SEO-content uitbesteden

SEO-content uitbesteden bij een specialist  

Steeds meer bedrijven willen SEO-content uitbesteden bij een specialist, maar waarom? Als je van je hobby/passie je werk hebt kunnen maken, vertel en schrijf je er vaak met veel passie over. Echter wordt hier vergeten rekening te houden met de vindbaarheid van je website in Google. Andersom kan ook, je maakt veel gebruik van je zoekmachine optimalisatie kennis, maar je verliest de bezoekers van je website uit het oog.

In beide situaties loop je na een tijdje vast en merk je dat de vindbaarheid van je website in Google niet goed genoeg is. De concurrentie is je iedere keer een stap voor en zo loop je inkomsten mis. Dit is natuurlijk zonde. Maar gelukkig is daar een oplossing voor, namelijk het werk uitbesteden aan een specialist.

Een goed moment om SEO-content uit te besteden aan de specialist. Je hebt namelijk een goede balans nodig tussen online vindbaarheid en goede content. Je wil je bezoekers aanzetten tot conversie, maar je hebt ook hoogwaardige content nodig voor je website.

Het doel wat ondernemers voor ogen hebben is meestal meer potentiële klanten aantrekken, je wil toch ook de omzet van je webshop of website verhogen? De SEO-content specialist is de aangewezen persoon om jou verder te helpen en daar kun je nu werk van maken!

De voordelen van SEO-content uitbesteden

SEO-content uitbesteden biedt veel voordelen:

  • Een ervaren SEO-copywriter schrijft de teksten van je website en zorgt voor een hogere ranking in Google.
  • Er wordt direct rekening gehouden met de behoeften/wensen van je doelgroep.
  • Jij hebt je handen vrij om je te focussen op andere zaken binnen je onderneming.

Ieder zijn of haar vakgebied en dat geldt ook voor het ontwikkelen van content voor websites. Misschien heb je wel in gedachten wat je wil vertellen aan je bezoekers, maar krijg je het niet omgezet naar een goede tekst.

Een SEO-content specialist kan jouw wensen omzetten naar een goed leesbare tekst welke voldoet aan de richtlijnen van zoekmachine optimalisatie. Laat dit nou precies zijn wat jij nodig hebt om te zorgen dat je meer potentiële bezoekers op je website krijgt.

SEO-content uitbesteden

De content voor landingspagina’s opstellen       

Het opstellen van content voor landingspagina’s is werk voor een SEO-specialist. Een specialist gaat voor jou aan de slag, kent de richtlijnen van Google en weet waar een goede tekst aan moet voldoen. Misschien heb je zelf wel een klein beetje een idee hoe het werkt, maar heb je geen tijd of loop je aan het eind vast.

Geen zorgen, want het werk kun jij prima uitbesteden en dan weet je zeker dat het goed uit wordt gevoerd. Een goede SEO-content specialist verdient zichzelf ook snel terug. Doordat de landingspagina’s aan de richtlijnen voldoen, weten potentiële klanten je website of webshop te vinden. De kans dat zij wat bij je kopen of een dienst afnemen wordt alsmaar groter.

Waar moet je op letten bij het schrijven van goed vindbare content?          

Goed vindbare content is van belang voor je website. Maar hoe schrijf je goed vindbare content? Om te beginnen wordt er gekeken naar de behoefte van je doelgroep.

  • Op welke manier zoekt je potentiële klant?
  • Hoe denken zij?
  • Welke woorden typen in ze op Google?

Je moet je doelgroep begrijpen en van daaruit kan er in worden gespeeld op de zoekopdracht. Potentiële klanten zullen je website bezoeken en content moet van goede kwaliteit zijn, zodat bezoekers overgaan tot een echte aankoop.

Zie je het al voor je dat je dit alleen voor elkaar krijgt? Je zou een poging kunnen wagen, maar het is fijner als je het werk volledig uit kunt besteden. Goed vindbare content schrijven is namelijk een vak apart en daar kunnen wij je bij helpen!

De SEO-tekst moet geoptimaliseerd zijn voor de bezoekers, maar ook voor Google. Een tekst moet goed leesbaar zijn, je website moet gebruiksvriendelijk zijn en daarom moet de tekst voor de bezoekers worden geschreven (en niet puur voor Google).

Samenwerken met een SEO-schrijver

Door samen te werken met een SEO-schrijver ervaar je direct een aantal voordelen. Natuurlijk weet een tekstschrijver hoe kwalitatieve content geschreven moet worden voor zoekmachine optimalisatie (zoals Google). Dit bespaart jou als ondernemer tijd, daarom is het uitbesteden een goede keuze.

Duplicate content moet ook vermeden worden en daar weet de SEO-tekstschrijver alles van. Je hoeft je er dus geen zorgen over te maken, overal wordt aan gedacht! Het beste wat je dus kunt doen is samenwerken met een SEO-schrijver. Geen zorgen meer, je weet dat het goed komt en je kunt je focussen op andere zaken binnen je onderneming.

Senior SEO-specialist

Ralf van Veen

Senior SEO-specialist
Five stars
Ik krijg een 5.0 op Google uit 75 beoordelingen

Ik werk sinds 10 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven (in Nederland en het buitenland) die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 22 november 2023. De laatste update van dit artikel vond plaats op 22 november 2023. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen. Leer meer over de totstandkoming van mijn artikelen in mijn redactionele richtlijnen.