Dit is de waarde van conversie marketing

De conversie op een website geeft aan hoeveel bezoekers op een site ook daadwerkelijk overgaat tot actie. Er zijn verschillende acties mogelijk: denk hierbij aan het afrekenen van een product in een webshop, maar ook het invullen van een formulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief.

Het belangrijkste doel van conversie marketing is de klant aanzetten tot actie. Dit doe je door het huidige verkeer op de website te onderzoeken, bijvoorbeeld met Google Analytics. Het doorvoeren van veranderingen zorgt mogelijk voor het verhogen van conversie. Welke veranderingen dat zijn, hangt af van

conversie marketing

De impact van conversie marketing op SEO

Conversie marketing an sich heeft geen directe invloed op de SEO van een pagina. De gevolgen van een goed uitgevoerde conversie marketing strategie hebben wel positieve gevolgen voor je SEO.

Veel bezoekers op de website zorgt voor veel traffic, maar zodra slechts een klein gedeelte overgaat tot actie, is er geen sprake van winst. Daarnaast ziet Google jouw website mogelijk als niet-relevant en je sta daardoor lager in de zoekmachine.

Ons advies

Het inzetten van conversie marketing biedt veel voordelen aan ondernemers. We raden aan om eerst te bepalen welke conversie het belangrijkste doel is op je website. Is dit het invullen van een offerteformulier of het kopen van een product? Kijk met dit doel in gedachten naar de huidige conversie. Daarnaast is het slim om een expert in te schakelen zodat je zeker weet dat de optimalisatie van de conversieratio op een goede manier gebeurt.

Laatst geupdate op 15 september 2021

Veelgestelde vragen

Wat is Conversie Marketing?

Conversie marketing is een bepaalde marketingvorm met als doel het verhogen van de conversie. Hiermee bedoelen wet dat je ervoor zorgt dat bezoekers sneller en vaker een aankoop zullen verrichten.

Wat is de impact van Conversie Marketing op SEO?

Conversie marketing op zichzelf heeft geen directe impact op de SEO van je site. Als een conversie marketingcampagne succesvol is zal dit wel een positieve impact hebben op je SEO. Google ziet jouw site hierdoor als zeer relevant en zal je met een hoge ranking belonen.

Voor wie hebben wij dit artikel over conversie marketing geschreven?

Het artikel over conversie marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over conversie marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals conversie marketing?

Wij schrijven over begrippen als conversie marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

conversie marketing is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over conversie marketing in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals conversie marketing, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip conversie marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van conversie marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van conversie marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende conversie marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van conversie marketing , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over conversie marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-specialist en eigenaar van een SEO-bureau.

Over mij

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z