Subcategorieën

Wil je dat jouw website overzichtelijk blijft voor je bezoekers? Dan kun je gebruik gaan maken van subcategorieën. Maar wat zijn subcategorieën precies en wat zijn hier de grootste voordelen van? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat zijn subcategorieën?

Subcategorieën zijn niveau’s op een website. Je hebt altijd een hoofdpagina op een website, maar het is ook mogelijk om te werken met subcategorieën: hiermee diep je de structuur van een website uit en maak je het voor gebruikers overzichtelijk.

De werking van subcategorieën in de praktijk

Hoe werken subcategorieën in de praktijk? Stel: je hebt een webshop voor laptops. Dan zijn laptops het hoofdonderwerp. Je hebt natuurlijk laptops van verschillende merken in het assortiment. Deze merken zijn dan de subcategorieën. Door pagina’s te maken met Lenovo laptops, Samsung laptops en meer creëer je een duidelijke structuur op een website. Bezoekers navigeren makkelijker op een website met goede subcategorieën. Behalve merken zijn er ook andere subcategorieën mogelijk.

Subcategorieën | Begrippenlijst

De impact van subcategorieën op SEO

Subcategorieën hebben zeker invloed op de SEO van een website. Een goede indeling van de website draagt bij aan de zoekmachine optimalisatie. Een zoekmachine als Google indexeert een website op basis van de navigatiestructuur. Is er sprake van een piramide-structuur, waarbij er steeds vertakkingen zijn naar andere pagina’s? Dit is overzichtelijk voor mensen en zoekmachines.

Is een subcategorie achter een login-pagina geplaatst? De zoekmachine indexeert deze niet: let hier dan ook op bij het maken van een onderverdeling van de website. De links dienen actief te zijn en te blijven om optimaal resultaat te behalen.

Ons advies

Om ervoor te zorgen dat subcategorieën ook daadwerkelijk een gunstig effect hebben op jouw SEO, is het van belang dat ze relevant zijn. Een zoekmachine kijkt naar de relevantie van een pagina.

We raden aan om de subcategorieën relevant te maken. Gebruik een koppeling en noem een subcategorie zoals Lenovo laptops meerdere malen op andere pagina’s van jouw website. Zorg ook dat er een link bijzit naar deze pagina. Hiermee maak je jouw subcategorieën relevant voor Google of een andere zoekmachine.

Veelgestelde vragen

Op welke manier kun je onze kennisbank inzetten voor je eigen website?

De kennisbank is gevuld met talloze begrippen en blogs die je gebruikt om de meest recente kennis op te doen omtrent SEO. Even vergeten wat subcategorieën inhoudt? Geen nood! In de kennisbank vind je alle begrippen rondom zoekmachine optimalisatie van A tot Z. In de blogs leggen wij verschillende SEO concepten uit. Van "Algoritme" tot "Zoekwoordonderzoek", wij hebben er iets over geschreven.

Als website eigenaar is het aan jou de taak om continu op de hoogte zijn van de juiste kennis betreffende SEO. Gelukkig hebben wij de laatste updates voor je opgeschreven. 8 jaar waard aan kennis en expertise delen wij graag met anderen. Klik op "kennisbank" en verbreed je kennis omtrent zoekmachine optimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie omvat het beïnvloeden van de ranking (positie) van een website binnen de organische zoekresultaten in Google (of andere zoekmachines). Je beïnvloedt de positie in Google door website optimalisatie. Hoe hoger de ranking van een website op de zoekresultatenpagina, hoe meer traffic deze website genereert. Hoe meer organische bezoekers, hoe hoger de conversie.

Een website optimaliseren, hoe doe je dat? Er zijn 3 elementen van SEO. Content, techniek en linkbuilding. Ieder vlak optimaliseer je met SEO. Op deze manier verkrijg je de hoogst mogelijke positie in Google. Content is king, maar staat niet op zichzelf. Wanneer de content van hoge kwaliteit is, moeten de technische kant en linkbuilding net zo sterk zijn. Deze 3 componenten vullen elkaar naadloos aan. Lees meer over zoekmachine optimalisatie in onze kennisbank.

Voor wie hebben wij dit artikel over subcategorieën geschreven?

Het artikel over subcategorieën hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar of geïnteresseerde. Het artikel over subcategorieën hebben wij op toegankelijke wijze geschreven. Zo maken wij SEO toegankelijk voor iedere ondernemer.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament voor een SEO traject. 

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Gebruik ons artikel over subcategorieën in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals subcategorieën?

Wij schrijven over begrippen als subcategorieën om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie (SEO) te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van content, linkbuilding en de technische kant van SEO.

Subcategorieën is een onderdeel van content, linkbuilding of techniek. Ieder van deze 3 componenten verbeter je met zoekmachine optimalisatie. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, níét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google. Google scant een website op honderden factoren. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over subcategorieën en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

Hoe bespreken we het begrip subcategorieën in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van subcategorieën. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van subcategorieën op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende subcategorieën.

Het voorbeeld dat wij geven van subcategorieën geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je het verwerkt in je SEO strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze kennis over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of besteed je het uit? In beide gevallen komt kennis over subcategorieën van pas.

Freelance SEO specialist

Geschreven door Ralf van Veen.
SEO-strategist, coach en liefhebber.

Over mij

Samenwerken met
een SEO specialist?

SEO specialist SEO specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO cursus volgen?

SEO cursus SEO cursus

Alle begrippen

3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z