Subcategorieën

Wil je dat jouw website overzichtelijk blijft voor je bezoekers? Dan kun je gebruik gaan maken van subcategorieën. Maar wat zijn subcategorieën precies en wat zijn hier de grootste voordelen van? Hier leggen we het begrip aan je uit.

Wat zijn subcategorieën?

Subcategorieën zijn niveau’s op een website. Je hebt altijd een hoofdpagina op een website, maar het is ook mogelijk om te werken met subcategorieën: hiermee diep je de structuur van een website uit en maak je het voor gebruikers overzichtelijk.

Call to action - SEO-specialist-SEO-bureau

Oók #1 in Google voor je belangrijkste zoekwoorden?

Vul het formulier in en ik neem binnen één werkdag contact met je op.

De werking van subcategorieën in de praktijk

Hoe werken subcategorieën in de praktijk? Stel: je hebt een webshop voor laptops. Dan zijn laptops het hoofdonderwerp. Je hebt natuurlijk laptops van verschillende merken in het assortiment. Deze merken zijn dan de subcategorieën. Door pagina’s te maken met Lenovo laptops, Samsung laptops en meer creëer je een duidelijke structuur op een website. Bezoekers navigeren makkelijker op een website met goede subcategorieën. Behalve merken zijn er ook andere subcategorieën mogelijk.

Subcategorieën | Begrippenlijst

De impact van subcategorieën op SEO

Subcategorieën hebben zeker invloed op de SEO van een website. Een goede indeling van de website draagt bij aan de zoekmachine optimalisatie. Een zoekmachine als Google indexeert een website op basis van de navigatiestructuur. Is er sprake van een piramide-structuur, waarbij er steeds vertakkingen zijn naar andere pagina’s? Dit is overzichtelijk voor mensen en zoekmachines.

Is een subcategorie achter een login-pagina geplaatst? De zoekmachine indexeert deze niet: let hier dan ook op bij het maken van een onderverdeling van de website. De links dienen actief te zijn en te blijven om optimaal resultaat te behalen.

Ons advies

Om ervoor te zorgen dat subcategorieën ook daadwerkelijk een gunstig effect hebben op jouw SEO, is het van belang dat ze relevant zijn. Een zoekmachine kijkt naar de relevantie van een pagina.

We raden aan om de subcategorieën relevant te maken. Gebruik een koppeling en noem een subcategorie zoals Lenovo laptops meerdere malen op andere pagina’s van jouw website. Zorg ook dat er een link bijzit naar deze pagina. Hiermee maak je jouw subcategorieën relevant voor Google of een andere zoekmachine.

Veelgestelde vragen

Wat zijn subcategorieën?

Subcategorieën zijn de verschillende niveaus van een website. Zo heb je een hoofdpagina maar kun je ook gaan werken met subcategorieën. Hiermee breng je dus structuur aan, waardoor het vooral voor gebruikers overzichtelijk wordt.

Wat is de impact van Subcategorieën op SEO?

Een goede structuur met subcategorieën zorgt ervoor dat Google jouw site op een goede manier kan indexeren. De gebruikers zijn er ook blij mee want zij kunnen gemakkelijk navigeren. Zoals we weten draagt dit bij aan een betere ranking.

Voor wie hebben wij dit artikel over subcategorieën geschreven?

Het artikel over subcategorieën hebben wij geschreven voor iedere ondernemer, website eigenaar en geïnteresseerde. Als Up zorgen wij ervoor dat SEO tastbaar en toegankelijk wordt. Onze blogs zijn om deze reden voor iedereen op toegankelijke wijze geschreven.

Om zoekmachine optimalisatie te perfectioneren, is het van groot belang dat de basiskennis van SEO sterk is. Het is immers het fundament van ieder SEO-traject. Of je er nu voor kiest om zelf aan de slag te gaan, of om samen te werken met een SEO-bureau.

SEO in een notendop:

  • Linkbuilding: dit element zorgt voor verwijzingen van andere websites naar die van jou. Het is de kunst om kwalitatieve links te verkrijgen. Links geven namelijk SEO-juice door. Een slechte link kan een hoop veroorzaken. Daarom is het van belang om de kwaliteit van links te waarborgen.
  • Techniek: een snelle en veilige website draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een website. En laat dat nu een grote factor zijn van Google.
  • Content: kwalitatieve en relevante content trekt relevante bezoekers aan. Relevante bezoekers zijn tevens converterende bezoekers. Iedere website moet content optimaliseren.

