Conversie marketing

Merk je dat de bezoekers op je website niet overgaan tot actie? Het inzetten van conversie marketing biedt mogelijk uitkomst. Wat is dit precies en wat is de impact hiervan op SEO? We bespreken het in dit begrip.

Wat is conversie marketing?

Conversie marketing is een vorm van marketing met het doel de conversie te verhogen. Hiermee zorg je ervoor dat klanten sneller en vaker overgaan tot het doen van een aankoop, waardoor je als bedrijf meer omzet behaalt.

Dit is de waarde van conversie marketing

De conversie op een website geeft aan hoeveel bezoekers op een site ook daadwerkelijk overgaat tot actie. Er zijn verschillende acties mogelijk: denk hierbij aan het afrekenen van een product in een webshop, maar ook het invullen van een formulier of het inschrijven voor een nieuwsbrief.

Het belangrijkste doel van conversie marketing is de klant aanzetten tot actie. Dit doe je door het huidige verkeer op de website te onderzoeken, bijvoorbeeld met Google Analytics. Het doorvoeren van veranderingen zorgt mogelijk voor het verhogen van conversie. Welke veranderingen dat zijn, hangt af van

conversie marketing

De impact van conversie marketing op SEO

Conversie marketing an sich heeft geen directe invloed op de SEO van een pagina. De gevolgen van een goed uitgevoerde conversie marketing strategie hebben wel positieve gevolgen voor je SEO.

Veel bezoekers op de website zorgt voor veel traffic, maar zodra slechts een klein gedeelte overgaat tot actie, is er geen sprake van winst. Daarnaast ziet Google jouw website mogelijk als niet-relevant en je sta daardoor lager in de zoekmachine.

Ons advies

Het inzetten van conversie marketing biedt veel voordelen aan ondernemers. We raden aan om eerst te bepalen welke conversie het belangrijkste doel is op je website. Is dit het invullen van een offerteformulier of het kopen van een product? Kijk met dit doel in gedachten naar de huidige conversie. Daarnaast is het slim om een expert in te schakelen zodat je zeker weet dat de optimalisatie van de conversieratio op een goede manier gebeurt.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat conversie marketing inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over conversie marketing geschreven?

Het artikel over conversie marketing hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over conversie marketing hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over conversie marketing in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals conversie marketing?

Wij schrijven over begrippen als conversie marketing om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Conversie marketing is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over conversie marketing en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip conversie marketing in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van conversie marketing. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van conversie marketing op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende conversie marketing.

Het voorbeeld dat wij geven van conversie marketing geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over conversie marketing van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z