Conversie marketing

Merk je dat de bezoekers op je website niet overgaan tot actie? Het inzetten van conversie marketing biedt mogelijk uitkomst. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op SEO? We bespreken het in dit begrip.

Wat is conversie marketing?

Conversie marketing is een vorm van marketing met het doel de conversie te verhogen. Hiermee zorg je ervoor dat klanten sneller en vaker overgaan tot het doen van een aankoop, waardoor je als bedrijf meer omzet behaalt.

Dit is de waarde van conversie marketing

De conversie op een website geeft aan hoeveel bezoekers op een site ook daadwerkelijk overgaat tot actie. Er zijn verschillende acties mogelijk: denk hierbij aan het afrekenen van een product in een webshop, maar ook het invullen van een formulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief.

Het belangrijkste doel van conversie marketing is de klant aanzetten tot actie. Dit doe je door het huidige verkeer op de website te onderzoeken, bijvoorbeeld met Google Analytics. Het doorvoeren van veranderingen zorgt mogelijk voor het verhogen van conversie. Welke veranderingen dat zijn, hangt af van

conversie marketing

De impact van conversie marketing op SEO

Conversie marketing an sich heeft geen directe invloed op de SEO van een pagina. De gevolgen van een goed uitgevoerde conversie marketing strategie hebben wel positieve gevolgen voor je SEO.

Veel bezoekers op de website zorgt voor veel traffic, maar zodra slechts een klein gedeelte overgaat tot actie, is er geen sprake van winst. Daarnaast ziet Google jouw website mogelijk als niet-relevant en je sta daardoor lager in de zoekmachine.

Mijn advies

Het inzetten van conversie marketing biedt veel voordelen aan ondernemers. We raden aan om eerst te bepalen welke conversie het belangrijkste doel is op je website. Is dit het invullen van een offerteformulier of het kopen van een product? Kijk met dit doel in gedachten naar de huidige conversie. Daarnaast is het slim om een expert in te schakelen zodat je zeker weet dat de optimalisatie van de conversieratio op een goede manier gebeurt.

Veelgestelde vragen

Wat is Conversie Marketing?

Conversie marketing is een bepaalde marketingvorm met als doel het verhogen van de conversie. Hiermee bedoelen wet dat je ervoor zorgt dat bezoekers sneller en vaker een aankoop zullen verrichten.

Wat is de impact van Conversie Marketing op SEO?

Conversie marketing op zichzelf heeft geen directe impact op de SEO van je site. Als een conversie marketingcampagne succesvol is zal dit wel een positieve impact hebben op je SEO. Google ziet jouw site hierdoor als zeer relevant en zal je met een hoge ranking belonen.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 5 juli 2022. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Bekijk hier de andere steden

SEO-specialist voor de provincies