Het is niet alleen belangrijk om de basis te begrijpen wanneer je zelf aan de slag gaat met SEO, maar ook wanneer je kiest voor het uitbesteden hiervan. Tijdens het kiezen van een SEO consultant bezit je al voorkennis. Zo verspil je geen tijd aan het zoeken naar een goede match. Jij weet immers waar je naar op zoek bent. Gebruik ons artikel over subcategorieën in je voordeel en verbreed je kennis over zoekmachine optimalisatie.

Waarom schrijven wij over begrippen zoals subcategorieën?

Wij schrijven over begrippen als subcategorieën om de meest recente kennis omtrent zoekmachine optimalisatie te verspreiden. Zoekmachine optimalisatie bestaat uit het optimaliseren van linkbuilding, content en techniek. Het doel hiervan is om relevante bezoekers te genereren. Relevante bezoekers genereren namelijk meer omzet.

Met 8+ jaar ervaring met SEO delen wij graag onze kennis met anderen. Het doel van Up is om SEO op het hoogste niveau aan te bieden. Daarnaast hebben wij het onze missie gemaakt om zoekmachine optimalisatie tastbaar te maken voor iedere ondernemer.

Wanneer wij samenwerken met bedrijven, vinden wij het belangrijk dat zij meedenken. Zo wordt SEO tastbaar. Onze klanten moeten zo zelfstandig mogelijk worden. Vaak lezen zij onze artikelen uit de kennisbank.

subcategorieën is een onderdeel van techniek, linkbuilding of techniek. Ieder van deze elementen verbeter je met SEO. Content omvat het schrijven van relevante en kwalitatieve teksten. Je schrijft voor de bezoeker, niét voor Google. Aan de andere kant, optimaliseer je de techniek wél voor Google.

De uiteindelijke ranking van zoekresultaten bepaalt Google. Tijdens SEO volg je hierom de richtlijnen van Google. Een website wordt op honderden factoren gescand. Iedere factor draagt bij aan de uiteindelijke positie van een website binnen de zoekresultaten. Lees meer over subcategorieën in onze kennisbank en zorg dat jouw website zo hoog mogelijk in Google komt.

We hebben veel begrippen geschreven zoals subcategorieën, maar we hebben ook een aantal grote landingspagina’s geschreven:

Hoe bespreken we het begrip subcategorieën in dit artikel?

Ieder artikel begint met de definitie van subcategorieën. Hierna volgt een voorbeeld of extra inhoudelijke informatie. Vervolgens bespreken wij de impact van subcategorieën op SEO. Afsluitend geven wij ons advies betreffende subcategorieën.

Het voorbeeld dat wij geven van subcategorieën , geeft je een beeld van hoe het er in de praktijk aan toe gaat. Het is belangrijk om te weten of het impact heeft op SEO. Zo ja, dan leggen wij uit op welke manier en hoe je dit verwerkt in je SEO-strategie.

Wij kiezen voor deze structuur om zo goed mogelijk onze expertise over te dragen. Ga je zelf aan de slag met SEO? Of werk je samen met een SEO-bureau? In beide gevallen komt kennis over subcategorieën van pas.

Freelance SEO specialist

De laatste update van dit artikel vond plaats op 15 september 2021. De inhoud van deze pagina is geschreven en goedgekeurd door Ralf van Veen.

Ik werk sinds 8 jaar als zelfstandig SEO-specialist voor bedrijven die op een duurzame wijze hoger in Google willen komen. In deze periode heb ik A-merken geconsulteerd, grootschalige internationale SEO-campagnes opgezet en wereldwijd opererende development teams gecoacht op het gebied van zoekmachine optimalisatie.

Met deze brede ervaring binnen SEO heb ik de SEO-cursus ontwikkeld en honderden bedrijven op een duurzame en transparante wijze geholpen met een verbeterde vindbaarheid in Google. Hiervoor kun je mijn portfolio, referenties en samenwerkingen raadplegen.

Samenwerken met
een SEO-specialist?

SEO-specialist SEO-specialist

Ontdek meer over
zoekmachine optimalisatie

Op eigen tempo een
SEO-cursus volgen?

SEO-cursus SEO-cursus

Alle begrippen

2 3 4 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z